03.05.2011

سناريوي جديد کاترین اشتون و اتخاذ سیاست نفاق؛ تلاش برای حذف سعید جلیلی از پرونده هسته‌ای ايران

بولتن نیوز: تا پيش از اين، تمام نامه‌هائی که اشتون در مورد موضوع هسته‌ای و گروه 1+5 برای ایران ارسال می کرد مستقیما به آدرس جلیلی ارسال می شد و وي، مخاطب نامه‌های مذکور بود. اما بعد از دیدار ماه فوریه سال 2011 آقای علی اکبر صالحی با خانم اشتون در شهر بروکسل و در مقر اتحادیه اروپا…

بولتن نيوز: اظهار نظر جدید وزیر خارجه کشورمان آقای علی اکبر صالحی در مورد آماده بودن جواب نامه خانم اشتون از سوی وزارت خارجه که پس از تائید رئیس جمهور از سوی آقای جلیلی برای خانم اشتون ارسال شد ابهاماتی را در محافل سیاسی ایجاد کرده است.

به گزارش خبرنگار بولتن نيوز، بعد از انجام مذاكرات جليلي با اعضاء 1+5 در ژنو و استانبول و اتخاذ سياست فعال و باج ندادن به رقباي غربي، سران غرب و به خصوص كاترين اشتون تلاش زيادي به خرج داده‌اند تا بتوانند سعيد جليلي، رئيس شوراي عالي امنيت ملي ايران را به نوعي از حضور در ادامه مذاكرات حذف كنند.

گفتني است تا پيش از اين، تمام نامه‌هائی که اشتون در مورد موضوع هسته‌ای و گروه 1+5 برای ایران ارسال می کرد مستقیما به آدرس جلیلی ارسال می شد و وي، مخاطب نامه‌های مذکور بود. اما بعد از دیدار ماه فوریه سال 2011 آقای علی اکبر صالحی با خانم اشتون در شهر بروکسل و در مقر اتحادیه اروپا، به نظر مي‌رسد شرايط به گونه‌ی ديگري رقم خورده و اشتون به فکر سیاست‌های تفرقه افکنانه افتاده است.

با اين اوضاع گويا یکی از آرزوهای دیرین اتحادیه اروپا و سياسيون غربي که برکناری سعيد جلیلی از پرونده هسته‌ای ایران است در حال محقق شدن است. چرا که آنها فکر می کنند شخص سعید جلیلی مانع بزرگی بر سر راه توافقات احتمالی غرب با ایران بر روی پرونده هسته‌ای است.

در حقيقت سعید جلیلی به اعتقاد آنها بدلیل سیاستهای غیرقابل انعطاف و همچنین عدم پذیرش شروط ظالمانه و ناجوانمردانه، به درد ادامه مذاكرات نمي‌خورد و حضور او باعث مي‌شود كه اتخاديه اروپا نتواند به اهداف خود دست يابد و بنابراين بايد از سیاستگذاری وي در پرونده‌ي هسته‌ای ايران کنار جلوگيري شود.

به نظر مي‌رسد تلاش كاترين اشتون، رئیس شورای سیاستگذاری اتحادیه اروپا در این مقطع، ایجاد تنش و اختلاف بین آقای صالحی و آقای جلیلی است. به عبارت بهتر آنها مي‌خواهند با توجه بیشتر به آقای صالحی و پر رنگ كردن نقش وي، از نقش سعيد جلیلی براي ادامه مذاكرات هسته اي كاسته و بدين ترتيب او را از مسیر پرونده هسته ای ايران آرام آرام کنار بگذارند.

براي رسيدن به اين هدف، اشتون تماسهای متعددي را با جناب آقای صالحی برقرار كرده و چندين بار هم در سخنراني‌ها و كنفرانس‌هاي مطبوعاتي دست به مقايسه‌ي بين شخصيت‌ آقايان جليلي و صالحي زده است.

اين مسأله نشان‌دهنده این موضوع است که اتحاديه اروپا تلاش ویژه ای برای به ثمر رساندن این “سناریوی نفاق” و ايجاد اختلاف بين مسئولين دستگاه ديپلماسي كشور در پيش گرفته‌ است.

يادآور مي‌شود كه مواضع انقلابي و اصولي سعيد حليلي در اين چند سال اخير باعث شده تا غرب در مقابل ايران احساس حقارت و كوچكي كرده و همواره او را به عنوان سدي آهنين در مقابل اهداف مزّورانه‌ي خود احساس كند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates