ترانزیت مرگ و ماجرای قطاری پر از سلاح در ترکیه
خُسن آقا: دم خروس مجددا از زیر عبای ملا زد بیرون
رادیوفردا: سخنان وزير نيروی ايران که پيدا شدن اسلحه و مهمات متعلق به ايران در قطار واژگون شده در ترکيه را «شيطنت مخالفان گسترش روابط ايران و ترکيه» توصيف کرده بود، با پاسخ تند يک روزنامه ترک رو به رو شد که گويا کاملا نظر مخالفی دارد.
روزنامه حريت، چاپ ترکيه، اسنادی را منتشر کرده که آن ها را «جزئيات مساله قطار حامل سلاح و مهمات از ايران» توصيف کرده و البته اين گزارش جنجالی، در ديگر رسانه های ترکيه نيز بازتاب گسترده داشته است.
پرويز فتاح وزير نيروی جمهوری اسلامی که بنا به دعوت حلمی گولر وزير انرژی ترکيه به آنکارا رفته بود، روز پنج شنبه و در يک کنفرانس خبری که قرار بود به موضوع انرژی اختصاص داشته باشد، در برابر اين سوال قرار گرفت: «درباره سلاح ها و مهمات پيدا شده در قطاری که از ايران وارد ترکيه شده بود، چه پاسخی داريد و آيا اين درست است ايران اسلحه و تجهيزات نظامی حماس و حزب الله لبنان را تامين می کند؟»
اما وزير نيرو بيشتر ترجيح داد که از منظری ديگر موضوع را ببيند و چنين پاسخ گفت: «اگر توجه کنيد با آقای گولر به توافقات مهمی دست يافتهايم. هم اکنون هم روابط ايران و ترکيه رو به گسترش است. طبيعی است که مخالفان ۲ کشور در اين شرايط می توانند شيطنت کنند و نخواهند که مانع از توسعه اين روابط شوند.»
به دنبال اين اظهار نظر وزير نيروی جمهوری اسلامی در آنکارا، روزنامه حريت در شماره روز جمعه اول ژوئن، طی گزارشی مفصل نوشت که به اسنادی دست يافته که جزئيات ماجرای پيداشدن مهمات در قطاری را که از ايران وارد شده بود، روشن می سازد.
آنچه روزنامه حريت از آنها به عنوان «اسناد افشاگرانه» نام برده، فاکتور بارهای قطار و اسامی فرستنده و گيرنده سلاح ها و اظهارتی به نقل از مقامات مطلع راه آهن ملی و ارتش ترکيه است که نامشان فاش نشده است.
رسانه های ديگر نيز اين اطلاعات را به نقل از روزنامه «حريت» منتشر کرده اند.
در گزارش روزنامه حريت آمده است: «دو واگن اين قطار که سلاح و مهمات نظامی در آن پيدا شد، در تهران بارگيری شده و مقصد آن دمشق بوده است. ناظر فرستنده اين دو واگن بهمن شهرياری از شرکت ترادينگ کو در تهران است و قرار بوده که آنها به دست فردی به نام الجوری در دمشق برسند که ظاهرا در همين شرکت کار می کند.»
روزنامه حريت شماره تلفن های تماس فرستنده در تهران و گيرنده در دمشق را از سازمان راه آهن ملی ترکيه دريافت کرده و برای گفت و گو با آنها تماس گرفته است.
اما به نوشته اين روزنامه، شماره بهمن شهرياری در تهران بسته شده و شماره الجوری در دمشق هم پس از برداشتن گوشی به جز صدای زن و بچه، پاسخی از آن شنيده نمی شود. اين در حالی است که به نوشته حريت، هر دو شماره در حين عبور قطار از گمرک مرزی ترکيه در يک هفته پيش فعال بوده است.
روزنامه حريت در بخش ديگری از گزارش خود به نقل از منبعی که نامش فاش نشده، نوشته است که اسماعيل ساره، دادستان شهرک گنج بينگول (محل واژگون شدن قطار) «در تلاش برای جلوگيری از انتشار خبر پيدا شدن مهمات متعلق به ايران، در پشتی واگن واژگون شده را شکسته و بتن، شيشه و لوازم ساختمانی را درون آن گذاشته است.»
هنوز اين مقام قضايی ترکيه يا ديگر مقام های اين کشور، به اتهامی که روزنامه حريت متوجه آنها کرده است پاسخی نداده اند.
حريت نوشته است: «اسماعيل ساره غافل از آن بوده که ارتش دو واگن اصلی پر از مهمات را فيلمبرداری کرده و چنين تلاشی بی نتيجه خواهد بود.»
رسانه های ترکيه روز سه شنبه و چهار شنبه هفته گذشته گزارش دادند، در قطاری که روز ۲۵ ماه مه از ايران به مقصد سوريه، وارد ترکيه شده بود و در نزديکی شهرک گنج از توابع بينگول در شرق ترکيه بر اثر انفجار ريل ها توسط گروه جدايی طلب پ کا کا واژگون شد، مقادير قابل توجهی مهمات و سلاح پيدا شده است.
برخی تحليل گران در رسانههای ترکيه اين گمانه را مطرح کرده اند که اين سلاح ها برای حزب الله لبنان فرستاده شده، اما جمهوری اسلامی ايران پيدا شدن سلاح در اين قطار و تعلق آن به ايران را تکذيب کرده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.