وجود بيش از 10 هزار امامزاده در سطح كشور
رجانیوز: معاون بقاع و اماكن متبركه سازمان اوقاف و امور خيريه از وجود 10 هزار و 615 امامزاده و 35 پيامبر الهي در سطح كشور خبر داد.
به گزارش فارس، حجتالاسلام محمد غلامي امروز در نشست خبري با اعلام اين مطلب اظهار داشت: در كشور مجموعاً 60 هزار مسجد داريم و با وجود اين تعداد مسجد، جاي هزاران مسجد در كشور خالي است.
وي ادامه داد: 222 هزار و 62 روستا با جمعيت زير 20 خانوار وجود دارند كه فاقد مسجد هستند همچنين 20 هزار روستا با 20 تا 50 خانوار، فاقد مسجد هستند و يك هزار و 180 آبادي كه بين 100 تا 200 خانوار در آن ساكن هستند نيز فاقد مسجد هستند.
معاون بقاع و اماكن مقدسه سازمان اوقاف و امور خيريه با بيان اينكه هماكنون 666 آبادي با 400 خانوار به بالا نيز فاقد مسجد هستند، خاطرنشان كرد: در مجموع 33 هزار و 719 آبادي در سطح كشور فاقد مسجد هستند و سازمان اوقاف در اين امر، عمليات آمايش مساجد را شروع كرده است.
* هر 1000 نفر يك مسجد
وي افزود: به اين صورت كه برخي از مساجد در شهرها با فاصله حدود 20 متر از يكديگر ساخته شدهاند و در عين حال بسياري از روستاها فاقد مسجد هستند لذا آمايش مساجد به ازاي هر 8 هزار نفر و يا 200 خانوار يك مسجد در كشور آغاز شده و فاصلهاي كه بين مساجد در نظر گرفته شده يك هزار متر است كه البته فضاي اصلي، مكمل و پيراموني نيز براي تمام مساجد تعريف شده است.
* بازسازي عتبات عاليات زيرنظر سرپرست سازمان اوقاف
معاون بقاع و اماكن متبركه سازمان اوقاف و امور خيريه با اشاره به امر بازسازي عتبات عاليات توسط ستاد بازسازي عتبات عاليات اظهار داشت: مردم كشورمان به عتبات عاليات علاقه فراواني دارند و كمكها و نذورات زيادي را در اين امر دارد كه البته صرف اين كمكها در عتبات عاليات نياز به اذن شرعي دارد و ستاد بازسازي عتبات عاليات زير نظر نماينده ولي فقيه و سرپرست سازمان اوقاف نذورات مردمي را كه به عتبات اهداء ميشود، مديريت و هزينه ميكند.
حجتالاسلام غلامي با اشاره به كمكهاي دولت در امر ساخت حسينيهها و اماكن مذهبي اظهار داشت: در سال 89، 10 ميليارد تومان براي اين امر از سوي دولت مصوب شد اما به خاطر برخي از مشكلات هنوز اين مبلغ به سازمان اوقاف اختصاص نيافته است.
* صرف 50 درصد كمكهاي مردمي براي عمران امامزادگان
وي در پاسخ به سؤالي مبني بر چگونگي هزينهكرد مبالغي كه از سوي مردم به امامزادگان اهدا ميشود، تصريح كرد: 20 درصد از نذوراتي كه از سوي مردم به امامزادگان و بقاع مبتركه اهدا ميشود، صرف انجام كارهاي فرهنگي، 30 درصد صرف كارهاي مديريتي، تجهيز و هزينههايي مانند آب و برق و … ميشود و 50 درصد بقيه اين كمكها و هداياي مردمي نيز صرف عمران و آباداني امامزادگان و بقاع ميشود.
حجتالاسلام غلامي تبديل بقاع متبركه و امامزادگان كشور به قطبهاي فرهنگي را نيازمند ضرورياتي دانست و گفت: براي اين امر ابتدا لازم است كه امامزادگان داراي حرم مناسب و شبستان همچنين وضوخانه و سرويس بهداشتي باشد و اولين گام براي تبديل بقاع متبركه به قطبهاي فرهنگي، ساخت خود بقعه براي امامزاده است.
* دستيابي به آرامش روحي از طريق امامزادگان
معاون بقاع و اماكن متبركه سازمان اوقاف و امور خيريه با اشاره به آيه مودت در سوره شورا كه خداوند در اين آيه، مودت اهل بيت پيامبر را به عنوان مزد رسالت درخواست كرده است، اظهار داشت: مودت اهل بيت پيامبر در تمام طول تاريخ بر همه مسلمانان واجب است و حضرت امام (ره) در خصوص بقاع فرمودهاند كه “ما ميخواهيم كه مردم در پناه اين بقاع متبركه در آرامش زندگي كنند ” و واقعاً اماكن مذهبي و امامزادگان، مكانهاي بسيار مناسبي براي دست يافتن به آرامش هستند.
حجتالاسلام غلامي با اشاره به رهنمود مقام معظم رهبري مبني بر تبديل بقاع متبركه و امامزادگان به قطبهاي فرهنگي خاطرنشان كرد: پس از جريان كربلا، حكام وقت عرصه را به ذراري پيامبر تنگ كردند و در اين ميان با مراجعه به حضرت امام سجاد(ع) كسب تكليف شد و حضرت با توجه به فرهنگ مردم ايران و مهماننوازي ايرانيان فرمود به سمت ايران برويد.
وي افزود: حركت امامزادگان و ذراري پيامبر اكرم به سمت ايران به گونهاي شد كه پس از واقعه كربلا و در جريان قيام مختار آنقدر ايراني در سپاه مختار حضور داشت كه گويي همه آنها ايراني هستند و بيش از 3 هزار ايراني در سپاه مختار در خونخواهي سيدالشهدا حضور يافت.
* تشيع در ايران مديون وجود امامزادگان
معاون بقاع و اماكن متبركه سازمان اوقاف و امور خيريه، تشيع در ايران را مديون امامزادگان دانست و گفت: حركت ذراري پيامبر(ص) به سمت ايران از زمان امام سجاد(ع) آغاز و اوج آن به زمان امام رضا (ع) ختم شد.
وي با ارائه توضيحاتي در خصوص شجرهنامه امامزادگان تصريح كرد: در گذشتههاي دور بر قبور اين امامزادگان، بقعهاي توسط خود مردم ساخته ميشود كه هماكنون نيز بناهاي تاريخي اين امامزادگان با قدمتهاي بسيار بالا ماندگار مانده و نياكان ما از طريق اين بقاع متبركه، امامزادگان و نصب آنان را براي ما حفظ كردهاند لذا نبايد خيلي به دنبال شجرهنامه براي امامزادگان بود.
وي افزود: بقاعي كه بيش از 700 يا 800 سال قدمت دارند نشان از عظمت آن مدفون در بقعه دارد و نيازي به شجرهنامه براي تمام امامزادگان وجود ندارد.
* وجود 10 هزار و 615 امامزاده در كشور
معاون بقاع و اماكن متبركه سازمان اوقاف و امور خيريه در خصوص تعداد كل امامزادگان كشور اظهار داشت: با پيگيري و شناسايي سازمان اوقاف، 10 هزار و 615 امامزاده در 8 هزار و 51 نقطه از كشور آراميدهاند و همچنين در ايران 35 پيامبر الهي داريم كه در 33 مكان مدفون هستند.
وي با بيان اينكه از مجموع تمام امامزادگان كشور 8 هزار و 664 نفر از آنان آقا و يك هزار و 323 نفر نيز خانم هستند، خاطرنشان كرد: تاكنون بيش از 90 درصد امامزادگان كشور شناسايي شدند و اين امر يكي از فعاليتهاي سازمان امور خيريه در طول 4 سال گذشته بوده است.
* استان فارس صاحب بيشترين امامزاده
حجتالاسلام غلامي با اشاره به آمايش و استقرار امامزادگان در كشور، بالاترين تعداد امامزادگان را مربوط به استان فارس دانست و گفت: استانهاي مازندران و گيلان نيز بيشترين تعداد امامزادگان را در خود جايي دادهاند و كمترين تعداد امامزادهگان نيز مربوط به استان سيستان و بلوچستان با 7 امامزاده ميشود.
وي افزود: از نظر آمايش، 37 درصد امامزادگان در مناطق روستايي، 23 درصد در مناطق شهري و مجاورت شهرها، 18 درصد در موقعيتهاي كوهستاني، 8 درصد در موقعيتهاي بينجادهاي، 7 درصد در موقعيتهاي بياباني، 6 درصد در موقعيتهاي زيباي جنگلي و يك درصد نيز در مناطق كويري كشور قرار دارند.
کد خبر:81923 –
پیام برای این مطلب مسدود شده.