24.05.2007

شرکت ۲۰۰۰ نفری دانشجویان در انتخابات و ايستادگي ایشان برای حفاظت از صندوقهاي راي بسيار تحسين برانگیز بود

خبرنامه امیرکبیر:
انتخابات شوراي مرکزي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه صنعتي اميرکبير [پلي تکنيک تهران] عليرغم مشکلات بسيار برگزار شد. در مورد اين انتخابات با محمد رضا سرلک، عضو انجمن اسلامي دانشجويان و دبير هيات نظارت بر انتخابات انجمن اسلامي دانشجويان به گفتگو نشستيم.

آيا هيئت نظارت بر تشکل هاي دانشجويي مي تواند در امر انتخابات انجمن اسلامي دانشجويان نظارت کند؟
در اساسنامه انجمن اسلامي دانشجويان در هيچ بندي اين مورد ذکر نشده است. در سال هاي گذشته هم که درخواستي از طرف انجمن اسلامي دانشجويان به رئيس دانشگاه به عنوان رئيس هيات نظارت بر تشکلهاي دانشجويي براي نظارت بر انتخابات انجمن اسلامي ارائه مي شده بيشتر در جهت هماهنگي مسئولين دانشگاه بوده تا امور پس از آن، مانند شروع به کار انجمن اسلامي دانشجويان با سرعت بيشتري انجام شود.

نظارت ناظر دانشگاه، استطلاعي است يا استصوابي؟
استطلاعي. يعني ايشان موظف است که روند انتخابات را در نظر بگيرد و بدون دخالت در روند اجرايي تنها بر اين مقوله نظارت کند و در نهايت گزارش خود را به هيات نظارت بدهد. در صورت بروز تخلف، هيئت نظارت موظف است که تخلف را جهت رسيدگي به هيات منصفه دانشگاه اعلام نمايد تا آن هيات در اين مورد بررسي هاي لازم را انجام دهد و در صورت نياز حکم صادر کند.

ناظري که از سوي دانشگاه در ساليان گذشته تعيين مي شد، در انتخابات امسال هم حاضر بود؟
نخير، با اينکه امسال درخواستي به رئيس دانشگاه مبني بر معرفي ناظر داده شده بود، مديريت کسي را معرفي نکرد. جالب اينجاست که ناظر سال گذشته دانشگاه – رئيس کارگزيني فعلي – که مدعي بي طرفي در انتخابات بود، امسال مي خواست از دانشجويان به نيروهاي انتظامي شکايتي کند مبني بر اينکه دانشجويان، ماموران انتظامات دانشگاه را مضروب کرده اند.

يکي از مسائلي که توسط بعضي افراد مطرح مي شد اين است که انجمن اسلامي از سال ۱۳۸۰ به اين طرف غيرقانوني بوده و در نتيجه انتخابات هاي برگزار شده در سال هاي گذشته فاقد اعتبار است. آيا اين درست است؟
متاسفانه به نظر مي رسد اين مساله نيز همچون مسائل ديگري باشد که اين روزها جريانات وابسته به مديريت در دانشگاه مطرح مي کنند. بايد از کساني که چنين حرفهايي مي زنند پرسيد مدارک آنها براي چنين ادعايي چيست؟ بعد از اختلافات سال ۱۳۸۰ در نهايت هياتي متشکل از سه نفر از اساتيد دانشگاه با گرايش هاي مختلف مسئول نظارت بر برگزاري انتخابات انجمن اسلامي شدند و در نهايت در انتخاباتي که با نظارت اين اساتيد برگزار شد، شوراي مرکزي جديد انجمن اسلامي دانشجويان بر سر کار آمد و از طرف دانشگاه نيز مورد تائيد قرار گرفت. در سالهاي بعد نيز به همين شکل بود که ناظري از طرف دانشگاه براي هماهنگي هاي بيشتر معرفي مي شد و بر روند انتخابات نظارت مي کرد و در پايان گزارشش را به هيات نظارت مي داد. هيات نظارت، که يکي از اعضاي آن رئيس فعلي نهاد رهبري است که در آن زمان نيز همين سمت را داشت، انتخابات انجمن اسلامي دانشجويان را مورد تائيد قرار مي داد.

پس قطعا در هر دوره انتخابات به تاييد دانشگاه مي رسيده و پذيرش انجمن اسلامي از سوي مديريت و انجام مکاتبات از سوي مديريت هاي وقت با آن هم مي تواند آشکارا نقض چنين ادعايي را برساند.
يکي ديگر از نکاتي که مطرح مي شود رد صلاحيت ۵۰ نفر در انتخابات سال گذشته انجمن اسلامي است و اينکه عده اي آنرا غير دموکراتيک مي دانند.

سال گذشته تعداد کثيري از دانشجويان عضو تشکل بسيج و ساير نهادهاي شبيه به آن فرم کانديداتوري انتخابات انجمن اسلامي را تکميل کردند که بدليل عدم عضويت در انجمن اسلامي دانشجويان از سوي دبير تشکيلات وقت رد صلاحيت شدند و هيئت نظارت نيز آنرا مورد تائيد قرار داد.هدف آنها اين بود که دموکراتيک بودن انتخابات انجمن اسلامي دانشجويان پلي تکنيک را با اعلام اينکه انجمن اسلامي، در انتخابات خود دانشجويان دانشگاه را رد صلاحيت مي کند به زير سئوال ببرند. جالب توجه اينکه تعدادي از همين افراد که فرم پر کرده بودند از سوي کساني که چنين پروژه اي را طراحي کرده بودند، درست توجيه نشده بودند. تعدادي از آنها در فرم کانديداتوري در پاسخ به سئوالي که پرسيده بود آيا عضو انجمن اسلامي دانشجويان هستيد گفته بودند خير! و در پاسخ به سئوالي که آيا عضو تشکل ديگري در دانشگاه هستيد نوشته بودند: عضويت در بسيج.در ضمن در همان سال هيات نظارت دانشگاه رد صلاحيت ها رابدون اشکال دانست.

با توجه به شلوغي روزهاي برگزاري انتخابات اين دوره چه تمهيداتي براي نظارت بر انتخابات انديشيده شده بود؟
به نظرم با توجه به شرايط و فضاي ملتهب دانشگاه، ظريفترين و حساسترين بخش انتخابات، راي گيري بود که در هر دو سال به خوبي برگزار شد. سال گذشته که هنوز مديريت دانشگاه امکان جلوگيري از برگزاري را نداشت، انتخابات همچون سالهاي قبل بصورت گسترده در دانشکده ها برگزار شد. امسال نيز با توجه به محدوديتهاي بسياري که مديريت دانشگاه براي جلوگيري از برگزاري انتخابات لحاظ کرده بود، انتخابات بسيار عالي برگزار شد. سواي برنامه زمان بندي انتخابات، راي گيري انتخابات بدون اطلاع قبلي و با تمرکز در يک نقطه در دانشگاه شروع و با استقبال گسترده دانشجويان مواجه شد. بطوريکه تعرفه انتخابات تمام شد و دانشجويان منتظر اخذ تعرفه هاي جديد مانده بودند. پس از آن نيز آرا انتخابات توسط ناظران انتخابات به جاي امني منتقل شد و هيچ يک از آرا به دست انتظامات يا بسيجيان نيفتاد. علاوه بر اين ايستادگي دانشجويان در حفاظت از صندوقهاي راي در برابر انتظامات و نيروهاي بسيجي بسيار قابل تحسين بود.نزديک به ۲۰۰۰ نفر در انتخابات شرکت کردند که آمار بسيار قابل توجهي است.

يکي ديگر از مسائلي که مطرح مي شود اين است که بسياري از اعضاي انجمن به اساسنامه و مرامنامه پايبند نيستند.
متاسفانه اين مساله هم از آن دسته دروغهايي است که از سوي افرادي مطرح مي شود که نه سن و سالشان به اين حرفها مي خورد و نه سوابق حضور آنها در انقلاب.افرادي که نه خودشان و نه پدر خوانده هاي آنها، زماني که اين مرامنامه نوشته شد و اساس آن مشخص گرديد نه اعتقادي به آن داشتند و نه ارتباطي با تدوين کنندگان آن. شبهه افکني در مورد اساسنامه و مرامنامه دفتر تحکيم وحدت از سوي افرادي مطرح مي شود که نه شناختي از امام راحل دارند و نه در آن سالهاي نخستين انقلاب سنخيتي با آنچه امام مي گفت داشتند. اينها پيش از انقلاب نيز که پايه گذاري انجمنهاي اسلامي آغاز شد، در حاشيه قرار داشتند. نه توان حضور در صحنه را داشتند و نه جرات آنرا ولي حالا امروز ادعاي همسو بودن با انقلاب ۵۷ را دارند و ما را منحرفان اين انقلاب مي خوانند.

آيا شکايتي هم ازسوي کانديداها مطرح شه؟ چون در بعضي از سايت ها اعلام شد که ۳ نفر از کانديداها در انتخابات شرکت نکرده بودند و به صورت صوري شرکت کرده بودند؟
اين هم از ديگر دروغهاي اين افراد است. امسال بخاطر آنکه بهانه اي براي سر و صدا کردن در دانشگاه از سوي هيچ کسي فراهم نباشد، شوراي عمومي انجمن اسلامي دانشجويان حق کانديداتوري در انتخابات را به عموم دانشجويان تفويض نمود تا ديگر کسي با ادعاي رد صلاحيت در انتخابات غائله به پا نکند. بسيجيان هم که از اين مساله آگاه نبودند، تعدادي را کانديدا کردند که وقتي با تاييد اسامي خود روبرو شدند از هراس در به راي گذاشتن انديشه خود در انتخابات، حضورشان را در انتخابات تکذيب کردند و اين در حالي بود که هيات نظارت فرم کانديداتوري آنها را با امضاي خودشان در دست داشت.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates