19.08.2011

وزن جبهه پایداری درمنظرسیاسیون اصولگرا

تعامل: هرچه سهم​خواهی از سوی دلسوزان اصولگرا مذموم خوانده می​شود باز هم برخی بر آن پافشاری می​کنند.
به گزارش خبرآنلاین، جبهه متحد اصولگرایان که به گروه 8+7 معروف شده است، از ابتدا با تاکید بر پرهیز از هرگونه سهم خواهی و وزن کشی تشکیل شد و بنا را بر حضور نمایندگانی از تمامی گروه​ها گذاشت. گرچه برخی معتقد بودند که نماینده​ای در این گروه ندارند اما از آنجا که اتخاذ تصمیم درجمعی بزرگ​تر از این، دشوار می​شد؛ آیت​اللهمهدوی کنی از آنها خواست تا نظراتشان را به همین جمع منتقل کرده یا به شخص ایشان منعکس کنند. توصیه​ای که با موافقت محسن رضایی مواجه شد اما در عوض برخی که نمایندگانی هم در این جمع داشتند، خواستار نمایندگان بیشتری شده و به جای دمیدن در تنور وحدت، بر طبل مخالفت کوبیدند.

تاسیس جیهه​ای که قرار بود هم عرض جبهه متحد نبوده و ضلعی از آن باشد، نخستین نشانه از این جدایی طلبی بود. جبهه پایداری از سوی حامیان مجلسی دولت و برخی وزرای مستعفی یا کنار گذاشته شده از دولت تشکیل شد. جبهه​ای که تشکیل دهندگانش می​گفتند بنای کار موازی با جبهه متحد را ندارند و معرفی علی​اصغر زارعی و کامران باقری​لنکرانی برای عضویت در آن را نیز نشانه حسن نیت خود دانستند. اما با این حال در جلسات جبهه متحد حضور نیافته، ابهامات و سوالاتی را مطرح کرده و نامه​ای به آیت​الله مهدوی​کنی نوشتند که به گفته ایشان لحنش آمرانه بود.
گرچه تا کنون دیگر اصولگرایان مشی سکوت در مقابل آنها اتخاذ کرده بودند اما زیاده خواهی​های آنها باعث شد تا سکوتی که نشان از رضایت نداشت، به توصیه​های انتقادی و ارشادی به آنها بدل شود.
کما اینکه محمدنبی حبیبی دبیرکل موتلفه اسلامی با توصیه همه گروه​های اصولگرا به وحدت به خبرآنلاین گفت: اصولگرایان به منظور نیل به وحدت، باید نظرات جامعتین را به صورت صادقانه بپذیرند تا انسجام آنها محکم​تر از گذشته شود. در این مسیر باید به نظرات متقن​ترین محور وحدت، یعنی آیت​الله مهدوی​کنی عمل کنند تا انشقاقی در بین اصولگرایان به وجود نیاید.
اسدالله بادامچیان قائم مقام این حزب نیز با بیان اینکه جبهه پایداری هم یک مجموعه و ظرفیت دراصولگرایان هستند که امید دارم متصل شوند، گفت: آنها در ابتدا امر خودشان را خیلی بالا گرفتند و اعلام کردند ما همه حامیان آقای احمدی​نژاد را جمع کردیم، ولی حرف این است که آقایی مشایی و دوستانش که آنها را قبول ندارند. ضمن اینکه خود این دوستان هم می​گویند اینها جریان انحرافی هستند. آقای رحیمی هم این دوستان را قبول ندارد. ضمن اینکه تیم​های دیگرهم . در این شرایط اگر این دوستان با کمیته 8+7 همراهی نکنند خودشان آسیب می​بینند.
محسن یحیوی عضو جامعه اسلامی مهندسین نیز بر این باور است که این مجموعه باید مقداری در ارزیابی توان​مندی​هایش دقت کند. تو به جبهه پایداری توصیه کرد که در ارزیابی توانمندی​اش دقت کند و از اشتباه کردن بپرهیزد تا راحت​تر در جمع تمامی اصولگرایان حرکت کند و به خبرآنلاین گفت: تاثیر عدم ارزیابی صحیح از جایگاه، بدون حمایت رهبری را به وضوح و عیان پیش از این دیده​ایم. اصولگرایی حکم می​کند که سهم خواهی نکنیم و بهترین​ها را در معرض رای مردم قرار دهیم و «بهترین» بودن برایمان مهم باشد نه عضویتشان در گروه​ها و احزاب.
تمامی این توصیه​ها در حالی مطرح می شود که برخی اعضای جبهه پایداری نه تنها در راستای وحدت گام برنمی​دارند بلکه در قالب اظهارنظر یا سخنرانی، به دیگر چهره​های شاخص اصولگرا نسبت​های ناروایی را روا می​دارند. در همین راستا دبیرکل موتلفه با انتقاد از نمایندگانی که شان مجلس را پاس نمی​دارند، اظهار داشت: وقتی که توهین به نمایندگان مجلس به امری عادی تبدیل شود، در نتیجه به مسئولان قوا و چهره​های شاخص هم به راحتی توهین می​شود. در حالیکه باید پیش از این با توهین کنندگان برخورد می​شد تا در نهایت بستری برای توهین به چهره​های شاخص فراهم نمی​شد. به گفته وی، دلایل زیادی وجود دارد که برخی از نمایندگان شان مجلس را نادیده می​گیرند. دستیابی به قدرت و مقام می​تواند یکی از این دلایل باشد.
یحیوی هم با اشاره به اینکه این دست افراد خودشان را محور ولایی بودن می​بینند و فکر می​کنند که برداشت​های خودشان از مواضع ایشان صحیح و برداشت​های دیگران خطا است، هشدار داد: این تک​محوری​ها و نگاه خودمحوری به مسائل تاثیر عمیقی بر وحدت اصولگرایان ندارد. چنین گفتارهایی از سوی عده​ای افراد محدود که باید دید جایگاه خودشان چقدر است، محلی از اعراب ندارد. هر چند که ممکن است آنها بگویند که احساس مسئولیت کرده​اند که این مطالب را بیان کنند. نهایتا اینکه اتهام به برخی چهره​های سرشناس مجلس منصفانه و عاقلانه نیست.
انتصاب اظهاراتی به رهبری انقلاب و بیان مطالبی از سوی ایشان نیز یکی دیگر از تاکتیک​های افراد منتسب به جبهه پایداری است که با انتقاد دیگر اصولگرایان مواجه شده است. علی مطهری نخستین کسی بود که هشدار داد نباید رهبری را منتسب به یک جریان سیاسی خاص کرد.
حبیبی هم تاکید کرد که رهبری در جمهوری اسلامی متعلق به کل انقلاب بوده و هیچ جریان فکری، سیاسی و جناحی حق ندارد رهبری را به نفع خود مصادره کند.
یحیوی هم با اینکه معتقد بود اطاعت و پیروی مجموعه اصولگرا از رهبری به عنوان یک اصل قانون اساسی و وظیفه دینی برای پایداری انقلاب و اسلام، یک امر پذیرفته شده است، متذکر شد: تصور نمی​کنم که مقام معظم رهبری از مجموعه​ای علنی حمایت کنند. اگر چه در قلبشان ممکن است احساسات خفیه​ای داشته باشند که بر ما پوشیده است؛ اما در ظاهر، در یک رقابت انتخاباتی از کسی حمایت نمی​کنند. مکنونات قلبی ایشان نسبت به گروه​های سیاسی مخفی است. البته ایشان اگر اراده بکنند، ما همه پذیرای نظر ایشان خواهیم بود.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates