اژهای: پيشبينی نمیکرديم فتنه سال ۸۸ اينقدر عميق باشد
رادیوزمانه: غلامحسين محسنی اژهای وزير سابق اطلاعات ايران در گفتوگويی اعلام کرد که وزارت اطلاعات «فتنه» را پيشبينی کرده بود اما نمیدانست که چنين عميق باشد.
در اين گفتوگو که در شماره ويژه نوروز روزنامه خراسان منتشر شده است، محسنی اژهای گفت نخستين بار وی بهعنوان وزير اطلاعات گزارشی به مسئولان دولتی ارائه کرده و گفته بود «دشمن در کشور ما دنبال انقلاب مخملی و انقلاب رنگين است.»
اژهای افزود: «همان موقع بعضی از مسئولان نظام من را مسخره کردند که اين چه حرفی است که میزنيد.»
وی گفت اين موضوع به سال ۸۶ يا ۸۷ و قطعأ پيش از سال ۸۸ باز میگردد.
سخنگوی کنونی قوه قضائيه ايران نمونههای وزارت اطلاعات وقت در اين رابطه را بازداشت کيان تاجبخش، جامعهشناس و استاد دانشگاه؛ و هاله اسفندياری، پژوهشگر ايرانی ـ آمريکايی و فعاليتهای بنياد سوروس ذکر کرد و گفت آنها به دنبال «انقلاب مخملی» در ايران بودند.
هاله اسفندياری و کيان تاجبخش روز ۲۷ تیر ۱۳۸۶ در تلويزيون دولتی جمهوری اسلامی ظاهر شده و به فعاليتهای خود در راستای «انقلاب مخملی»، «اعتراف» کردند در حالی که اعضای خانوادههای آنان و مخالفان حکومت گفتند اين «اعترافات» بر اثر فشار بر آنان از آنها گرفته شده است.
بنياد سوروس يا «بنياد جامعه باز» را جورج سوروس، سياستمدار و سرمايهدار آمريکايی، در سال ۱۹۹۳ بنياد گذاشت. اين بنياد هدف خود را «ايجاد و حفظ ساختارها و نهادهای جامعه باز» عنوان کرده و در مورد حقوق بشر نيز فعاليت میکند. جمهوری اسلامی اين بنياد را از سازمانهای پيشبرنده «انقلاب مخملی» در ايران میداند.
محسنی اژهای در مورد رخدادهای پس از دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری در ايران، که مقامات ايرانی از آن با عنوان «فتنه» ياد میکنند گفت: «آن زمان وزارت اطلاعات بروز چنين اتفاقاتی را بعد از انتخابات پيشبينی می کرد اما نه به اين عمق و سطح! در اين عمق که يک شخصی مثل موسوی به ميدان بيايد و اينگونه در برابر حق و قانون روشن و موضوعی که خودش ساليان سال ديده و شنيده بايستد! نه! فکرش را نمیکرديم.»
وی گفت در اين وقايع کسانی که در يک صف قرار گرفتند افرادی کاملأ متفاوت بودند و انگيزههای متفاوتی داشتند.
دادستان کل ايران افزود وقايع سال گذشته «هزينه» نيز داشته و در آن نيروی انتظامی، نيروهای بسيج و مردمی کتک خوردند و لطمه ديدند.»
اين در حالی است که سازمانهای مدافع حقوق بشر و مخالفان دولت ايران از کشتهشدن و شکنجه دهها نفر توسط حکومت و بازداشت صدها نفر در رويدادهای سال گذشته ايران نوشتهاند.
محسنی اژهای موضوع «تقلب» در انتخابات دهمين دوره رياست جمهوری در ۲۲خرداد ۸۸ را رد کرد و گفت موضوع «تقلب» را نخستين بار اکبر هاشمی رفسنجانی، رئيس مجمع تشخيص مصلحت، در نيمه دوم سال ۸۷ مطرح کرد.
به گفته وی هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه گفته بود که بايد مراقب بود در انتخابات تقلب نشود.
وی گفت اطرافيان ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، دو تن از رهبران مخالفان دولت ايران و دو نامزد انتخابات رياست جمهوری در دوره دهم، خود از نيروهای اطلاعاتی سابق بودند و میدانستند که بحث «تقلب» درست نبود.
وزير سابق اطلاعات گفت در اينباره آن زمان با موسوی، کروبی و هاشمی رفسنجانی صحبت کرده بود و گفته بود حاضر است با هر کسی که ادعا میکند تقلب سازمانيافته يا حتی غير سازمانيافته ولی مؤثر در نتيجه انتخابات صورت گرفته به صورت مستدل صحبت کند.
محسنی اژهای در حالی اين سخنان را بيان میکند که در ماههای نخست پس از انتخابات سال ۸۸، موسوی و کروبی بارها درخواست برگزاری مناظره تلويزيونی در اينباره را مطرح کرده بودند اما مقامات دولتی اين امکان را فراهم نساختند.
دادستان کل ايران همچنين در مورد بازداشتگاه کهريزک گفت وی از نخستين کسانی بود که به وضعيت اين بازداشتگاه اعتراض کرده بود.
در رويدادهای پس از انتخابات در بازداشتگاه کهريزک دستکم پنج نفر از معترضان کشته شدند. اين بازداشتگاه در تاریخ ششم مردادماه ۱۳۸۸ به دستور آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی تعطیل شد.
اژهای گفت تا تيرماه سال ۸۸ که وضعيت نامناسب چند تن از زندانیان منتقل شده کهريزک را ديده، اطلاع نداشته است که چنين بازداشتگاهی وجود دارد.
در رابطه با وقايع بازداشتگاه کهريزک چند نفر از مأموران انتظامی آن بازداشت و پشت درهای بسته محاکمه شدند و چند تن از مسئولان قضائی، از جمله سعيد مرتضوی، دادستان سابق تهران از کار برکنار شدند. پرونده آنها همچنان در دست بررسی است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.