وطنخواه: سخنان محمد خاتمی شفاف نیست
دویچهوله: ستاد انتخابات استان تهران برای برگزاری انتخابات مجلس آغاز بهکار کرده است. محمد خاتمی میگوید رسیدن به “مردمسالاری” از طریق “دین” ممکن است. یک تحلیلگر مشکل اصلاحطلبانی همچون محمد خاتمی را “عدم شفافیت” عنوان میکند.
ستاد انتخابات استان تهران در جمع مجریان نهمین دوره انتخابات مجلس، روز شنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۰ آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، صولت مرتضوی معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس ستاد انتخابات در مراسم آغاز به کار ستاد انتخابات استان تهران، کمترین میزان مشارکت سیاسی در عرصه انتخابات را در “دولت سازندگی” و بیشترین میزان مشارکت را در “دولت احمدی نژاد” اعلام کرده است.
رئیس ستاد انتخابات با اشاره به انتخابات بحثبرانگیز ریاست جمهوری در سال ۸۸ مدعی شد، محمود احمدینژاد در انتخابات اخیر شکاف آرای خاموش را پر کرد.
معاون سیاسی وزیر کشور ایران درباره انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ گفته است: «۷۰ درصد رای سفیدها به محمود احمدینژاد و ۳۰ درصد دیگر به سایر کاندیداها رای دادند که این از توفیقات جمهوری اسلامی ایران است.»
با نزدیک شدن به زمان انتخابات مجلس شورای اسلامی، محمد خاتمی، شرکت اصلاحطلبان در انتخابات دوره نهم مجلس را به «برگزاری انتخابات سالم، آزادی زندانیان، ایجاد فضای باز، سالم و امن سیاسی» مشروط کرد.
به نقل از سایت «جرس»، محمد خاتمی در دیدار با جمعی از جوانان اصلاحطلب کرمان گفته است: «کسی نباید حق مسلم مردم را برای رأی و انتخاب محدود کند و کشور متعلق به همه است و انقلاب در انحصار یک گروه و جریان نیست.»
محمد خاتمی در این دیدار به “اصلاحات و مبانی آن” اشاره کرده و درباره سوال مطرح در جامعه گفته است: «راه درست تأمین مصالح کشور، ارزشهای اصیل انقلاب و پیشرفت همه جانبه براساس خواستههای ملت است، هرچند که به لحاظ بعضی مشکلات و نارواییهایی که پیش آمده لااقل در بخشهایی از جامعه این سؤال جدی پیش آمده است که آیا در وضعیت فعلی اصلاحات و اصلاح طلبی معنا دارد یا نه؟»
الکس وطنخواه تحلیلگر موسسه خاورمیانه در واشنگتنالکس وطنخواه تحلیلگر موسسه خاورمیانه در واشنگتنرئیس جمهور پیشین جمهوری اسلامی ایران در ادامه سخنان خود و در پاسخ به سوال «شرکت یا عدم شرکت در انتخابات» جواب داده است: «همین سؤالی که در مورد انتخابات و شرکت یا عدم شرکت در آن کردید و اینکه بالاخره در این موقعیت و فضا چه می خواهیم بکنیم و چه پیش خواهد آمد نوعی نگرانی را نشان می دهد و حتی می توان گفت که بخشی از جامعه بخصوص نخبگان و جوانان ما به سوی گونهای نومیدی و سرخوردگی گراییدهاند و نتیجه این سرخوردگی با کمال تاسف زمینه میدانداری و معنادار شدن حضور و اظهار نظر کسانی را فراهم آورده است که میپندارند راه حل مشکل از میان برخاستن نظام و جمهوری اسلامی است، امری که مورد قبول دلسوزان انقلاب و کشور نیست.»
اصلاحطلبان و عدم شفافیت
الکس وطنخواه، تحلیلگر موسسه خاورمیانه در واشنگتن به تازگی در مقالهای که در نشریه موسسه دفاعی «جینز» منتشر شده به گرایشهای موجود در “جنبش سبز” پرداخته است.
آقای وطنخواه به دویچه وله میگوید: «بیش از دو سال از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ میگذرد و همچنان سران اصلاحطلب ایران زندانی هستند. اصلاحطلبانی که در زندان نیستند همچون محمد خاتمی شفاف صحبت نمیکنند. طرفداران جنبش سبز خواستار اصلاح کل نظام هستند اما اصلاحطلبانی که در زندان نیستند این خواستهها را مطرح نمیکنند.»
محمد خاتمی در سخنان اخیر خود رسیدن به “مردمسالاری” را از طریق “دین” ممکن دانسته و گفته است: «با توجه به جامعه و تاریخ ایران، “نمی توانیم جایگاه دین و دینداران را نادیده بیانگاریم، حتی اگر معتقد به مردم سالاری هستیم که هستیم باید بدانیم که از طریق دین است که می توان مردم سالاری را در جامعه مستقر کرد.»
رئیس جمهور پیشین جمهوری اسلامی ایران ادعا کرده است، “حرکتهایی که با دین و فرهنگ و هویت تاریخی مردم بیگانه بودند ولو خواستار آزادی و استقلال هم بودند یا از بین رفتند یا متأسفانه با بریدن از مردم در خدمت دشمن مردم در آمدند.»
محمد خاتمی همچنین گفته است: «اصلاحات، نظام جمهوری اسلامی را حاصل انقلابی بزرگ می داند و به آن وفادار است».
الکس وطنخواه درباره سخنان اخیر محمد خاتمی میگوید: «آقای خاتمی سفت و سخت جلوی شورای نگهبان یا قوه قضاییه نمیایستد. آقای خاتمی اذعان دارد که طرفدار نظام جمهوری اسلامی است. اگر طرفدار جمهوری اسلامی است و شورای نگهبان را قبول دارد پس فرق او با اصولگرایان چیست؟ فرق محمد خاتمی با افرادی همچون احمد توکلی یا علی لاریجانی چیست؟ مشکل محمد خاتمی و بسیاری از اصلاحطلبان عدم شفافیت در گفته آنها است. من طرفدار محمود احمدینژاد نیستم. اما از نظر سیاسی، رفتار محمود احمدینژاد در مقابل آقای خامنهای شجاعانهتر از محمد خاتمی در زمان ریاست جمهوری گذشته است. الان معترضان به آدمی شجاع احتیاج دارند که جلوی آقای خامنهای بایستد و آن شخص محمد خاتمی نیست.»
حسین کرمان
تحریریه: عباس کوشک جلالی
پیام برای این مطلب مسدود شده.