22.09.2011

احمدی نژاد: اصل در برقراری رابطه با آمریكاست، آخرین فرصت آقای رئیس برای رفع عطش برقراری رابطه با آمریكا

آینده: سال آینده اگر چه احمدی نژاد برای آخرین بار فرصت رفتن به آمریكا را خواهد داشت، اما با توجه به اینكه ایران در آستانه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم قرار دارد، نشست نیویورك به اندازه امسال پربهره نیست/ واشنگتن پست نوشت: تیم مشاوران رییس جمهور ایران با رهبری مشایی برنامه‌ای جدی برای رایزنی با طرف‌های آمریكایی تدارك دیده‌اند..این تنها تلاش یاران احمدی نژاد برای مذاكرات با مقامات آمریكایی نبوده.. بهمن 88 شایعه دیدار مشایی و كلینتون در قطر تكذیب شد

“آینده”، سرویس سیاسی، رضوان علوی: ماه سپتامبر، نیویورك و اجلاس عمومی سازمان ملل برای محمود احمدی نژاد معنایی فراتر از شركت در نشست بین المللی سازمان ملل دارد؛ معنایی كه بیش از آنكه تداعی كننده تقویت روابط سیاسی ایران با كشورهای جهان باشد، برای رییس جمهوری ایران و نزدیكانش فرصت تلاش برای برقراری ارتباط با آمریكا محسوب می‌شود.

فرصتی كه امسال برای هفتمین بار تكرار شده و به نوعی آخرین تلاشهای دولت دهم برای شكستن قفل زده شده بر رابطه ایران و آمریكاست . چرا كه در سال آینده اگر چه محمود احمدی نژاد برای آخرین بار فرصت رفتن به آمریكا را خواهد داشت، اما با توجه به اینكه آخرین سال تصدی اش بر كرسی ریاست جمهوری خواهد بود و ایران در آستانه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم قرار دارد ، بعید است نشست سال آینده نیویورك به اندازه امسال و سالهای قبل پربهره باشد . تجربه دوره های قبل نشان داده مسایلی از این دست، زیر سایه تغییرات ناشی از انتخابات پیش روی یك كشور مانده و طرف مقابل ترجیح می دهد با مسكوت نگه داشتن موضوعات، پیگیری شان را به بعد از مشخص شدن نتایج انتخابات كشور مخاطب موكول كنند .

صریح تر شدن اظهارات احمدی نژاد در سفر امسالش به نیویورك هم نشان از این دارد كه وی با در نظر گرفتن این اصل، بخشی از هم و غم خود را بر شكستن این تابو متمركز كرده است . البته شاید دیگر واژه ” تابو” دیگر خیلی برازنده موضوع گفت وگوی ایران و آمریكا نباشد كه با نامه نگاری های بی پاسخی كه احمدی نژاد در دولت نهم خطاب به رییس جمهوری پیشین آمریكا انجام داد ، این تابو اگر نگوییم شكسته شد ، لااقل ترك برداشت . برای همین است كه رییس جمهور منسوب به طیف اصولگرا وقتی این روزها به رسانه های آمریكایی می گوید :«هیچ‌گونه دلیلی برای تنش با آمریكا وجود ندارد و در شرایط عادلانه و احترام‌آمیز آماده تعامل و گفت‌وگو هستیم.» دیگر هیچ اصولگرایی داد وا اسلاما سر نمی دهد ، كسی كفن نمی پوشد و بیانیه شدیداللحنی در قم وتهران صادر نمی شود.

البته در دولت نهم و دهم، محمود احمدی نژاد فقط پی ریزی جاده ای را كه از تهران به سمت واشنگتن تجسم كرده ، برعهده دارد و احتمالا حذف موانع و برداشتن دست اندازها و آسفالت كردن آن را به نزدیكان معتمدش سپرده . به همین خاطر است كه اسم اسفندیار رحیم مشایی بارها و بارها به عنوان فردی كه با مقامات امریكایی دیدار یا ابراز تمایل به دیدار كرده، در رسانه های غربی برده می شود . آخرین نمونه آن، خبری بود كه روز چهارشنبه روزنامه واشنگتن پست منتشر كرد، مبنی بر اینكه تیم مشاوران رییس جمهور ایران با رهبری «اسفندیار رحیم مشایی» برنامه‌ای جدی برای رایزنی با طرف‌های آمریكایی تدارك دیده‌اند. واشنگتن ‌پست همچنین با اشاره به تلاش‌های اسفندیار رحیم مشایی برای گشودن باب مذاكره با آمریكا نوشت: «آقای مشایی “علایم متعددی” فرستاده مبنی بر این كه مایل به دیدار با مقام‌های آمریكایی است» .

در این میان شبكه‌ بی.‌بی.‌سی هم در گزارشی نكاتی فراتر از مطالب واشنگتن پست منتشر كرد و نوشت: «برخی شواهد حاكی از آن است كه گروهی از مدیران احمدی نژاد در فرصت دیدار نیویورك پیشنهاد مبادله‌ امتیازاتی را بین طرف آمریكایی و ایرانی به امید برچیدن تحریم‌ها مطرح می‌كنند.»
در گزارش هر دو رسانه‌ آمریكایی و انگلیسی بر این نكته تأكید شده است كه طیف نزدیكان احمدی نژاد پیش از عزیمت به نیویورك علایمی را برای جلب توجه كشور میزبان یعنی آمریكا فرستاده‌اند كه مهم‌ترین آن تلاش برای آزادی دو تبعه‌ی آمریكایی متهم به جاسوسی در ایران بود .

البته این تنها تلاش یاران احمدی نژاد برای مذاكرات پشت پرده با مقامات آمریكایی نبوده و نیست . بهمن 1388 شایعه ای قبل از انتشار در رسانه های ایران! تكذیب شد و آن دیدار مشایی و كلینتون در قطر بود. هیلاری كلینتون، وزیر امور خارجه آمریكا، برای شركت در اجلاس آمریكا و كشورهای اسلامی در قطر، واشنگتن را به قصد دوحه ترك كرده بود و همزمان با رسانه‌ای شدن این سفر ، خبر سفر اسفندیار رحیم مشایی به قطر نیز منتشر شد.

اسفندیار رحیم مشایی، روز چهارشنبه یعنی یك روز قبل از راهپیمایی سراسری 22 بهمن ماه، تهران را به مقصد دوحه ترك كرده بود.

به گفته سفیر ایران در قطر، سفر مشایی به دعوت امیر قطر و راستای توسعه روابط دوجانبه صورت گرفت، اما حضور مشایی در قطر كه با حضور كلینتون در آن كشور همراه شد ، بر این شائبه دامن زد كه وی برنامه ‏ای برای دیدار با وزیر خارجه آمریكا در قطر دارد . این شائبه از آن جهت رنگ و بوی جدی تری به خود گرفت كه به خصوص برخی چهره های اصولگرا نسبت به تلاش برخی از دولتی ها برای دیدار با امریكایی ها هشدارهای تندی دادند .

علی ای حال این بحث با تكذیبیه مواجه شد، همان طور كه یك سال بعد از آن نیز در آستانه عید نوروز بحث سفر مشایی به آمریكا بخاطر شركت در جشن نوروز ایرانیان مقیم آمریكا مطرح گردید و در همان حین بنابر اظهارات مقامات غربی این طور مشخص شد كه هدف دیگری هم از این سفر دنبال می شده و آن رایزنی مشایی با مسوولان امریكایی است .

دست آخر این سفر نیز به علت مخالفتهای صورت گرفته لغو شد، اما هیچ گاه این تصور كه محمود احمدی نژاد در پی برقراری رابطه با آمریكاست ، رنگ نباخت . البته تا كنون این تلاشها اگرچه جهشی در روابط سیاسی دو كشور محسوب شده، اما ابتر مانده و نه نامه احمدی نژاد به بوش كه حامیان داغ آن موقعش ، آن را به «نامه پیامبر اكرم به خسروپرویز» تشبیه كردند! و نه نامه تبریكش به اوباما بخاطر رییس جمهور شدنش و نه حتی مژده اش به امریكایی ها مبنی بر آزادی دو شهروند امریكایی در آستانه سفر اخیرش به آمریكا ، هیچ یك نتوانسته طلسمی را كه باید بشكند ، بشكند .

در این میان آنچه مشهود و مبرهن است، تلاشهای دولتی است كه فكر می كرد با شناسنامه اصولگرایی كه به نامش خورده، می تواند به تنهایی كلید بر قفل زنگ زده رابطه ایران و آمریكا بیندازد .

تلاشهایی كه مصاحبه دیروز وی با ایرانیان خارج، به راحتی آن را تایید می كند:

احمدی نژاد:نبود ارتباط میان ایران و آمریكا به زیان دو طرف/ اصل در برقراری رابطه است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، محمود احمدی نژاد شامگاه چهارشنبه به وقت نیویورك برابر با صبح پنجشنبه در گفتگوی زنده و مستقیم با ایرانیان خارج از كشور كه از طریق شبكه جام جم 2 صورت گرفت، در پاسخ به این سوال كه آینده روابط ایران و آمریكا را چگونه پیش بینی می كنید؟ گفت: مردم ایران و آمریكا مشكلی با یكدیگر ندارند و امروز هم تعداد زیادی از ایرانیان در آمریكا زندگی می كنند و از سوی دیگر آمریكاییانی هستند كه ایران را برای زندگی انتخاب كرده اند و مشكلی با یكدیگر ندارند؛ مشكل روابط دو كشور از ناحیه برخی حاكمان، مدعیان و سیاستمداران آمریكایی است كه به صورت یكجانبه روابط با ایران را قطع كردند تا نظام نوپای برآمده از انقلاب اسلامی را به خیال خودشان بر زمین بزنند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates