10.06.2011

آمریکا سپاه، بسیج و نیروی انتظامی ایران را تحریم کرد

بی‌بی‌سی: حکومت ایران اتهام نقض حقوق بشر را رد می کند

آمریکا سپاه پاسداران، سازمان بسیج، نیروی انتظامی و اسماعیل احمدی مقدم، فرمانده نیروی انتظامی ایران را به اتهام نقض جدی حقوق بشر تحریم کرده است.

دولت باراک اوباما روز پنجشنبه گفت که این سازمان ها و نیز فرمانده نیروی انتظامی ایران در سرکوب معترضان و نقض جدی حقوق بشر پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ نقش مهمی ایفا کرده اند.

براساس این تحریم، کلیه دارایی های احتمالی آنان در آمریکا مسدود و هرگونه معامله تجاری از آمریکا با آنها ممنوع می شود و نیز از دریافت ویزای ایالات متحده محروم خواهند شد.

دولت باراک اوباما پیشتر ۱۰ مقام جمهوری اسلامی از جمله محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات و محمد رضا نقدی، فرمانده سازمان بسیج را به اتهام نقض حقوق بشر تحریم کرده بود.

ایران با سیاسی خواندن این تحریم ها، اتهام نقض حقوق بشر را رد می کند.

کاظم جلالی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، ماه پیش از طرح تحریم ۲۶ مقام آمریکایی “دارای سوابق نقض حقوق بشر” توسط ایران خبر داد.

این در حالیست که برخی چهره های محافظه کار در واشنگتن می گویند که آیت الله خامنه ای، رهبر ایران و محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری این کشور نیز باید تحریم شوند.

کنگره تابستان گذشته به اصرار محافظه کاران به ویژه سناتور جمهوریخواه جان مک کین در حین تشدید تحریم های اقتصادی و سیاسی علیه ایران، وزارت امور خارجه آمریکا را به شناسایی و تحریم “ناقضان” حقوق بشر در ایران موظف کرد.

“سرکوب از بالاترین سطوح”

آدام زوبین، مدیر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا پنجشنبه در بیانیه ای گفت که دولت ایران تمایل خود برای استفاده از دستگاه های دولتی در بالاترین سطوح برای سرکوب خشن آرمان های دموکراسی خواهانه مردم خود را نشان داده است.

او گفت که این تدابیر تازه در پی دستور باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در سپتامبر سال ۲۰۱۰ اتخاذ می شود.

آقای زوبین گفت تا زمانی که محرومیت مردم ایران از حقوق اساسی خود ادامه دارد، آمریکا به تلاش برای منزوی کردن مسئولان ایران از نظام مالی بین المللی ادامه خواهد داد.

سردار نقدی، فرمانده بسیج پیشتر توسط آمریکا تحریم شده بود

هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا نیز در بیانیه ای حکومت ایران را به “دورویی” متهم کرده است.

در ماه های اخیر پس از شروع قیام های عمومی در کشورهای عرب مقام های آمریکایی بارها چنین اتهامی را علیه ایران مطرح کرده اند.

خانم کلینتون گفت درحالی که رهبران ایران “مزورانه” برای معترضانی که خواستار تعیین سرنوشت خود در خارج هستند کف می زنند، بسیاری از شهروندان این کشور فقط به خاطر بیان دیدگاه های مخالف رهبران ایران در زندان هستند.

او گفت آمریکا در کنار ایرانیانی می ایستد که آرزوی دولتی را دارند که به حقوق بشر، حیثیت و آزادی آنها احترام بگذارد.

وزارت خزانه داری ایالات متحده در بیانیه خود به اتهامات علیه سه نهاد ایرانی مورد تحریم اشاره می کند.

آمریکا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را از جمله به بدرفتاری با زندانیان سیاسی در بخشی از اوین که در اختیار این نهاد است متهم می کند.

در این بیانیه آمده است که سازمان بسیج که بخشی از سپاه است در حمله به دانشجویان ایران، بدرفتاری با معترضان بازداشتی، و خشونت علیه تظاهرکنندگان صلح آمیز دست داشته است.

دولت آمریکا در ماه فوریه محمد رضا نقدی فرمانده بسیج را تحریم کرده بود.

وزارت خزانه داری همچنین می گوید که پلیس ایران نقش مهمی در سرکوب اعتراضات پس از انتخابات داشته است.

در این بیانیه از جمله به حمله این نیرو تحت فرماندهی اسماعیل احمدی مقدم به خوابگاه دانشگاه تهران در روزهای پس از انتخابات اشاره شده است.

وزارت خزانه داری در این بیانیه می نویسد که بازداشتگاه کهریزک که تعدادی از معترضان در آن جان باختند تحت کنترل نیروی انتظامی ایران بوده است.

شورای ملی ایرانیان آمریکای تبار در بیانیه ای از این تحریم ها استقبال کرده است.

در بیانیه ای شورا آمده است: “این تلاشی مهم و مثبت است که باعث می شود مساله حقوق بشر در ایران از توجهی برخوردار شود که مستحق آن است.”

اتحادیه اروپا نیز حدود دو ماه پیش ۳۲ مقام ایرانی را به اتهام نقض حقوق بشر تحریم کرد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates