سوریه سرکوب معترضان را تشدید می کند
خُسن آقا: واضح تر از این باید به آقایان بگویند باید بروند: جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید با محکوم کردن این سرکوبها گفت: “پرزیدنت اسد باید وارد یک گفتگوی سیاسی شود. گذار باید انجام شود. او اگر گذار را رهبری نمی کند، باید کناره گیری کند.”
بیبیسی: هزاران شهروند سوریه به ترکیه گریخته اند
با استقرار تانک های سوریه در اطراف شهرها و روستاهای نزدیک مرز ترکیه، سرکوب تظاهرات ۱۲ هفته ای مخالفان حکومت گسترش می یابد.
دمشق می گوید نیروهایش پس از تثبیت کنترل خود بر جسرالشغور، بدنبال شورشیان در اطراف این شهر هستند.
شاهدان عینی می گویند که ارتش استراتژی “زمین سوزی” را در پیش گرفته و خانه ها و زمین های شهروندانی که فرار می کنند را آتش می زند.
در همین حال آمریکا این سرکوبها را “سبعانه” خوانده و بار دیگر از دولت سوریه خواسته است تا از خشونت علیه معترضان خودداری کند.
دمشق تاکید دارد که با گروه های مسلح که به نیروهای امنیتی حمله و روستاها را غارت می کنند مبارزه می کند.
اما هزاران شهروند سوریه که به ترکیه گریخته اند می گویند که “اوباش” ارتش و مزدوران طرفدار حکومت خانه هایشان را آتش زده و هر چه داشته اند به سرقت برده اند.
یکی از افرادی که از جسرالشغور فرار کرده به بی بی سی عربی گفته است: “اوضاع فاجعه بار است. ارتش و اوباش، مردم و شهروندان را به رعب انداخته اند. آنها در حال غارت هستند.”
وی گفت: “هر جا خانه خالی می بینند، درها را می شکنند و وارد خانه می شوند. هر چه پیدا می کنند می دزدند. اگر نتوانند بدزدند، آتش می زنند.”
ارتش روز یکشنبه کنترل این شهر را که صحنه ناآرامی های ضد دولتی بود، در دست گرفت.
گزارش شده است که تانک های ارتش سوریه در حال ورود به شهر معره نعمان، واقع در جنوب شرق این کشور هستند.
رسانه های دولتی می گویند طی روزهای اخیر ساختمان های حکومتی و مراکز امنیتی مورد حمله قرار گرفته است.
یکی از ساکنان این شهر به خبرگزاری رویترز گفت که هلی کوپترها در نزدیکی شهر نیرو پیاده کرده اند.
این مرد که عثمان بدوی نام داشت گفت: “ما امروز با فرماندار ملاقات داشتیم و او اطمینان داد که ارتش تنها ۳۶۰ نفری که نامشان در لیست است را دستگیر خواهد کرد. … نام من بعنوان یک مسلح در آن لیست است. من هرگز در عمرم اسلحه حمل نکرده ام.”
جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید با محکوم کردن این سرکوبها گفت: “پرزیدنت اسد باید وارد یک گفتگوی سیاسی شود. گذار باید انجام شود. او اگر گذار را رهبری نمی کند، باید کناره گیری کند.”
مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز سرکوبهای چند روز گذشته را “سبعانه” خواند و به قوی ترین شکل ممکن محکوم کرد.
‘حمایت’ ایران
طی روزهای اخیر هزاران شهروند سوریه برای حفظ جان خود، از مرز با ترکیه عبور کرده و وارد خاک این کشور شده اند.
گزارش ها حاکی از آن است که نزدیک به هفت هزار نفر تاکنون وارد ترکیه شده اند و تعداد زیادی نیز در نزدیکی مرز با ترکیه، چادر زده اند.
از ماه مارس امسال، تظاهرات گسترده ای علیه حکومت بشار اسد در سوریه شکل گرفته است و دولت این کشور نتوانسته مانع از گسترش ناآرامی به سایر نقاط کشور شود.
مقام های سوری ناآرامی های این کشور را به توطئه کشورهای خارجی نسبت داده اند.
هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا روز سه شنبه بار دیگر ایران را متهم به حمایت از “حملات شریرانه” دولت سوریه به معترضان کرده است.
او در بیانیه ای نوشت: “ایران از حملات شریرانه رژیم اسد به معترضان مسالمت جو و اقدامات نظامی علیه شهرهای سوریه حمایت می کند.”
او گفت: “دو سال قبل در چنین هفته ای، شهروندان ایران با این امید که می توانند حقوق دموکراتیک خود را طلب کنند پای صندوق های رای رفتند. وقتی مردم برای بیان آرزوهایشان دست بلند کردند، دولت با سرکوب بی رحمانه به آن پاسخ داد. دو سال بعد، آن سرکوب ادامه دارد.”
بنابه گزارش ها اعتراضات سوریه در اواسط ماه مارس در پی بازداشت و شکنجه ۱۵ کودک و بزرگسال که به نوشتن شعارهای ضدرژیم بر دیوارهای شهر درعا متهم بودند شروع شد.
آژانس کودکان سازمان ملل، یونیسف، گفته است که حداقل ۳۰ کودک در قیام علیه حکومت ۴۰ ساله خانواده اسد به ضرب گلوله کشته شده اند.
خانم کلینتون همچنین حمزه الخطیب پسربچه ۱۳ ساله سوری را که به گفته مخالفان زیر شکنجه کشته شده است با ندا آقا سلطان مقایسه کرد.
ندا آقا سلطان در جریان سرکوب اعتراضات پس از انتخابات سال ۸۸، یک روز پس از سخنرانی رهبر ایران در مراسم نماز جمعه که خواستار پایان تظاهرات مخالفان شده بود به ضرب گلوله در ناحیه کارگر شمالی تهران کشته شد.
دولت ایران مسئولیت قتل او را به عهده نگرفته است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.