18.10.2011

توطئه ارتباط ایران با باند مواد مخدر مکزیک چگونه خنثی شد؟

الف: یادداشت مهمان – دکتر محمد حسن قدیری ابیانه – سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در مکزیک

سه سال پیش هم آمریکایی ها پروژه ای را در مکزیک در رابطه طرح اقدامات تروریستی توسط ایران و ارتباط با مافیا کلید زدند که با عکس العمل سریع سفارت و افشاگری در مورد آن عقیم ماند. اما متاسفانه بیش از یک سال است که سفارت بدون سفیر است و پروژه های متعدد تبلیغاتی بدون پاسخ مانده است.

روزنامه اونیورسال که یک روزنامه دست نشانده آمریکا در مکزیک استT حدود سه سال قبلT تیتر تمام صفحه اول خود را به داستان سرایی در مورد آموزش باندهای مافیایی مکزیک توسط سپاه پاسداران ایران اختصاص داده بود و در آن مدعی شده بود که اعضای سپاه قدس ایران با زنان مکزیکی ازدواج می کنند تا پاسپورت مکزیکی بگیرند و سپس نام خود را به مکزیکی تغییر می دهند تا بتواند راحت به آمریکا تردد کنند و در آنجا به عملیات تروریستی دست بزنند. در آن مدعی شده بودند که سپاه قدس از دو سال قبل پایگاه هایی را برای آموزش باندهای مواد مخدر در شمال مکزیک راه انداخته است و به آنها در مورد بکارگیری سلاح های پیشرفته آموزش می دهد و داستان پردازی های بیشتر در این ارتباط.

این مطالب را به نقل از مقامی در سازمان مبارزه با مواد مخدر آمریکا که خواست نامش فاش نشود نوشته بود.

بلافاصله اطلاعیه ای از طرف سفارت صادر و این ادعاها را رد کرده در اختیار رسانه ها قرار دادم.

اینجانب که در آن زمان سفیر بودم و از قبل ملاقاتی با مقامات وزارت امور خارجه را در برنامه خود داشتم به مطلب منتشره در روزنامه اشاره کردم و گفتم که آیا اولین مطلبی است که در این ارتباط مشاهده می کنید؟ آن را تایید کردند. پرسیدم تا کنون مقامات آمریکایی گزارشی در این ارتباط را به شما تسلیم کرده بودند؟ گفتند “نه”. گفتم فکر نمی کنید اگر آنها اطلاع داشتند که ایران دو سال است پایگاه در شمال مکزیک زده و به آموزش نظامی باندهای مواد مخدر می پرداخته باید به شما منعکس می ساختند تا شما جلوی آن را بگیرید؟

تایید کردند که اگر چنین چیزی می بود حتما به ما منعکس می ساختند. با تاکید بر داستان­پردازی های آنها گفتم که پیامبر گرامی اسلام فرموده اند که ” جوهر قلم عالم از خون شهید بالاتر است”. لذا اگر رسانه ای، رسالت خویش در انعکاس اخبار صحیح و آگاه سازی مردم را هدف قرار داده و به بیان حقایق بپردازد، جوهر قلمشان ارزشمند است، لیکن اگر به قلم فروشی مثل روزنامه ال اونیورسال بپردازند و صفحات خویش را در اختیار پنتاگون و سازمان سیا قرار دهند ما آن را فحشاء قلم می دانیم و فحشاء قلم بدترین نوع فحشاء از نظر ما محسوب می گردد و ما شدیدا اعتراض خود را به وجود فحشاء قلم در مکزیک و عملکرد این نوع رسانه های قلم فروش اعلام می داریم.

به او گفتم از شما رسما می خواهم سریعا از آمریکایی ها بخواهید آدرس این پایگاه های مورد ادعای آموزش باندهای مواد مخدر را به شما اعلام کنند و نیز از اداره مهاجرت بخواهید بررسی کنند کدام ایرانی پس از ازدواج با مکزیکی ها نام خود را تغییر داده است.

بلافاصله بعد از مراجعت به سفارت سراغ انعکاس بیانیه صبح را گرفتم. گفتند ادعای روزنامه مذکور انعکاس گسترده ای داشته و پاسخ سفارت هیچ انعکاسی نداشته است.

بیانیه ای جدیدی تهیه کردم که در آن ملاقات با مقامات وزارت امور خارجه و سفیر اعتراض به وجود فحشاء قلم در مکزیک تاکید کرده و ضمن بیان حدیث مذکور فحشاء قلم را بدترین نوع فحشاء دانسته و دلایل متعددی که آن ادعاها کذب محض است و درخواستها از وزارت امور خارجه برای اینکه آمریکایی ها آدرس مکان های آموزشی و نام ایرانیان مورد ادعا که تغییر نام یافته اند را اعلام کنند، ذکر کرده و برا ی رسانه ها ارسال کردم. این بار این بیانیه منعکس شد.

بلافاصله یادداشتی رسمی نیز برای وزارت خارجه محل نوشته خواستار بررسی ادعاهای روزنامه های ال اونیورسال شدم و خواستار دریافت پاسخ رسمی شدم. پاسخی که هرگز واصل نشد.

اقدام فوری نمایندگی، مکزیکی ها و آمریکایی ها را در انفعال قرار داد. فردای آن روز، همان روزنامه اونیورسال در صفحه دوم خود در خبری کوتاه به نقل از مقامات وزارت امنیت مکزیکی نوشت که این وزارتخانه با مقامات رسمی آمریکایی تماس گرفته و آنها داشتن اطلاعات در چنین مواردی را رد کرده اند.

این یک پیروزی فوری برای سفارت بود که اعتبار آن روزنامه و ادعاهای آن را زیر سوال برد. دوستان مکزیکی، بسیاری از روزنامه نگاران و نیز تعدادی از شخصیت های احزاب مکزیکی در ملاقات با اینجانب، عکس العمل فوری و محکم سفارت را مورد تمجید قرار دادند و اظهار داشتند که شما عبارت “فحشاء قلم” را وارد ادبیات مکزیک گردید که نسبت مناسبی برای قلم به مزدان هست.

اقدامات سفارت را به وزارت امور خارجه ایران گزارش کردم. جواب آمد “استفاده از عبارت فحشاء قلم مناسب نیست”!

فعالیت های سیاسی و فرهنگی و رسانه ای سفارت ایران در مکزیک و خنثی سازی تبلیغات سوء آنها به حدی بود که آمریکایی ها و اسرائیلی ها را بر افروخته تا حدی که جلسات مشترکی بین سفارتخانه های اسرائیل و آمریکا بر علیه سفارت ایران برگزار کرده و به وزارت خارجه مکزیک نیز هشدار داده بودند.

اسناد ویکی لیکس موید این موضوع می باشد. در این اسناد از سفیر ایران به عنوان فعال، دینامیک و ماهر در کارش نام برده شده است.

مقامات مکزیکی نیز بارها از سفیر ایران خواستند که علیه آمریکا و اسرائیل سخنی نگوید. تقاضایی که با این پاسخ مواجه می شد که به آنها بگویید که “کاری به کار ایران نداشته باشند تا من مجبور نشوم پاسخ آنها را بدهم. پاسخی که قطعا قاطعانه و سریع خواهد بود.”

در پایان لازم می دانم همینجا از رئیس جمهور محترم و وزیر محترم امور خارجه بخواهم که سفارت ایران در مکزیک را بیش از این بدون سفیر نگذارند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates