انتقاد شدید دبیرکل سازمان ملل متحد از وضع حقوق بشر در ایران
رادیوفردا: سازمان ملل روز دوشنبه در گزارشی که در ژنو منتشر شد اعلام کرد که ایران سرکوب مخالفان را شدت بخشیده، و بر اعدام زندانیان سیاسی و نوجوانان مجرم و قاچاقچیان مواد مخدر افزوده است.
در گزارش بان گی مون، دبیرکل سازمان ملل متحده، نسبت به اجرای احکامی چون شلاق، قطع عضو و سنگسار زنان و مردان ابراز نگرانی شده است.
بان گی مون در این گزارش تصریح کرده است که ایران همچنان به زندانی کردن روزنامهنگاران، وبلاگنویسان و وکلا ادامه میدهد یا مانع از کار آنها میشود و گزارشهای شکنجه و محاکمات ناعادلانه در این مورد فراوان است.
بان گی مون، در گزارش خود به شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو گفت: «دبیرکل از گزارشهایی که از افزایش اعدام، قطع عضو، دستگیریها و بازداشتهای خودسرانه، محاکمههای غیرمنصفانه و شکنجه احتمالی و بدرفتاری با فعالان حقوق بشر، وکلا، روزنامهنگاران و فعالان اپوزیسیون حکایت دارد، عمیقا نگران است.»
بان گی مون روز دوشنبه از تهران خواست که به نمایندگان ویژه حقوق بشر سازمان ملل اجازه دهد که برای بررسی اوضاع به ایران سفر کنند.
به گفته بان گی مون، با وجود درخواستهای مکرر سازمان ملل متحد، ایران از سال ۲۰۰۵ به نمایندگان این سازمان، اجازه نداده برای تهیه گزارشهای خود به ایران سفر کنند.
قرار است روز سوم فروردین ۱۳۹۰ (۲۳ مارس) گزارش ۱۸ صفحهای دبیرکل سازمان ملل درباره ایران، در شورای حقوق بشر سازمان ملل مورد بحث و گفتوگو قرار گیرد.
خبرگزاری رویترز گزارش میدهد که ایالات متحده در تلاش است قطعنامهای علیه ایران در شورای حقوق بشر سازمان ملل به تصویب برساند.
قرار است پیشنویسی که سوئد در محکومیت ایران تهیه کرده و مورد حمایت آمریکا است، در روز پنجم فروردین در شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو به رای گذاشته شود.
نزدیک به دو هفته پیش هیلاری کلینتون با اشاره به سرکوب مخالفان در ایران خواستار آن شده بود که شورای حقوق بشر سازمان ملل، با ایجادی پستی مستقل، به وضعیت حقوق بشر در ایران نظارت کند.
در گزارش بان گی مون تاکید شده است که فعالان حقوق بشری در ایران با اتهامات امنیتی مواجهاند و احکام سنگین برای آنها صادر میشود.
در گزارش دبیرکل سازمان ملل آمده است: «روندی که نگران کننده است، افزایش شمار پروندههایی است که زندانیان سیاسی در آن به محاربه متهم شدهاند که مجازات مرگ را در پی دارد.»
این گزارش میافزاید: «به رغم تعلیق مجازات سنگسار که از سوی رئیس قوه قضاییه در سال ۲۰۰۲ اعلام شد، قوه قضاییه همچنان مردان و زنان را به سنگسار محکوم میکند.»
دبیر کل سازمان ملل همچنین اظهار داشت که در گفتوگو با محمد جواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر و امور بینالملل قوۀ قضاییه، در ماه دسامبر در شهر نیویورک، موضوع فشار بر فعالان حقوق بشر و نیز مجازات اعدام را در میان گذاشته است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.