غیبت مشایی در جلسات هیات دولت: تومور جریان انحرافی جراحی می شود
روز: غیبتهای مکرر و گاه طولانی اسفندیار رحیممشاییدر کابینه، علاوه بر رسانهها، کنجکاوی برخی مسوولان را نیز برانگیخته وعدم حضور وی در برخی سفرها و همچنین جلسات دولت، باعث انتشار شایعاتی شده است.
محمد کرمیراد، نمایندهای که از مشایی و بقایی به کمیسیون اصل 90 شکایت کرده، درباره سرنوشت مشایی به خبرنگاران گفته است: “خبر ندارم مشایی کجاست. برخی میگویند حصر خانگی است. برخی میگویند فقط به محل کارش باید برود. تعدادی هم میگویند که مشایی در دفتر کارش است.”
وی همچنین با اشاره به سفر احمدینژاد به کرمانشاه، گفته است: “آقاي رئيسجمهور به كرمانشاه آمدند و مشايي همراه او نبوده است. ما هم همين را ميخواهيم كه مشايي از رئيسجمهور جدا شود. مشايي با هدف به رئيسجمهور نزديك شده است”.
پیش از این محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس نیز، در یک کنفرانس مطبوعاتی که اوایل هفته جاری برگزار شد، از وضعیت مشایی اظهار بیاطلاعی کرده بود: “اگر آقای مشایی را دیدید سلام ما را نیز برسانید. البته ایشان در دفتر رییس جمهور هستند و ماموریت خودشان را انجام می دهند ولی مدتی است رسانهای نمیشوند”.
پرسش درباره وضعیت مشایی در حالی مطرح میشود که پیش از این چندین بار شایعاتی مبنی بر بازداشت و یا حبس خانگی وی مطرح شده بود، اما این مساله از سوی مقامات قضایی تکذیب شده است.
کاربه جراحی می کشد
علاوه بر اسفندیار رحیممشایی، از حمید بقایی نیز به عنوان یکی از سران “جریان انحرافی” یاد میشود. بقایی که جانشین مشایی در سرپرستی نهاد ریاست جمهوری شده، توسط دیوان عدالت اداری به 4 سال انفصال از خدمات دولتی محکوم شده بود. جعفر شجونی پیش از این در گفتوگویی با روزنامه شرق خبر داده بود: “خود همين آقاي بقايي هم چند وقت پيش دستگير شد و بنا به دليلي آزاد شد؛ ولي تحقيقات قضايي از او ادامه دارد”.
گرچه سخنان شجونی به فاصله یک روز توسط روابط عمومی نهاد ریاست جمهوری تکذیب شد، اما تاکنون بارها اخبار مختلفی از بازداشت و بازجویی بقایی نیز منتشر شده است.
در تحولی دیگر، حمیدرضا ترقی، از اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه، در گفتوگویی که با روزنامه شرق انجام داد، جریان انحرافی را اینگونه توصیف کرد:”چيزي است كه در قالب يك تومور در درون دولت پديد آمده…اين تومور مهار شده و درحال كنترل است. البته ممكن است كار به عمل جراحي بينجامد و تومور را از بدن دولت جدا كنند. [گرچه این عمل ممکن است به مرگ بیمار نیز منتهی شود،اما] این عمل این نوع مشکلات را هم دارد”.
اما اینها تنها حملات به مشایی و اطرافیان وی نبوده است. علیرضا طهماسبی، وزیر سابق صنایع و معادن، در گفتوگویی خبر داده که در انتخاب مدیران زیردستی خود اختیار عمل نداشته و مجبور به تمکین در برابر خواستههای مشاوران احمدینژاد بوده: “وقتي وزيري درچارچوب محدوديت هاي مشخص قرار مي گيرد و نمي تواند وظايف خودش را انجام دهد بهتر است استعفا بدهد.بنده طي ۲ سال تلاش كردم ضمن دريافت راهنمايي هاي ریاست جمهوری جوابگويي خودم راحفظ كنم اما براي ادامه فعاليت مشكل داشتیم چون كه مديران زیردست مداوم از محل ديگري مثل مشاوران رييس جمهور پیشنهاد می شدند”.
در چند روز گذشته موج دیگری از حملات علیه حلقه پیرامون احمدی نژاد به ویژه رحیممشایی ادامه یافت. جعفر شجونی، از اعضای جامعه روحانیت مبارز، در گفتوگویی با خبرآنلاین، با اشاره به خانهنشینی یازده روزه احمدینژاد در زمان برکناری وزیر اطلاعات، درباره رابطه وی با رهبر جمهوریاسلامی گفت: “رهبری دیگر حامی 100 درصدی آقای احمدینژاد نیست و از برخی حرکات ایشان دلخوری دارد”. وی از رحیممشایی و تحرکات وی به عنوان عامل اصلی تغییر رفتار احمدینژاد یاد کرد.
سخنان شجونی درباره مواضع مشایی و منافقانه خواندن حرکات جریان انحرافی، در حالی بیان شده که زهره الهیان، خبر از آن داد که در دیدار نمایندگان شهر تهران با ایتالله صادق لاریجانی، رییس قوهقضاییه، این نمایندگان خواستار آن شدند که “سران و اعضای جریان انحرافی” محاکمه شوند.
پیش از این یک وبسایت نزدیک به سپاه پاسداراناز دیدارهای نزدیکان مشایی با سرویسهای جاسوسی غرب خبر داده و اضافه کرده بود که به زودی اسناد این دیدارها را منتشر خواهد کرد.
مهران طهماسبی، معاون هماهنگ کننده نمایندگی ولی فقیه در بسیج نیز، در همایشی مربوط به سپاه با اعلام این نکته که “حساب جریان انحرافی از دولت جدا” است، خبر از آن داده بود که “به زودی با آنان برخورد خواهد شد”.
پیام برای این مطلب مسدود شده.