05.09.2011

گسترش تفکیک جنسیتی در دانشگاه علامه طباطبایی

الف: 90 درصد کلاس‌های درس مقطع کارشناسی دانشکده‌های علوم اجتماعی و ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی تفکیک جنسیتی شد. دانشجویانی که دیروز برای تعیین واحدهای درسی به دانشگاه مراجعه کردند با جدول مجزای زنان و مردان روبرو شدند.

این دانشجویان ضمن ابراز نگرانی از این تفکیک اعلام کردند این تفکیک بیشتر در دروس تخصصی رشته‌های برنامه‌ریزی دانشکده‌های علوم اجتماعی و ارتباطات انجام شده است. از میان 51 واحد درسی در گرایش‌های برنامه‌ریزی اجتماعی و مطالعات ارتباطی و فناوری اطلاعات رشته علوم اجتماعی 46 واحد به شکل مجزا و تنها 5 واحد درسی به شکل مشترک به هردو گروه جنسی مردان و زنان ارایه می‌شود. از 46 واحد درسی تفکیک شده نیز 30 واحد برای زنان و 16 واحد مخصوص مردان است.

تفکیک جنسیتی در دانشگاه علامه سال گذشته با تفکیک دروس عمومی دانشکده ادبیات آغاز شده است که امسال نیز مانند سال قبل درس‌های عمومی این دانشکده تفکیک شده اما درس‌های تخصصی به صورت مشترک برگزار می‌شود. مروری بر جدول‌های منتشر شده در این دانشگاه نشان می‌دهد برخلاف آنچه رییس این دانشگاه پیش از این اعلام کرده بود تفکیک‌ها محدود به دروس عمومی نیست و بسیاری از دروس خصوصی نیز شامل این تفکیک است.

در بهمن‌ماه سال جاری که نخستین مرحله از این تفکیک در دانشگاه علامه به اجرا درآمد دانشجویان دانشگاه با تجمع مقابل دانشگاه خواستار توقف طرح تفکیک شدند. رییس دانشگاه علامه طباطبایی پس از این اعتراض‌ها در گفت‌وگو با مهر از تفکیک جنسیتی تعدادی از کلاس‌های این دانشگاه در سال جدید تحصیلی خبر داد و گفت: جدا شدن کلاس‌های دانشجویان دختر و پسر فقط مربوط به کلاس‌های دروس عمومی است که تعداد جمعیت دانشجویانش بیشتر است. حجت‌الاسلام سیدصدرالدین شریعتی تاکید کرد: جدا کردن کلاس‌های دانشجویان دختر و پسر قطعا برنامه‌ریزی دانشکده‌هاست. دانشکده‌ها برنامه‌ریزی کرده‌اند که کلاس‌های دروس عمومی را که دارای تراکم جمعیتی بالایی هستند به دو کلاس دخترانه و پسرانه تقسیم کنند. این جدا شدن کلاس‌های دانشجویان دختر و پسر مربوط به کلاس‌های دروس تخصصی نمی‌شود.

ابعاد تفکیک جنسیتی روشن می‌شود

با وجود دستور رییس‌جمهور برای توقف طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها با نزدیک شدن به مهر ماه و شروع سال تحصیلی جدید ابعاد اجرا روشن‌تر شده و نشان می‌دهد که دستور رییس‌جمهور و اظهارنظر برخی نمایندگان مجلس تاثیری در روند اجرای طرح کامران وزیر علوم نداشته است. در روزهای گذشته نیز این طرح در دانشگاه یزد به اجرا در آمد و بر اساس آن قرار است از سال تحصیلی جدید دروس عمومی دانشکده معارف و برخی از دروس دانشکده ریاضی به صورت کامل مشمول طرح تفکیک جنسیتی شده و دانشجویان دختر و پسر این دانشگاه در کلاس‌ها و محیط‌های آموزشی تفکیک شوند.

محمود احمدی‌نژاد، یک ماه پیش با ارسال نامه‌یی به وزیرعلوم ایران از اجرای طرح تفکیک انتقاد کرده و گفته بود: «شنیده شده است که در برخی دانشگاه‌ها، رشته‌ها و کلاس‌های تک جنسیتی بدون لحاظ تبعات اعمال می‌شود. ضروری است فوری از این اقدامات سطحی و غیرعالمانه جلوگیری شود.» اما وزیر علوم کمی بعد در جمع نمایندگان برخی تشکل‌های دانشجویی تاکید کرد این طرح متوقف نشده است. تعدادی از مجلسیان نیز در حمایت از کامران دانشجو با نامه احمدی‌نژاد مخالفت کردند اما تعدادی از نمایندگان نیز طرح تفکیک جنسیتی را در آموزش عالی کشور عملی غیرمنطقی می‌دانستند و پیشنهاد‌های دیگری برای دانشجو دارند.

علی زنجانی، نماینده مجلس چندی پیش در این باره گفت: تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها در شرایط کنونی عملی شتابزده است. با اجرای این طرح استکبار فرصت مناسبی به دست آورده و برای تشویش ذهن مردم بویژه دانشگاهیان دست به توطئه‌های مختلفی خواهد زد. او در گفت‌وگو با خانه ملت تاکید کرد: شایسته است از همان دوران ابتدایی دانش‌آموزان به صورت مختلط تحصیل کنند و از همان زمان ابتدایی با وضع موجود آشنا شوند و این روش از بروز بسیاری از ناهنجاری‌ها جلوگیری خواهد کرد. متاسفانه در مقاطع تحصیلی پایین‌تر هر دوجنس بصورت جداگانه تحصیل می‌کنند اما در دوره‌یی که دوجنس ازهر نظر به سن بلوغ می‌رسند، به صورت مختلط کنار هم قرار می‌گیرند. این نماینده مجلس علت مطرح شدن تفکیک جنسیتی را عدم توجه به مسائل اخلاقی، عفاف و حجاب و کنار گذاشتن ارزش‌های اسلامی توسط دانشگاه‌ها در سال‌های اخیر عنوان کرد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates