17.04.2011

واکنش خاتمی به انتقاد رهبر ایران از ‘رفتار‌های خلاف اخلاق’

بی‌بی‌سی: محمد خاتمی خواستار آزادی زندانیان، رسانه‌ها و احزاب و “رفع حصر‌ها” شد

محمد خاتمی رئیس جمهوری سابق ایران، با اشاره به انتقاد رهبر جمهوری اسلامی در روزهای پایانی سال گذشته از “رفتار‌های خلاف اخلاق” گفت: “نمی‌دانم لزوم برخورد با چنین رفتار‌ها و اعمالی عطف به ماسبق هم می‌شود؟”

به گزارش وبسایت رسمی محمد خاتمی، وی در دیدار با “جمعی از قرآن پژوهان استان یزد” افزود: “آیا بد‌ترین بداخلاقی‌ها و تهمت زنی‌ها و فحاشی‌ها و کوبیدن‌های یک طرفه در بسیاری از رسانه‌ها و منابر و تریبون‌ها و محافل نیز مورد بررسی و برخورد قرار خواهد گرفت؟”

آیت الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، در اسفند ماه گذشته با انتقاد از شیوع رفتارهای خلاف اخلاق و فحاشی در فضای سیاسی کشور، از هواداران خود خواست که از این رفتار‌ها اجتناب کنند و گفت: “برخی جوانان با اخلاص، مومن و خوب، متأسفانه تصور می‌کنند که این گونه اقدامات وظیفه است، اما این رفتار‌ها دقیقا خلاف و عکس وظیفه است.”

این اظهارات پس از آن صورت می‌گرفت که انتشار فیلمی از حملات لفظی کم سابقه و فحاشی گروهی که خود را “بچه حزب اللهی‌های شاه عبدالعظیم” معرفی می‌کردند علیه فائزه هاشمی، دختر اکبر هاشمی رفسنجانی، واکنش‌های گسترده‌ای را در محافل سیاسی ایران ایجاد کرده بود.
انتقاد از افزایش “حصر‌ها و محدودیت‌ها” در سال گذشته

محمد خاتمی در سخنان اخیر خود، که دیروز ۲۶ فروردین ((۱۷ آوریل) منتشر شد، نامگذاری سال ۱۳۹۰ توسط رهبر جمهوری اسلامی تحت عنوان “سال جهاد اقتصادی” را بسیار مهم دانست و گفت: “وقتی جهاد اقتصادی مطرح می‌شود معنایش این است که وضعیت اقتصادی فعلی چندان مناسب نیست و نیاز به جهاد همه جانبه برای پیشرفت و بهبود دارد.”

وی با ابراز تأسف از وقایع سال گذشته ایران، اظهار داشت که هرچند امید می‌رفته که در سال جدید، پس از حدود دو سال “وضعیت فوق العاده”، برای رفع عواملی که باعث نارضایتی عمومی است اقدام شود، ولی نشانی از رفتن به سوی این فضا مشاهده نشده است.

وی ادامه داد: “سال گذشته را در حالی پشت سر گذاشتیم که نه تنها زندانیان آزاد نشدند، بلکه کسانی که آزاد بودند نیز فراخوانده یا دستگیر شدند و نسبت به بسیاری از کسانی که در زندان هستند و نسبت به بستگان آنان سخت گیری‌هایی بیشتر به عمل آمد و حصر‌ها و محدودیت‌ها نیز بر آنها افزوده شد.”

به گزارش سایت محمد خاتمی، رئیس جمهوری سابق ایران با انتقاد از وجود چنین فضایی در کشور، خواستار آزادی زندانیان، رسانه‌ها و احزاب و “رفع حصر‌ها” شد.

آقای خاتمی در اسفند ماه نیز با ابراز نگرانی از حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی رهبران مخالفان دولت، که از ۲۵ بهمن گذشته در بازداشت خانگی قرار گرفته‌اند، از اقدام‌های “تخریبی” علیه آنها انتقاد کرده بود.

در پی تظاهرات اعتراضی روز ۲۵ بهمن مخالفان دولت در تهران و چند شهر دیگر، گروهی از نیروهای هوادار آیت الله خامنه‌ای و از جمله تعداد زیادی از نمایندگان مجلس، در گردهم آیی‌های خود به سر دادن شعارهای “مرگ بر موسوی”، “مرگ بر کروبی” و “مرگ بر خاتمی” پرداختند.
درخواست برگزاری انتخابات آزاد در ایران

محمد خاتمی در بخش دیگری از اظهارات خود، خواستار برگزاری انتخابات “آزاد و سالم” در ایران شد تا “همه بتوانند با امنیت در معرض انتخاب کردن و انتخاب شدن قرار بگیرند”.

وی با توجه به پیش رو بودن انتخابات مجلس نهم، ابراز امیدواری کرد که مجلس آینده “همه سلیقه‌ها و گرایش‌های ملت را نمایندگی کند و با اتکا به مردم، چه در قانونگذاری و چه در نظارت بر همه امور و پاسخگو کردن مسئولان، شجاعانه و مدبرانه عمل کند.”

رئیس جمهوری پیشین ایران، دی ماه گذشته در دیدار با نمایندگان جناح اقلیت مجلس شورای اسلامی گفته بود که اصلاح طلبان برای حضور در انتخابات آینده، خواستار “آزادی زندانیان سیاسی، پایبندی همگان به قانون اساسی و فراهم شدن امکان برگزاری انتخابات سالم و آزاد” هستند.

این در حالی بود که احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، در خطبه های نماز جمعه تهران با اشاره به اظهارات محمد خاتمی در مورد شرایط شرکت اصلاح طلبان در انتخابات مجلس آینده تصریح کرد: “اصلا نیازی به حضور این عده در انتخابات نیست.”

آقای جنتی بدون نام بردن مستقیم از آقای خاتمی اظهار داشت: “آنها می گویند اگر ما بخواهیم وارد شویم، شرایطی دارد. واقعا باید گفت که وقاحت حد و مرزی ندارد. مردم شما را قبول ندارند. چه کسی به شما رای می دهد؟”

این اظهارات، جند روز بعد واکنش متقابل محمد خاتمی را به دنبال داشت که گفت: “اینکه این روزها گفته می شود مردم چه کسی را بخواهند و چه کسی را نخواهند باید گفت که کسانی که مردم را قبول ندارند حق ندارند در باره مردم و از زبان مردم صحبت کنند.”

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates