20.02.2011

خرس‌های طلایی و نقره‌ای برای “جدایی نادر از سیمین”

دویچه‌وله: فیلم “جدایی نادر از سیمین”، به عنوان فیلم برتر برلیناله ۲۰۱۱ برگزیده شد. فیلم اصغر فرهادی موفق شد بطرز بی‌سابقه‌ای برای تمامی بازیگران مرد و زن نیز خرس‌‌های نقره‌ای جشنواره را از آن خود کند.

سرانجام فیلم اصغر فرهادی خرس‌های طلایی و نقره‌ای را از آن خود کرد. هیئت شش نفره داوران بین‌المللی به ریاست ایزابلا روسلینی، و در غیبت جعفر پناهی، در شصت ویکمین سال برگزاری جشنواره فیلم برلین خرس طلایی را به فیلم “جدایی نادر از سیمین” ساخته اصغر فرهادی، کارگردان موفق ایرانی، اعطا کرد. در مراسم پایانی بیش از ۱۶۰۰ مهمان داخلی و خارجی در کاخ برلیناله شرکت داشتند.

دیتر کاسلیک، رئیس جشنواره، در این مراسم بار دیگر صندلی خالی پناهی را بر روی صحنه آورد و گفت که پناهی از پشتیبانی جامعه سینمایی آلمان اطلاع یافته و خود را تنها احساس نمی‌کند.

امسال بیش از ۶۲۰۰ فیلم به جشنواره‌ی برلین فرستاده شدند که از آن میان حدود ۴۰۰ فیلم برای نمایش در بخش‌های مختلف فستیوال اکران شدند.

فرهادی با سپاس از مردم صبور ایران و با یادی از دوست خود جعفر پناهی خرس طلایی را دریافت کرد. وی گفت، باور نمی‌کرد که بار دیگر بر روی صحنه برلیناله بیاید، زیرا پیشتر بازیگران زن و مرد این فیلم خرس‌های نقره‌ای را شکار کرده بودند. فرهادی در سال ۲۰۰۹ نیز برای فیلم “درباره الی” به عنوان بهترین کارگردان خرس نقره‌ای دریافت کرده بود.

بشنوید: سرنخ صوتی «جدایی نادر از سیمین» به همراه گفته‌های اصغر فرهادی و نظرات تماشاگران

خرس نقره‌ای برای بهترین فیلم (جایزه بزرگ هیئت داوران)

به فیلم “اسب تورین” ساخته‌ی “بلا تار” از مجارستان اعطا شد.

خرس نقره‌ای برای بهترین کارگردان

به اورلیش کهلر، کارگردان آلمانی، به خاطر ساخت فیلم “بیماری خواب” اعطا شد.

خرس نقره‌ای برای بهترین بازیگر مرد

بطور مشترک به گروه بازیگران مرد فیلم “جدایی نادر از سیمین” تعلق گرفت. پیمان معادی، شهاب حسینی، بابک کریمی و علی‌اصغر شهبازی در این فیلم نقش‌آفرینی کردند. شهاب حسینی در مراسم پایانی شرکت نداشت.

خرس نقره‌ای برای بهترین بازیگر زن

به تمامی بازیگران فیلم “جدایی نادر از سیمین”، یعنی ساره بیات، لیلا حاتمی و سارینا فرهادی، اعطا شد.

خرس نقره‌ای برای بهترین فیلمنامه

به فیلم “بخشش خون” از آلبانی داده شد. فیلم‌نامه از سوی”جوشوا مارستون” و “آندامیون موراتای” نوشته شده است. این فیلم در روز پایانی اکران شد. مارستون کارگردانی این فیلم را نیز برعهده داشت.

خرس نقره‌ای برای بهترین کارهنری

به “ویچخ استارون” فیلمبردار فیلم “جایزه” از آرژانتین و “باربارا انریکوئز” مسئول تولید هنری این فیلم به کارگردانی “پائولا مارکویچ” رسید.

جایزه آلفرد باوئر (برای بهترین فیلم با چشم‌اندازی نوین)

این جایزه نیز به فیلم آلمانی “چه کسی به جز ما” ساخته‌ی “آندرس وییه” رسید. این فیلم درباره زندگی برخی از اعضای نخستین گروه تروریستی (بادر- ماینهوف) است که بعدها به نام “فراکسیون ارتش سرخ” معروف شدند.

جایزه برترین فیلم نخستین

به فیلم “بر روی یخ” از آمریکا رسید. “آندرو اوکپیاها مک‌لین” کارگردان این فیلم پیشتر بهترین فیلم در بخش نسل جدید (تماشاگران بالاتر از ۱۴ سال) را از آن خود کرده بود.

جوایز مستقل عفو بین‌الملل و کلیسا برای فیلم‌های برلیناله

سازمان عفو بین‌الملل جایزه خود را برای بهترین فیلم برلیناله به مستند “برزخ” اعطا کرد. این فیلم ساخته‌ی “مانتاس کوداراوسیوس” از لیتوانی است. فیلم “برزخ” شرایط فاجعه‌آمیز زندگی در چچن را به تصویر می‌کشد. این فیلم بطور مخفی و بدون اجازه نهادهای دولتی روسیه تهیه شده است.

فیلم ایرانی “جدایی نادر از سیمین” پیشتر نیز از سوی “هئیت داوران” کلیسای مسیحی ( کاتولیک و پروتستانت) به عنوان برترین فیلم بخش مسابقات برگزیده شد و جایزه‌ای بالغ بر ۲۵۰۰ یورو را نصیب خود ساخت.

شهرام اسلامی

تحریریه: کیواندخت قهاری

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates