12.09.2011

انشقاق اصولگرایان پشت نام بزرگان، عبور از وحدت با رمز سهم خواهی بیشتر

آینده:آیت الله مصباح تا به امروز نسبت به آنچه در این خصوص میگذرد واكنش نشان نداده و حاضر نشده با اظهارنظر صریحی، به این دغدغه اصولگرایان پاسخ دهد؛ دغدغه ای كه حتی ظاهرا انتقاد یكی از مراجع تقلید را هم به دنبال داشته و .. بنابر اخبار واصله، حلقه اول نزدیك به آیت الله مصباح ارتباط نزدیكی با حلقه اول یاران احمدی‌نژاد برقرار كرده اند و در هفته های اخیر هم ایشان بر خلاف چند ماه قبل كه تقریبا روزانه به انتقاد از این طیف می پرداخت، دیگر انتقادی به اقدامات جریان خاص و شخص مشایی مطرح نكرده است

«آینده»، سرویس سیاسی: یازده روز خانه نشینی محمود احمدی نژاد حجتی بود برای تتمه اصولگرایانی كه هنوز بر سر حمایت تمام و كمال از محمود احمدی نژاد و طیف همراهش تردید داشتند، اما وقتی رییس دولت دهم بعد از یازده روز خانه نشینی به ریاست جمهوری برگشت، نتوانست هم طیفانش در این اردوگاه را قانع كند چرا این مدت را در قهر به سر می برده. بسیاری از اصولگرایان در عین ناراحتی، شادمان شدند از این حجتی كه بر آنها تمام شد، چرا كه می توانست نویدبخش وحدتی باشد كه بینشان گم شده و ماههاست كه عیان تر از قبل، به رخشان می كشد و هشدار می دهد پاشنه آشیل اردوگاهشان را، هرچند در حال حاضر رقیبی خارج از این اردوگاه هم به مصافشان فرانخوانده است.

با این وجود تلاش برای ایجاد وحدت حول محور جامعتین و سازوكاری كه به 8+7 شهرت یافت، شروع شد و گروههای مختلف اصولگرایی گرد هم آمدند برای انتخاباتی كه قرار است چند ماه دیگر برگزار شود . اما در این میان كسی اینجای كار را نخوانده بود كه تازه مولودی به اسم جبهه پایداری حاشیه ای پر سر و صداتر از متن شود؛ جبهه ای “كم فشار” كه اگرچه تاكنون خودش می گوید زیر چتر 8+7 باقی مانده، اما برای داشتن یك كرسی بیشتر از رفتن در جلسات این گروه خودداری می كند و با حاشیه هایی كه ایجاد كرده، آن طور كه به نظر می رسد، به این زودی ها نمی توان آسمان صاف و آبی وحدت را در فضای اصولگرایی دید . چرا كه درباره ماهیت این جبهه شائبه های زیادی شكل گرفته و هر روز كه می گذرد، این گمانه زنی كه جبهه مذكور روی دوم سكه جریان انحرافی است، جدی تر مطرح می شود .

حال سوال این است كه آیا واقعا این چنین است ؟ و آیا جبهه پایداری برنامه جریان مشایی برای تضعیف اصولگرایان است؟

شاید در ابتدا این بحث صرفا یك ادعا به نظر بیاید . سندش هم اسامی ثبت شده در لیست اعضای جبهه پایداری است . اخراجی های دولتهای نهم و دهم یا همان رایحه خوشی‌های سابق كه این بار با تابلوی تازه ای وارد گود شده اند و اعضای این جبهه را تشكیل داده‌اند : صادق محصولی، غلامحسین الهام، كامران باقری لنكرانی به علاوه اعضای فراكسیون انقلاب اسلامی(حامیان دولت) مثل مرتضی آقاتهرانی، علی اصغر‌‌ زارعی، روح‌الله حسینیان، مهدی كوچك زاده و حمید رسایی و جدیدا هم اعلام شد حجت الاسلام علم الهدی به عضویت آن درآمده است .

اكثر این افراد همزمان با موجی كه علیه جریان موسوم به انحرافی بلند شد،‌ انتقاد تندی را علیه آن مطرح كردند. برای همین شاید در وهله اول نتوان حرف اصولگرایانی را كه بر یكسان بودن ماهیت جبهه پایداری و جریان انحرافی تاكید دارند، پذیرفت؛ به خصوص آنكه گفته شده آیت الله مصباح یزدی نیز به عنوان پدر معنوی جبهه پایداری در كنار اعضا قرار دارد . همچنین دیداری كه جبهه پایداری قبل از اعلام موجودیت با آیت‌الله خوشوقت داشت،‌ مزید بر علت می شود تا اظهاراتی از این دست را یك ادعا فرض كرد .

این گمانه وقتی تقویت می شود كه به خاطر بیاوریم آیت الله مصباح یزدی در ماههای اخیر نیز انتقادات بی سابقه ای از حلقه اول نزدیكان احمدی نژاد یا همان جریان خاص داشته است . وقتی پازل این گونه چیده شود، نتیجه ای غیر از آنچه افرادی نظیر علی مطهری ، حمیدرضا كاتوزیان و … درباره جبهه پایداری هشدار داده اند ، دریافت می شود . بدین ترتیب اصولگرایان می ‌توانند با خیال راحت آغوش خود را به روی جبهه پایداری بگشایند .

اما ظاهرا تمام داستان این گونه نیست كه اگر بود، علی مطهری ، كاتوزیان و … نیز متوجه این امر شده بودند. چرا كه شواهد صوری امر كاملا عیان و مبرهن است . پس چگونه است كه این شواهد باعث سكوت آنان نمی شود ؟ آیا صرفا رقابتهای سیاسی باعث شده تا این دسته از اصولگرایان درباره ماهیت جبهه مذكور هشدار بدهند؟ ساده انگاری است اگر قائل به چنین تصوری باشیم. چرا كه به نظر می رسد جبهه پایداری تاكتیك اتاق فكر محمود احمدی‌نژاد است . اتاق فكری كه با سكانداری اسفندیار رحیم مشایی هدایت می شود . احمدی نژاد و حلقه اول نزدیكان او برای انتخابات مجلس و هم چنین ریاست جمهوری یازدهم احتیاج به حمایت طیف اصولگرای منتقد به مشایی دارند و روی تك تك آرایی كه در انتخابات آتی به صندوقها ریخته خواهد شد ،‌حساب كرده اند . برای همین به جبهه 7+8 نیز گوشه چشمی دارند .

بنابراین فقط یك نكته می‌ماند و آن اینكه حتی اگر بپذیریم محصولی، الهام و بقیه اعضای جبهه پایداری با علم به این موضوع ،‌ ایفاگر نقش منتقد مشایی را ایفا می‌كنند، درباره آیت الله مصباح چه می‌توان گفت‌؟

بنابر اخبار واصله، حلقه اول نزدیك به آیت الله مصباح ارتباط نزدیكی با حلقه اول یاران محمود احمدی‌نژاد برقرار كرده اند و در هفته های اخیر هم ایشان بر خلاف چند ماه قبل كه تقریبا روزانه به انتقاد از این طیف می پرداخت، دیگر انتقادی به اقدامات جریان خاص و شخص مشایی مطرح نكرده است.

بنابراین باید به سراغ قطعه گمشده ای رفت كه می تواند شكل پازل را تغییر دهد و تاییدی باشد بر اینكه هشدارها درباره ماهیت جبهه پایداری حقیقی بوده و واقعا اسباب نگرانی اصولگرایان را باعث شده است .

البته آن قطعه مفقود شده وقتی عیان می شود كه آیت الله مصباح سكوت خود را بشكند و درباره ماهیت این جبهه و شائبه هایی كه درباره اش وجود دارد پاسخ دهد . آیت الله تا به امروز نسبت به آنچه در این خصوص میگذرد واكنش نشان نداده و حاضر نشده با اظهار نظر صریحی ، به این دغدغه اصولگرایان پاسخ دهد؛ دغدغه ای كه حتی ظاهرا انتقاد یكی از مراجع تقلید را هم به دنبال داشته و نه تنها مانع اساسی در راه تحقق پیشرفت وحدت هم مسلكانشان شده، بلكه این شائبه را هم به وجود آورده كه در مقابل خواسته آیت الله مهدوی كنی مبنی بر اینكه هیچ تشكل دیگری اعلام موجودیت نكند، از سوی ایشان مقاومت صورت می گیرد و این معنایی جز تقابل دو ریش سفید اردوگاه اصولگرا ندارد.

هرچند بزرگان اصولگرا سعی می‌كنند اختلافات را بروز نداده و در مصاحبه‌هایشان تاكید كنند اینها همگی ناشی از اختلاف سلیقه است و می تواند با گفتگو رفع شود، اما شواهد امر حاكی از آن است كه این اختلافات نه تنها ریشه در سلایق ندارد، بلكه ریشه در منافع و جایی دارد كه با نام جریان آقای خاص گره خورده است .

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates