30.08.2011

خامنه ای: به جای ایران قبل از اسلام بر ایران بعد از اسلام تاکید شود

بی‌بی‌سی: آیت الله خامنه ای: برخی اوقات دولت با کم توجهی زمینه ساز حاشیه ها می شود

رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت، ضمن ابراز نظر در زمینه های مختلف سیاست داخلی و خارجی کشور، خواسته است به جای ایران قبل از اسلام، بر ایران بعد از اسلام تاکید شود

روز دوشنبه، ۷ شهریور (۲۹ اوت)، سایت اطلاع رسانی آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، گزارش اظهارات او در دیدار با اعضای هیات دولت را منتشر کرد که در آن، دستاوردهای ایران در دوره اسلامی را به مراتب برجسته تر از شرایط این کشور تا قبل از حمله اعراب دانسته است.

در این دیدار، که شامگاه یکشنبه صورت گرفت، محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری، معاونان رئیس جمهوری و اعضای هیات دولت حضور داشتند.

آیت الله خامنه ای در اظهار نظر پیرامون مسایل فرهنگی و سیاست دولت در این زمینه، بر لزوم “توجه بسیار جدی دولت” به موضوعات فرهنگی، گفت: “در موضوع فرهنگ اعم از کتاب، کارهای هنری و موسسات هنری، باید بدون رو در بایستی و با قاطعیت، جهتگیری های انقلابی و اسلامی لحاظ شود.”

وی در ادامه سخنان خود در این زمینه، خواستار “پرهیز از حاشیه سازی” شد و گفت که “در برخی اوقات، دولت با کم توجهی زمینه ساز این حاشیه ها می شود و برخی اوقات هم حاشیه هایی است که دیگران به وجود می آورند.”

براساس این گزارش، رهبر جمهوری اسلامی گفت که در حالیکه کشور به کار و تلاش و روحیه کاری و خطرپذیری دولت نیاز دارد، “شایسته نیست دولت خود را درگیر حاشیه ها کند.”

آیت الله خامنه ای در ادامه اظهارات خود، نکاتی را در مورد گرایش به ستایش از فرهنگ ایرانی نیز مطرح کرد و گفت: “در مورد علاقه به ایران، به جای تاکید بر ایران قبل از اسلام، بر ایران بعد از اسلام تاکید شود زیرا افتخارات ایران بعد از اسلام در هیچ دوره ای از تاریخ ایران وجود نداشته است.”

آیت الله خامنه ای از جمله به پیشرفت های ایران در دوره حکومت پادشاهان دیلمی، سلجوقی و صفوی اشاره کرد و گفت که این پیشرفت ها قابل مقایسه با دستاوردهای ایران در دوره های قبل از اسلام نیست و اظهار داشت: “اگر می خواهید از ایران و ایرانی گری حمایت کنید، ایران بعد از اسلام مستندتر و آشکارتر است.”
آیت الله خامنه ای دیدار با هیات دولت

آیت الله خامنه ای به شرح خدمات و کاستی های دولت احمدی نژاد پرداخت

سایت اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای به موارد خاصی از “حاشیه سازی دولت” اشاره نکرده و ارتباط این موضوع با ابراز علاقه به فرهنگ و تمدن ایران باستان را توضیح نداده است اما در طول یک سال گذشته، اظهارات و موضعگیری اسفندیار رحیم مشایی، خویشاوند و رئیس دفتر آقای احمدی نژاد، در مورد مسایل فرهنگی و تاریخی ایران باعث انتقاد و حملات تند گروهی از محافظه کاران علیه دولت شده است.

آقای مشایی در دیدار اعضای دولت با آیت الله خامنه ای حضور داشت.

وی در سخنانی در همایش ایرانیان مقیم خارج از کشور که در تابستان سال گذشته ایراد کرد، از مفهومی به نام “مکتب ایرانی” نام برد و آن را “دریافت صحیح از اسلام” توصیف کرد.

اگرچه اسفندیار رحیم مشایی در طرح مکتب ایرانی، بین مفاهیم “ایرانیت” و “اسلامیت” تقابلی قایل نشد، اما سخنان او زمینه را برای اصولگرایان منتقد دولت علیه رئیس دفتر آقای احمدی نژاد را فراهم آورد.

برخی افراد و رسانه های منتقد آقای مشایی، سخنان او را یادآور گرایش فرهنگی دوره سلطنت سلسله پهلوی دانستند که بر دستاوردهای ایران قبل از اسلام به عنوان پایه گذار تمدن بشری تاکید داشت هرچند آقای احمدی نژاد، با حمایت از سخنان رئیس دفتر خود، گفت که این نظر که دریافت ایرانیان از اسلام صحیح ترین دریافت است به منزله تایید قوم گرایی و احساسات ملی گرایانه نیست.

در ماه های اخیر و بس از بروز اختلاف بین آقایان احمدی نژاد و خامنه ای بر سر کناره گیری و ابقای وزیر اطلاعات، اصولگرایان مخالف رئیس جمهوری از جمله در مجلس، به ویژه آقای رحیم مشایی را هدف حمله قرار داده، و از او با عنوان رهبر “جریان انحرافی” و مخالف خواست های رهبر جمهوری اسلامی نام برده اند.
توصیه به دولت

آیت الله خامنه ای در بخش دیگری از سخنان خود در دیدار با هیات دولت، تلویحا به اختلافات بین نهادهای مختلف جمهوری اسلامی به خصوص اختلافات شدید دولت و مجلس در چند ماه گذشته اشاره کرد و خطاب به دولت گفت: “در مسایل مربوط به قوا، در مواردی که کوتاه آمدن امکانپذیر است، کوتاه بیایید، در مواردی که با تبیین قابل حل است، تبیین کنید و در مواردی هم که با ارتباطات دوستانه حل می شود، از این روش استفاده کنید.”

رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به راهپیمایی که در روز قدس برگزار شد و شعارهای شرکت کنندگان در این مراسم، گفت که دولت باید به اصول و ارزشها و شعارهایی مانند “عدالتخواهی، استکبار ستیزی و خدمت رسانی صادقانه” پایبند باشد.

وی با یادآوری موفقیت آقای احمدی نژاد در دو دوره انتخابات، گفت: “علت اقبال مردم در انتخابات سال ۱۳۸۴ و ۱۳۸۸ به رئیس جمهور، همین شعارهای جذاب و ضروری بود چرا که مردم به ارزش ها و آرمان ها پایبند و دلبسته اند.”

اعلام پیروزی آقای احمدی نژاد در دومین دوره ریاست جمهوری با اتهام تقلب همراه شد و با وجود حمایت قاطعانه آیت الله خامنه ای از وی، به اعتراضات گسترده و چند ماه تظاهرات خیابانی و واکنش خشونت آمیز حکومت علیه معترضان منجر شد که به شعارهای تند بعضی تظاهرکنندگان علیه آیت الله علی خامنه ای منجر شد.
مشایی دوم از چپ

مشایی مبتکر مفهوم مکتب ایرانی نیز در دیدار هیات دولت با رهبر جمهوری اسلامی حضور داشت

رهبر جمهوری اسلامی در ادامه سخنان خود گفت که دولت کنونی باید به همان شعارها تقید داشته باشد و هشدار داد که اگر به هر علت تقید به شعارهای دولت سست شود، توفیقات الهی هم کم خواهد شد.”

در مورد گزارش هایی که مقامات دولتی در آغاز دیدار شامگاه یکشنبه ارائه داده بودند، آیت الله خامنه گفت که باید این گزارش ها به “مجموعه نخبگان و زبدگان کشور” هم ارائه و اقدامات دولت برای آنان تشریح شود و اظهار داشت که یکی از کاستی های دولت این است که “در میان نخبگان دانشگاهی و حوزوی” حضوری کمرنگ دارد.

وی به دولت توصیه کرد که در زمینه های مختلف، به خصوص در موضوعات اقتصادی که از مسایل اصلی کشور و مورد اختلاف نظر موافقان و مخالفان دولت است، این مسایل را در “جمع نخبگان” مطرح کند و به نظرات انتقادی آنان توجه نشان دهد.

یکی از مهمترین انتقاداتی که از دوره اول ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد به دولت وارد شده، اتهام بی توجهی به اصول اقتصادی در سیاستگذاری بوده است که، به گفته منتقدان، باعث هدر رفتن عواید عظیم نفتی سال های اخیر و علاوه بر آن، مشکلاتی اساسی مانند تورم شده است.

با اینهمه، آیت الله خامنه ای در نخستین خطبه نماز جمعه پس از انتخابات سال ۱۳۸۸، ضمن تاکید بر “خدوم” بودن رئیس جمهوری، خود را حامی دیدگاهها و نظرات آقای احمدی نژاد معرفی کرد.

آیت الله خامنه ای، در دیدار روز گذشته با هیات دولت، از انتقادات و اشکالات نخبگان استقبال کرد و گفت “نباید به دلیل نحوه بیان برخی مسایل، از دیدگاه های سازنده و مفید اکثریت نخبگان محروم شد” و توصیه کرد دولت، به منظور جلب نظر مثبت مردم، به انتقاد از خود بپردازد و به ابهامات و سئوالات مردم در زمینه مشکلات پاسخ دهند.

آیت الله خامنه ای در بخشی از سخنان خود، اجرای طرح تحول اقتصادی را لازم دانست و اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها را به عنوان بخشی از این طرح مورد تمجید قرار داد هر چند گفت که مصوبه مربوط به حمایت از تولیدکنندگان را که بخشی از قانون هدفمند کردن یارانه هاست، تحقق نیافته است.

رهبر جمهوری اسلامی در سخنان خود، تلویحا انتقاد برخی از مخالفان دولت در مورد افزایش شدید واردات را تایید کرد و گفت که به ویژه در مورد محصولات کشاورزی و اقلامی را که کشور در تولید آنها مزیت تولید دارد، باید از واردات پرهیز شود.

در آغاز دیدار هبات دولت با آیت الله خامنه ای، محمود احمدی نژاد در سخنانی گفت که دولت او در شرایط دشوار و تحت “فشار بی سابقه دشمنان” زمام امور را در دست گرفت و با همراهی مردم و حمایت رهبر جمهوری اسلامی، خدمات گسترده ای انجام داده است.

در این دیدار، تعدادی از وزیران و معاونان رئیس جمهوری در مورد حیطه کاری خود گزارش هایی دادند که با ذکر ارقام و آمار مختلف همراه بود.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates