ین گویندگان در پیشانی رسانه ملی چه می کنند؟
مشرق نیوز: اظهارات یکی از مجریان خبری سیما در یک برنامه زنده و خبرهای رسیده از برخی گویندگان و دست اندرکاران بخش های خبری سیما، لزوم جذب نیروهای حرفه ای و متعهد برای قرار گرفتن در پیشانی صداوسیما را ضروری کرده است.
به گزارش خبرنگار سیاسی مشرق، در ساعتهای تحویل سال 90 یکی از مهمانان ویژه برنامه شبکه 3 سیما، خانم “ر” از گویندگان شناخته شده خبر سیما بود که به همراه همسرش در این برنامه حضور یافت.
وی که حدود دو سالی است گویندگی برخی بخش های خبری سیما از جمله خبر 20:30 را برعهده دارد، در بخشی از سخنان خود پس از اشارات فرزاد حسنی به سخت بودن کار گویندگی خبر، گفت: ” آقای حسنی بگذارید من این رو همین ابتدا بگم که ما گوینده ها صرفا گوینده هستیم و یک ساعت تا یک ساعت و نیم قبل از خبر به تحریریه می آییم و اون خبری که آماده شده می خونیم و هیچ دخالتی در سیاستگذاری خبر نداریم؛ این رو گفتم که مردم عزیزمون بدونند و از همین جا هم از اونها عذرخواهی می کنم اگرخبری خوندم که از اون ناراحت شدن، بدونن که سیاستگذاری در اختیار ما نیست”!
سخنان جهت دار این گوینده خبر در حالی بر روی آنتن زنده شبکه 3 سیمای جمهوری اسلامی بیان شد که دخالت نداشتن گویندگان در سیاستگذاری خبر، امر عجیب و غریب و جدیدی نیست اما تاکنون حتی گویندگانی که از پیش از انقلاب اسلامی در این حرفه مشغول به کار بوده اند چنین ادعایی را مطرح نکرده بودند.
ماجرا از آنجایی جالب تر می شود که شنیده می شود همین خانم گوینده پیش از این نیز گاهی خود را در قامت یک سیاستگذار دیده و به قیمت مجادله با برخی مدیران بخش خبر کوشیده بود که خودش مشخص کند که چه خبری را باید بخواند و چه خبری را نباید!
در حالی که هیچکس منکر جهت گیری های صحیح و نقش موثر معاونت سیاسی صداوسیما در راستای اهداف نظام نبوده و نیست، اما خانم “ر” تنها نمونه جهت گیری های عجیب و مساله ساز برخی خبرنگاران یا گویندگان صداوسیما نیست.
گفته می شود که خانم دیگری از گویندگان خبر 20:30 نیز پس از هزینه های فراوانی که سازمان صداوسیما برای او و افراد مختلف دیگری برای برعهده گرفتن گویندگی بخش های خبری انجام داده، پس از برخی حواشی، کار را رها کرده و به لندن رفته است .
نمونه هایی از این دست محدود به برخی بخش های خبری شبکه یک، دو و سه نمی شود بلکه شنیده می شود یکی از سردبیران ارشد شبکه خبر نیز خارج از ضوابط و اصول حرفه ای، در ایام انتخابات محیط کار خود را به فضای انتخاباتی یکی از کاندیداهای شکست خورده تبدیل کرده و عملا باعث اذیت و آزار سایر افرادی می شد که یا حامی کاندیدای دیگری بودند و یا قصد حاشیه دار کردن فضای حرفه ای کار خود را نداشتند؛ جالب تر اینکه این سردبیر هنوز هم خود را مجاز به سیاست گذاری برای برنامه های سیاسی و گفتگوهای زنده شبکه خبر با رویکردهای سیاسی خود می داند!
و البته به غیر از برخی حواشی سیاسی، خبرهایی از فعالیت اقتصادی یکی از خبرنگاران همین شبکه به واسطه اسفندیار رحیم مشایی برای جلب پروزه های تبلیغاتی برای شرکت همسرش حکایت دارد.
علی رغم آنکه نمونه های دیگری از رویکردها و اقدامات خاص و غیرحرفه ای برخی افرادی که آنتن های سیاسی صداوسیما را در اختیار دارند، موجود است اما در این مجال فقط به همین مقدار بسنده می کنیم.
به نظر می رسد مدیران ارشد صداوسیما – که در فعالیت های چشمگیر رسانه ملی در مقابله با فتنه، نقشی پررنگ داشته اند- می توانند با کادر سازی جدید و با رویکرد ارزشی، خون جدیدی به شریان های خبری صداوسیما وارد کرده و پیشانی رسانه ملی را از برخی افراد معدود که تعهد چندانی به اصول حرفه ای و ارزش های مردم مسلمان ایران ندارند، مبرا سازند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.