03.01.2007

پیشنهاد تصویب قطعنامه لغو مجازات اعدام در سازمان ملل احمد رافت (رم)

رادیوفردا:
مارچللو اسپاتافورا Marcello Spatafora ، سفير ايتاليا در سازمان ملل متحد، شب گذشته در نيويورک در نشستی با ويتالی چورکين Vitaly Churkin ، سفير روسيه و ریيس اداری شورای امنيت، رسما درخواست کرد که گفت و گو درباره قطعنامه حذف يا تعليق مجازات اعدام، در دستور کار مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار بگيرد.

پيش نويس اين قطع نامه که هنوز متن کامل آن در دسترس رسانه ها قرار نگرفته است، توسط ايتاليا تهيه شده و از حمايت ديگر کشورهای عضو اتحاديه اروپا نيز برخوردار است.

ايتاليا برای اولين بار در سال ۱۹۹۴ ميلادی قطعنامه ای را در همين زمينه به مجمع عمومی سازمان ملل متحد ارائه داد که با به دست آوردن ۴۴ رای منفی و ۷۴ رای ممتنع به تصويب نرسيد.

پنج سال بعد در سال ۱۹۹۹ ميلادی، قطعنامه ديگری توسط ايتاليا با حمايت ۱۵ کشور ديگر اروپايی به بحث گذارده شد که قبل از رای گيری پس گرفته شد.

اين بار نيز اگرچه اتحاديه اروپا رسما در نشست ۱۹ دسامبر گذشته حمايت خود را از قطعنامه پيشنهادی ايتاليا اعلام کرد، اما حداقل دو کشور دانمارک و بريتانيا بر اين نظرند که به دليل مخالفت های برخی از کشورهای مهم چون چين و آمريکا نبايد به دنبال رای گيری بود.

دبير کل جديد سازمان ملل «بان گی مون» نيز روز گذشته به سردی با پيشنهاد ايتاليا برخورد کرد و گفت بايد کشورها را در رابطه با لغو مجازات اعدام آزاد گذاشت.

در حال حاضر از ۱۹۲ کشور عضو سازمان ملل متحد ۸۶ کشور مجازات اعدام را به کلی از قوانين شان حذف کرده اند، ۱۰ کشور تنها در موارد استثنايی احکام اعدام را صادر می کنند و در ۲۷ کشور نيز از سال ها پيش چنين احکامی يا صادر نمی شود و يا به اجرا در نمی آيند.

فرانکو فراتينی Franco Frattini ، وزير امور خارجه سابق ايتاليا و نايب ریيس کنونی کميسيون اروپايی می گويد: «ارائه چنين قطعنامه ای می تواند به مجمع عمومی سازمان ملل امکان دهد که کشورهایی چون چين و ايران را که ناقض حقوق بشر هستند تحت فشار قرار دهد.»

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates