24.05.2007

تاثیر زیانبار تحریم‌ها بر اقتصاد ایران

آفتاب: روزنامه نیویورک تایمز به نقل از کارشناسان ادعا کرد که تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل و آمریکا علیه ایران به اقتصاد این کشور ضربه زده است. بنا به این گزارش در نتیجه این تحریم‌ها بسیاری از شرکت‌های جهانی بین تجارت با ایران یا آمریکا دومی را برگزیده‌اند.

به نوشته روزنامه نیویورک تایمز کارشناسان معتقدند تحریم‌های شورای امنیت و آمریکا علیه ایران به اقتصاد این کشور ضربه زده است. این در حالی است که پیش‌بینی می‌شود شورای امنیت برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران‌ آماده می‌شود.

این گزارش می‌افزاید: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روز چهارشنبه گزارشی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران ارائه داده که می‌تواند اولین مرحله تصویب تحریم‌های جدید علیه این کشور باشد. به نوشته نیویورک تایمز در کنار تحریم‌های شورای امنیت، تحریم‌های یک جانبه آمریکا نیز در ایجاد محدودیت‌ برای اقتصاد ایران دخیل بوده است. بنا به این گزارش اقدامات آمریکا باعث بالا رفتن قیمت‌ها در ایران شده و با افزایش هزینه‌های تجارت وارد کردن کالاهای روزمره را برای دولت ایران سخت کرده است.

سعید لیلاز از کارشناسان اقتصادی و سیاسی در تهران به خبرنگار این روزنامه آمریکایی گفته است: تحریم‌های اعمال شده از سوی آمریکا در طول یک سال گذشته بیشتر از حد انتظار زیان‌آور بوده است. بنا به گفته وی مهمترین تاثیر این تحریم‌ها این بوده که قیمت کالاهای وارداتی در ایران به شدت افزایش یافته است.

نیویورک تایمز می‌افزاید: براساس تحریم‌های آمریکا علیه ایران شرکت‌های آمریکایی از انجام تجارت با جمهوری اسلامی محروم شده بودند اما اخیرا مقامات واشنگتن به شرکت‌های غیرآمریکایی نیز در مورد معاملات تجاری با ایران هشدار داده‌اند و همین مساله شرایط را برای ایران سخت‌تر کرده است.

بنا به این گزارش در مصاحبه با مقامات دولتی و بانکداران در امارات متحده عربی مشخص شد در میان انتخاب بین تجارت با ایران یا آمریکا 9 بانک بزرگ بین‌الملل و شرکت‌هایی در اروپا، ژاپن و کشورهای عربی روابط تجاری خود با ایران را قطع کرده‌اند. نیویورک تایمز در ادامه به نقل از نماینده یک بانک بین‌المللی در دبی که نخواسته نامی از وی آورده شود، افزود: بانک‌های بین‌المللی اغلب معاملات خود در داخل ایران را در چند ماه اخیر متوقف کرده‌اند. به عنوان مثال کامرز بانک آلمان تحت فشار آمریکا معاملات دلاری خود با ایران را از فوریه متوقف کرده است.

بنا به گزارش نیویورک تایمز این اقدام بانک‌های جهانی گرفتن اعتبار و وام برای تجار ایرانی را در کشوری که به میزان زیادی به واردات متکی است، بسیار سخت کرده است. ناصر هاشم‌پور معاون شورای تجاری ایران در دبی می‌گوید: مهم‌ترین مساله مربوط به امور مالی است. وی می‌افزاید: هیچ کس درخواست اعتبار ایرانیها را نمی‌پذیرد. بنا به گفته هاشم‌پور این دلیلی است که ایرانیها از کشورشان خارج می‌شوند چون مجبور به برقراری رابطه با بانک‌های خارجی هستند. یکی دیگر از بانکداران جهانی در دبی نیز می‌گوید چون دولت ایران از پول نفت برای واردات خود استفاده می‌کند، کمتر از تاجران ضرر دیده است.

لیلاز همچنین گفت: اقدامات آمریکا ایران را از عرصه محصولاتش در اروپای غربی محروم کرده و به همین خاطر تهران به روسیه و چین که کمتر تحت تاثیر سیاست‌های آمریکا هستند نزدیک‌تر شده است. وی پیش‌بینی می‌کند میزان تجارت ایران با چین امسال به بالاترین حد خود برسد. اما صادرات به آلمان، که یکی از طرف‌های تجاری سنتی ایران محسوب می‌شود، در سال جاری با 6 درصد کاهش همراه بوده است. بنا به گزارش نیویورک تایمز دبی و بندرهای نزدیک به ایران در بحرین و پاکستان، تجار ایرانی را قادر ساخته بخشی از ضررهای خود را جبران کنند. اما به این ترتیب هزینه‌های تجارت آنها افزایش یافته است. پیش‌بینی می‌شود میزان معاملات ایران با دبی از 8/7 میلیارد دلار در سال 2006 به 10 میلیارد دلار برسد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates