عضو کمیسیون انرژی: سرمایههای کشور در واسطهگری و دلالی به کار گرفته میشود
تابناک: ضعف مدیریت کشور در ناتوانی برای جذب سرمایههای درونی بوده و این در حالی است که امکانات وسیعی در اختیار دولت و بخش خصوصی است، ولی مشکل در مدیریت منابع است. سرمایهگذاری خارجی نیز بستگی به رفتار مدیران ما دارد. سرمایهگذاران خارجی به دنبال مسائل سیاسی نیستند، بلکه به دنبال منافع و سود خود هستند و…
سرویس مجلس ـ نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس گفت: امروز مسائل کوچک و بگو مگوها، باعث شده است غافل شویم، به گونهای که منابع مشترکمان، غیرمنصفانه به یغما میرود.
سیروس سازدار در گفتوگو با خبرنگار «تابناک» اظهار داشت: اگر امروز همه سرمایه دولت برای سرمایهگذاری در میادین مشترک هزینه شود، کار اشتباهی نیست، اما یک آن غفلت، باعث خواهد شد که نتوانیم در آینده خسارتهای وارده را جبران کنیم.
وی اظهار داشت: اینکه چه کسی پاسخگوی این سهلانگاریهاست، مشخص نیست، ولی به عنوان وظیفه قانونی خود، از وزیر نفت این پرسش را دارم که سهم ما از میادین مشترک چقدر است؟ چقدر برداشت میکنیم و چه برنامهای داریم؟
سازدار افزود: در همه کشورها، سرمایهگذاری در زیرساختها از اولویتهای کشور است. زمانی که مسائلی مانند اختلاس سه هزار میلیاردی پیش میآید، برای سرمایهگذاران رغبتی برای سرمایهگذاری باقی نخواهد ماند.
وی گفت: ضعف مدیریت کشور در ناتوانی برای جذب سرمایههای درونی بوده و این در حالی است که امکانات وسیعی در اختیار دولت و بخش خصوصی است، ولی مشکل در مدیریت منابع است. سرمایهگذاری خارجی نیز بستگی به رفتار مدیران ما دارد. سرمایهگذاران خارجی به دنبال مسائل سیاسی نیستند، بلکه به دنبال منافع و سود خود هستند و ما باید این اطمینان را به آنان بدهیم، چرا که تزلزل مدیریت و بیثبات در مدیریت داخلی، یکی از عمدهترین موانع جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی است.
این نماینده مجلس ادامه داد: هنگامی که ثبات مدیریت نداشته باشیم، نه تنها سرمایهگذار خارجی تمایلی برای همکاری ندارد، بلکه سرمایهگذاران داخلی نیز سرمایه خود را در جای دیگری به کار خواهند انداخت.
وی گفت: دفاع از حقوق ملت، نیاز به تدابیر و مدیریت قوی دارد. سرمایههای کشور در واسطهگری و دلالی به کار گرفته میشود تا در ایجاد زیرساختها و سرمایهگذاری مولد.
وی همچنین افزود: مدیریت کشور باید اعتماد سرمایهگذار را جلب کند.
سازدار در ادامه با پرسشی گفت: چگونه در کشور بیثباتی مانند عراق، سرمایهگذاران خارجی سرمایهگذاری میکنند، ولی در ایران نه؟ باید دلیل آن را پیدا کرد و ادامه داد: سرمایهگذار به دنبال فرصت است، اما همین فرصتها را نیز نمیتوانیم ایجاد کنیم.
نمانده مرند و جلفا با بیان طرح این پرسش که تا چه اندازه به متخصصان داخلی بها داده میشود؛ در سالهای اخیر چه میزان از متخصصین شرکت نفت بیرون رفتهاند و نیز دلیل این کارها چیست، گفت: سادهلوحانه است که بگوییم مدیران ما خبری از این مشکلات ندارند. مدیران باید مسائل را تجزیه و تحلیل و اولویتها را مشخص کنند؛ از اولویتهای کشور، سرمایهگذاری در زیرساختها به ویژه در صنعت نفت و به ویژه در میادین مشترک است که در آینده جبران شدنی نیست.
وی اظهار داشت: سرانه قطر 82 هزار است و هیچ کشوری به پای آن نمیرسد. حال این پرسش مطرح است که آنان چگونه توانستهاند به چنین جایی برسند و ما نتوانستهایم؟ اگر مدیریت کلان و برنامهریزی داشته باشیم، میتوانیم منابع خود را مدیریت کنیم، اما اگر انحصار ایجاد شود، نه تنها سرمایهگذار خارجی نخواهیم داشت، بلکه قادر به جذب سرمایههای داخلی نیز نخواهیم بود.
پیام برای این مطلب مسدود شده.