14.03.2011

هشدار مقامات قضایی و انتظامی ایران در مورد چهارشنبه‌سوری

دویچه‌وله: رئیس دادگستری تهران از احتمال آسیب‌دیدن جوانان در چهارشنبه‌سوری سخن گفته است. فرمانده پلیس شیراز نیز از «بلوک‌بندی» شدن این شهر در آخرین چهارشنبه سال خبر داده است. معترضان ایران برای این روز فراخوان راهپیمایی داده‌اند.

با نزدیک شدن به چهارشنبه آخر سال، روزی که بنا بر فراخوان ‌معترضان ایرانی قرار است راه‌پیمایی اعتراضی برگزار شود، مقامات قضایی و انتظامی ایران نسبت به‌حضور معترضان در این روز هشدار داده‌اند. در آخرین اظهار نظر مقامات دولتی ایران درباره چهارشنبه‌سوری، علیرضا آوایی، رئیس دادگستری استان تهران، تفکیک «ضدانقلاب» و جوانان را در صورت قاطی شدن آن‌ها با هم در چهارشنبه‌سوری سخت توصیف کرده و نسبت به آسیب دیدن جوانانی که در چهارشنبه‌سوری آخر سال، هيچ انگيزه‌ «ضدانقلابی» ندارند و فقط می‌‌خواهند «كارهای هيجانی» انجام دهند، هشدار داده است.

رئیس دادگستری تهران که به‌نظر می‌رسد، از پیش برگزاری راه‌پیمایی توسط معترضان در روز چهارشنبه‌سوری را پیش‌بینی کرده، در ادامه صحبت‌های خود به زندانی کردن افرادی که در چهارشنبه‌‌سوری مرتکب جرمی شوند، اشاره کرده و درباره چهارشنبه‌سوری افزوده است، «ضدانقلاب می‌‌خواهد از پوشش جوانان مردم استفاده كند و در صف آن‌ها قاطی شود».

آقای آوایی، پیش‌تر درباره دستگیرشدگان راه‌پیمایی اعتراضی ۱۷ اسفند (“دومین سه‌شنبه اعتراضی”)، از مشخص نبودن تعداد دستگیر شدگان این روز خبر داده و درباره نحوه دستگیری آنان گفته بود: «هم‌اكنون اين افراد را دستگير می‌‌كنند، بعد از دستگيری كسانی كه رهگذرند آزاد می‌‌شوند.»

در همین حال، به نقل از سایت پلیس ایران، سردار مؤیدی، فرمانده نیروی انتظامی فارس، نیز از برخورد با افرادی که «مترصد سوءاستفاده» از آئین‌ها و مناسبت‌ها هستند سخن گفته و از بلوک‌بندی شهر شیراز توسط پلیس در آخرین چهارشنبه‌سال ۸۹ خبر داده است.

پنجمین راه‌پیمایی در یک‌ماه اخیر

مقامات قضائی و انتظامی ایران در حالی نسبت به حضور معترضان در راه‌پیمائی اعتراضی چهارشنبه آخر سال هشدار می‌دهند که پیش از این مقامات مختلف حکومت ایران بارها از «تمام شدن فتنه» سخن رانده بودند. مهدی خزعلی، پزشک و تحلیل‌گر سیاسی در گفت‌و‌گو با دویچه وله پیشنهاد داد، «بهتر است برای راه‌پیمایی چهارشنبه‌سوری، مجوز صادر شود». آقای خزعلی درباره این پیشنهاد خود گفت: «اجازه دهند مردم برای احیای چهارشنبه‌سوری که یک سنت و رسم ایرانی است در منطقه‏ای مانند شهرک غرب جمع شوند و امنیت آن را هم تامین کنند. ببینیم واقعا این‏ها هستند یا نیستد.»

در یک ماه گذشته چهار راه‌پیمایی اعتراضی توسط معترضان ایرانی در روزهای ۲۵ بهمن، ۱، ۱۰ و ۱۷ اسفند، برگزار شد. راه‌پیمایی اعتراضی چهارشنبه‌سوری در صورت برگزاری، پنجمین راه‌پیمایی معترضان در طول یک ماه اخیر خواهد بود. اولین راه‌پیمایی آنان در ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ با فراخوانی که آقایان موسوی و کروبی، از رهبران جنبش اعتراضی ایران، منتشر کرده بودند انجام گرفت.

مجلس ایران برای بررسی تظاهرات روز ۲۵ بهمن، کمیته‌ای ویژه تشکیل داد که در گزارش این کمیته، از تظاهرات ۲۵ بهمن به‌عنوان، «غائله‌ای اسرائیلی، آمریکایی، انگلیسی» یاد شد. در همان روزها، مهدی کروبی و میرحسین موسوی ابتدا در حبس‌خانگی و بعد به‌گفته نزدیکان آن‌ها، به مکانی نامعلوم منتقل شدند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates