06.06.2007

فرمانده ناجا: تمام گنده لاتها، دستگير يا فراري شده اند

انتخاب : احمدی مقدم اظهار داشت: پيش بيني ما در آغاز اجراي طرح اين بود كه حدود 90 درصد از افراد بدحجاب در مرحله ارشاد و تذكر رفتار خود را اصلاح كنند، 9درصد به مركز انتظامي هدايت شدند و از آنان تعهد كتبي گرفته شد و يك درصد به مقام قضايي ارجاع گرديدند.

فرمانده نيروي انتظامي گفت: مهمترين نگاه پليس در برخورد با بدحجابي، توجه به اصل جرم زدايي و قضايي زدايي در جامعه است كه در اين زمينه هماهنگي با دستگاه قضايي شده است.

سردار اسماعيل احمدي مقدم، فرمانده نيروي انتظامي كه در حاشيه اولين همايش سراسري معاونان عمليات ناجا با پايگاه اطلاع رساني پليس سخن مي گفت، افزود: مهمترين هدف طرح مبارزه با بدحجابي كه همچنان ادامه دارد، اقناع جامعه در همراهي و همكاري آنان با پليس است كه به نظر من موفق بوده است.

وي افزود: البته اقناع و فرهنگ سازي به هر ميزان كه باشد باز افراد متخلف و ناهنجاري پيدا مي شوند كه بايد با آنها برخورد قانوني صورت گيرد.

فرمانده نيروي انتظامي در ادامه تأكيد كرد: مهمترين نگاه پليس، توجه به اصل جرم زدايي و قضايي زدايي در جامعه است كه در اين زمينه با دستگاه قضايي هماهنگ هستيم.

سردار مقدم ادامه داد: در كشور ما اصولاً قوانين جزايي به ترتيبي ديده شده اند كه حداقل مسايل را پرونده كنيم و به دادگاه بفرستيم.

وي تصريح كرد: اين كار اقتدار و قدرت پليس را زير سؤال مي برد و افرادي كه به دليل جرايم سبك با قرار و مجازاتهاي سبك آزاد مي شوند نيز به ابهت دستگاه قضا خدشه وارد مي كنند، به همين منظور هم مجلس و هم قوه قضاييه با خارج كردن بسياري از مجازاتها از جرم به سمت خلاف با ما هماهنگ هستند، چرا كه در امور خلافي عمده اعمال قانون به دست پليس صورت مي گيرد.

رئيس پليس كشور در بخش ديگري از سخنان خود خاطرنشان كرد: مرحله اول طرح ارتقاي امنيت اجتماعي، اجراي طرح برخورد با بدحجابي بود كه ابتدا در تهران بزرگ و سپس در ساير نقاط كشور به مرحله اجرا در آمد. در مدلي كه ما ترسيم كرده بوديم ابتدا همه آحاد جامعه را قبل از اجراي طرح اطلاع رساني كرديم و مورد آموزش قرار داديم و جلساتي را با اصناف نيز در اين خصوص برقرار كرديم.

وي اظهار داشت: پيش بيني ما در آغاز اجراي طرح اين بود كه حدود 90 درصد از افراد بدحجاب در مرحله ارشاد و تذكر رفتار خود را اصلاح كنند، 9درصد به مركز انتظامي هدايت شدند و از آنان تعهد كتبي گرفته شد و يك درصد به مقام قضايي ارجاع گرديدند.

مقدم افزود: آن تعدادي كه به مراجع قضايي فرستاده شدند حدود 4 درصد يعني كمتر از نصف پيش بيني ما بود. همكاري مردم در زمان اجراي اين طرح، بسيار خوب بود. حدود يك چهارم دستگيرشدگان و كساني كه مورد برخورد انتظامي مأموران قرار گرفتند، مردان بودند.

فرمانده ناجا اضافه كرد: اين افراد عمدتاً به علت مزاحمتهايي كه براي نواميس مردم در گذرگاهها، معابر و خيابانها ايجاد كرده بودند دستگير شدند. به همين دليل تصور آحاد جامعه در ابتداي اجراي طرح برخورد با بدحجابي در جامعه، خانمهاي بدحجاب بود، اما اين طرح شامل آقايان هم مي شد.

رئيس پليس كشور با تأكيد بر اينكه آثار ظاهري اين طرح كاملاً در جامعه مشهود است، خاطرنشان كرد: همكاري مردم با ناجا، انعكاس طرح در رسانه هاي جمعي، نظام نظارت همگاني 197و مركز فوريتهاي پليسي 110، نيروي انتظامي را در اجراي اين طرح بسيار كمك كرد و اگر ابهامي هم در اين زمينه وجود داشت، ابهام به استمرار طرح بود نه به اجراي آن.

فرمانده نيروي انتظامي در پاسخ به اين سؤال كه آيا در طرح برخورد با اراذل و اوباش همه دانه درشتها جمع آوري شده اند يا خير، به پايگاه اطلاع رساني پليس گفت: در طرح برخورد با اراذل و اوباش سركرده ها، گنده لاتها و ليدرها جمع آوري شده و يا متواري هستند. بحث اراذل و اوباش با ديگر جرايم متفاوت است، اين طرح در مورد كساني كه قرق به راه مي انداختند، يا منطقه اي را براي خود به عنوان حاكميت قرار مي دادند، يا با ارعاب و ترساندن مردم يك منطقه، از آنان باجخواهي مي كردند و به ناموس مردم دست اندازي داشتند، به اجرا در آمد.

وي در ادامه افزود: اين طرح ابهت اراذل و اوباش را شكست و مردم جرأت پيدا كردند به مركز انتظامي رفته و از آنان طرح شكايت كنند، زيرا تا قبل از اين جرأت چنين كاري را نداشته و گمان مي كردند كه اگر نسبت به اعمال خلافكارانه آنها معترض شوند، جان و مال و ناموسشان به خطر مي افتد.

رئيس پليس كشور در ادامه اظهار داشت: ما در اين طرح مي خواهيم به مردم اعلام كنيم كه قرقها شكسته شده و اين به آن معنا نيست كه ديگر افراد ناهنجار و هنجارشكن در جامعه وجود ندارند بلكه انتظار ما از هموطنان اين است كه به پليس اعتماد كنند و تماس بگيرند و اگر موردي باشد، ما قاطعانه و با قدرت با آن برخورد مي كنيم.

فرمانده ناجا گفت: بسياري از اين افراد به زندان رفته و يا در بازداشتگاهها در حال تكميل پرونده هستند، قوه قضاييه براي متجاوزان و سارقان به عنف و قاتلان، مجازاتها و قرارهاي سنگيني از قبيل تبعيد و اعدام در نظر گرفته است.

سردار اسماعيل احمدي مقدم در ادامه خاطرنشان كرد: در طرح برخورد با اراذل و اوباش لايه هاي بعدي جوانان و نوجواناني هستند كه عمدتاً از راه منفي جوياي نام بودند كه اينان نيز با انتقال به كلانتريها در واحد مشاوره اين مراكز تحت مشاوره قرار گرفته و با گرفتن تعهد و با قرار وثيقه آزاد مي شوند.

وي تصريح كرد: كلانتريها با تهيه فرمهايي ضمانت چند نفر از معتمدين محلي را نسبت به اين افراد خلافكار اخذ كرده و با قيد ضمانت آنان را آزاد مي كند و در موقع رهايي افراد خلافكار مجبورند هر از چند گاهي خود را به كلانتري محل معرفي و فرمهاي ضمانت را امضا نمايند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates