14.02.2011

دکتر محمد ملکی: دانشجویان کار خودشان را می‌کنند

خودنویس: دکتر محمد ملکی نخستین رئیس دانشگاه تهران پس از انقلاب ۵۷ در ایران، با اعلام حمایت از فراخوان برای شرکت در راهپیمایی روز ۲۵ بهمن، می‌گوید قانون اساسی به مردم اجازه می‌دهد راهپیمایی مسالمت‌آمیز کنند. وی با تاکید بر نقش موثر دانشجویان در تحولات قبل و پس از انقلاب گفت: «دانشجویان حتما نقش خواهند داشت و حتما کار خودشان را انجام می‌دهند».

دکتر ملکی در گفتگو با سایت جرس، با تاکید بر موافقت خود با هر جریانی که در مسیر دموکراسی،آزادی و برابری مردم باشد، گفت: «من با هر تجمعی که در مسیر آزادی باشد و البته تجمعی که منجر به خشونت نشود و مدنی باشد موافق هستم و اصلا چرا باید مخالفت کرد؟ قانون اساسی به مردم اجازه می‌دهد راهپیمایی مسالمت‌آمیز کنند. خصوصا حالا که در حمایت از مردم مسلمان مصر و تونس است و البته مردم خود تصمیم می‌گیرند.»

وی با اشاره به نقش اساسی دانشجویان در تحولات سیاسی قبل و پس از انقلاب؛ «در جریان آقای مصدق، در حوادث ۳۰ تیر، در حوادث ۱۵ خرداد، در شکل‌گیری انقلاب و تحولات بعدی مانند حوادث سال ۸۸»، افزود: «بنابراین نمی‌شود از نقش دانشگاه غافل شد و دانشجویان حتما نقش خواهند داشت و حتما کار خودشان را انجام می‌دهند.»

نخستین رئیس دانشگاه تهران پس از انقلاب ۵۷ در ایران، در خصوص مقایسه فضای بهمن ماه ۸۹ جامعه ایران با با بهمن ۵۷ خاطرنشان کرد: «حقیقت این است که بهمن ۵۷ آرمان‌ها و شعارهایی داشت که مشخص بود؛ استقلال و آزادی و جمهوری اسلامی. البته جمهوری اسلامی و اسلامی که مردم آن موقع می‌خواستند و درک می‌کردند اسلامی بود که آقای طالقانی و شریعتی می‌گفتند و به دنبال آن بودند. اما به هر حال باید دید که مردم به هدفی که در بهمن ۵۷ داشتند، رسیدند یا نه. اگر رسیدند که هیچ! اما اگر نرسیدند باید تلاش کنند تا به آن اهدافی که ۳۲ سال پیش نسل ما برای آن تلاش می‌کردند و شهید دادند برسند. اما از سویی فکر می‌کنم تفاوت این دو دوره تاریخی تفاوتی ماهوی است، باید دید آن روز مردم چه می‌خواستند و الان به کجا رسیدند.»

وی هم‌چنین با اشاره به تحولات اخیر در خاور میانه به خصوص در مصر و تونس یادآور شد: « در دو مورد اخیر که در منطقه اتفاق افتاد، یعنی کشورهای مصر و تونس، همچنین انقلاب ۵۷ ایران و همینطور در بسیاری از انقلاب‌های مردمی دیگر مشاهده می‌کنیم که مستبدان همواره تلاش می‌کنند به جای شنیدن ندای آزادی‌خواهی مردم و تن دادن به خواسته‌های آنان، دست به سرکوب بزنند؛ حتی هنگامی که صدای کلنگ گور حاکمیت‌شان به گوش می‌رسد. چه دلیلی برای این رفتار حاکمیت‌های مستبد می‌دانید؟»

گفتنی است دکتر ملکی در در جریان اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران و در تاریخ ۳۱ مرداد بازداشت و پس از تحمل ۱۹۱ روز حبس، در روز ۱۰ اسفند ۱۳۸۸ با قرار کفالت آزاد شد. وی به دلیل بیماری حاد، چندین بار در طول مدت حبس خود بستری شد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates