يک هفته پس از تصويب حقوق مادامالعمر برای مديران سياسی انجام شد؛ تحصن كارگران در مقابل مجلس برای استيفای حقوق خود
آفتاب: تلاش فعالان کارگری برای استيفای حقوق خود در هوای بارانی در مقابل مجلس در شرایطی انجام میشود که هفته گذشته نمایندگان مجلس هشتم با ۱۰۲ رای موافق، مصوبهای را در حمایت از پرداخت حقوق مادام العمر به مدیران سیاسی تصويب كردند.
آفتاب: صبح امروزجمعیت انبوهی از نمایندگان جامعه کارگری کشور با حضور در مقابل مجلس شورای اسلامی نسبت به پیشنویس اصلاح قانون کار اعتراض کردند.
این تحصن در شرایطی در هوای بارانی تهران برگزار شد که امروز ۳۱ سال از تصویب قانون کار در جمهوری اسلامی ایران میگذرد، قانونی که به گفته علیرضا محجوب دبیرکل خانه کارگر مهمترین قانون کشور بعد از قانون اساسی به شمار میرود.
کارگران حاضر در این تحصن با دردست داشتن پلاکارد و سردادن شعارهایی با مضامین «قانون کار ایران، حاصل خون شهیدان» و «تغییر قانون کار ، نابودی کارگر» خواستار تجدیدنظر در پیش نویس اصلاح قانون کار شدند.
داوود میرزایی نایب رئیس کانون هماهنگی شورای اسلامی کار استان مرکزی در خصوص تحصن برگزار شده به ایلنا، گفت: سه هزار نفر از کارگران با در دست داشتن پارچه نوشتهها و سردادن شعار، اعتراض خود را نسبت به پیشنویس اصلاح قانون کار و مشکلاتی که کارگران با آن مواجهند با تجمع مقابل درب ورودی مجلس شورای اسلامی اعلام داشتند.
این تحصن درشرایطی برگزار شد که علی دهقان نیا عضو هیات مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران در گفتوگو با خبرگزاری ایلنا از نهاییشدن پیشنویس اصلاح قانون کار بین نمایندگان کارگری و کارفرمایی در روز دوشنبه خبر داد و با انتقاد از پیشنویس فعلی اصلاح قانون کار، اعلام کرد: در صورت نهاییشدن پیشنویس نمایندگان کارگری و کارفرمایی آن را به مجلس شورای اسلامی ارجاع خواهند داد.
عضو هیئتمدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران اصلاح قانون کار را با هدف رفع موانع تولید در کشور عنوان و خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعداد موارد موانع تولید بیش از ۱۳ مورد است، که قانون کار فعلی تنها یکی از موارد آن محسوب میشود.
گفتنی است به موازات برگزاری این تجمع اعتراضی علیرضا محجوب دبیرکل خانه کارگر و نماینده تهران در مجلس هشتم به ایراد سخنرانی در زمینه قانون کار پرداخت. محجوب در نطق میاندستور خود در صحن علنی مجلس خطاب به مسئولین گفت: از دستاندرکاران محترم دلسوزانه انتظار دارم، بدون رعایت حقوق کارگران تفسیر قانون را در دستور کار خود قرار ندهند، چرا که قانون کار قانونی حمایتی است.
دبیرکل خانه کارگر همچنین با اشاره مشکلات پیشنویس اصلاح قانون کار، گفت: متاسفانه در پیشنویسی که از دو سال قبل از تصویب قانون پنج ساله پنجم توسعه آماده شده بود، در مورد ماده ۷۳ قانون برنامه و حتی گنجاندن مواردی نظیر حق اعتراض تشکلهای کارگری و کارفرمایی که نوعی چرخ تعادل محسوب میشوند، دقت نشدهاست، با این حال متن اصلاحات را آماده کرده و اصرار دارند که نمایندگان کارگران آن را امضا کنند.
محجوب تاکید کرد: در ماده ۲۱ این قانون به ماهیت قرارداد بین کارگر و کارفرما خدشه وارد شده است، یعنی با افزودن تبصره حق اخراج دستهجمعی را برای کارفرمایان ایجاد کرده است و همچنین در ماده ۲۷ اجازه اخراج یا پایان کار به عهده کمیته انظباطی که غالب اعضای آن در اختیار کارفرماست سپرده شده و خسارت اخراج و حق سنوات سالانه به صندوق زیر نظر کار واریز میشود و کارگر حق برداشت تا پایان کار نخواهد داشت.
از سوی دیگر نادر قاضیپور نماینده ارومیه هم طی تذکری شفاهی در صحن علنی مجلس در حمایت از کارگران، گفت: شیخ الاسلامی وزیرکار هیچ توجهی به مسائل کارگران ندارد و خوب است که ایشان در بررسی مشکلات کارگران کشور به نظرات خانه کارگر توجه ویژهای داشته باشد.
تلاش نمایندگان مجلس در صحن و همچنین تلاش فعالان کارگری در هوای بارانی مقابل مجلس در شرایطی انجام میشود که هفته گذشته نمایندگان مجلس هشتم با ۱۰۲ رای موافق، مصوبهای را در حمایت از پرداخت حقوق مادامالعمر به مدیران سیاسی کشور تصویب کردند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.