درخواست عربستان برای مطرح شدن «توطئه ترور» سفیرش در شورای امنیت
رادیوفردا: عربستان سعودی اعلام کرد به طور رسمی از بان گی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، خواسته است شورای امنیت را در جریان «توطئه ترور» سفیر این کشور در واشینگتن بگذارد.
به گزارش خبرگزاری دولتی سعودی، نمایندگی دایم عربستان در سازمان ملل متحد روز شنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد که این کشور به طور رسمی از دبیر کل سازمان ملل متحد خواسته است که شورای امنیت را در جریان «توطئه شنیع سفیر عربستان در ایالات متحده آمریکا» بگذارد.
نمایندگی عربستان در سازمان ملل، در بیانیه خود این «توطئه» را «نقض قوانین بینالمللی، قطعنامههای سازمان ملل متحد و همه کنوانسیونها و معیارهای انسانی» دانسته است.
نمایندگی عربستان خطاب به بان گی مون تصریح کرده است: «همه کسانی که در این اقدام شنیع دست داشتهاند باید محاکمه شوند.»
ایالات متحده، روز سهشنبه ایران را متهم کرد که دو شهروندش به نامهای منصور ارباب سیار و غلام شکوری قصد داشتهاند از طریق به خدمت گرفتن قاچاقچیان مکزیکی، عادل الجبیر سفیر عربستان در واشینگتن را ترور کنند. ادعایی که به شدت از سوی تهران رد شد.
روز شنبه آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، با رد اتهامات مطرح شده علیه ایران گفت: «آنها با نسبت دادن یک تهمت مُهمَل و بیمعنا به چند ایرانی تلاش کردند بهانهای بدست آورند و جمهوری اسلامی ایران را بعنوان مدافع تروریسم مورد هجوم تبلیغاتی سیاسی قرار دهند اما این توطئه نیز نگرفت و نخواهد گرفت.»
وزارت خارجه ایران هم با صدور بیانیهای، با «تکذیب قاطع و شدید هرگونه ارتباط ایران» با این اتهام، اعلام کرد: «بر اساس بدیهیات حقوقی، در صورت وجود هرگونه ادعا نسبت به دولت دیگر، دولت آمریكا باید حداقل اطلاعات فردی متهم/ متهمان را برای بررسی، اعلام نظر و درخواست همكاری به كشور مورد نظر تسلیم میكرد. دولت آمریكا با وجود درخواست صریح جمهوری اسلامی ایران و برخلاف كنوانسیونهای شناخته شده بینالمللی، تاكنون هیچگونه اقدامی در این زمینه انجام نداده است.»
پیش از این سعود الفیصل، وزیر خارجه عربستان، تصریح کرده بود کشورش در قبال این توطئه «پاسخی حسابشده» خواهد داد.
روز شنبه علیاکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران اما، با اشاره به اتهامات مطرح شده علیه ایران، عربستان سعودی را به «رعایت تمامی جوانب احتیاط» فراخواند و گفت: «ما مشکلی با عربستان نداریم و مشکل ما درباره تفسیرهای جداگانهای است که هر کدام از ما در خصوص تحولات منطقه داریم.»
وزیر خارجه ایران ضمن رد اتهام طرح شده علیه ایران گفت: «احتمال وقوع برخی عواقب حقوقی برای این اتهام باطل وجود دارد. سیاست از جنس نرمافزاری است و ما نظامی نیستیم که حرکت نظامی انجام دهیم بلکه براساس عزت و حکمت و مصلحت اقدام به تعامل با سایر کشورها خواهیم کرد.»
با اوجگیری تنشها در روابط خارجی ایران، به ویژه با آمریکا و عربستان سعودی، اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیز در همین روز بر لزوم «دیپلماسی فعال» و ارزیابی شرایط پیش آمده در «مراکز ذیصلاح و شورای عالی امنیت کشور» تاکید کرد.
درخواست عربستان از بان گی مون برای مطرح شدن این «توطئه» در شورای امنیت در حالی مطرح میشود که آمریکا خود روز چهارشنبه در شورای امنیت این ماجرا را در شورای امنیت مطرح کرد.
به گفته دیپلماتها، فرانسه و بریتانیا، از موضع آمریکا در این مورد به شدت حمایت کردهاند.
دیپلماتها همچنین گفتهاند، سوزان رایس، نماینده آمریکا در سازمان ملل به همراه عبدالله المعلمی همتای سعمودیاش، روز چهارشنبه دیدارهای جداگانهای با اعضای شورای امنیت داشتهاند.
برپایه گزارشهای منتشر شده، نمایندگانی از اف بی آی، و سی آی ای، و وزارت دادگستری آمریکا، اعضای شورای امنیت را در جریان جزییات این «توطئه» قرار دادند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.