23.11.2011

رابطه قتل احمد رضایی با انفجار در انبار مهمات موشکی در کرج

رادیوفرانسه: مرگ مشکوک احمد رضایی، فرزند خبر ساز محسن رضایی، فرمانده سابق سپاه پاسداران، در هتل گلوریای دوبی، همزمان با وقوع انفجار های همزمان و ممتد، در یک، و یا بنا بر تاکید منابع اطلاعاتی نزدیک به تل آویو، در دو مرکز نظامی سپاه پاسداران در شعاع چند کیلومتری یکدیگر در حاشیه کرج، با سرعت و دامنه ای وسیعتر از هر کشور دیگری، در رسانه های اسرائیلی انعکاس یافت.

سمت و سوی هدف دار در نحوه انعکاس این دو رویداد، دادن نشانی غیر قابل اشتباه “موساد ” ، سازمان اطلاعات جاسوسی اسرائیل، به عنوان عامل اصلی تدارک و اجرای عملیات مربوط به انفجار انبار مهمات موشکی سپاه در مرکز نظامی ” امیرالمومنین ” در ملارد بود. شواهد موجود این دو رویداد ظاهرا ناهمگن را در ارتباط با هم قرار میدهد.

اولین اعلامیه محسن رضایی که در سایت خبری تابناک، منسوب به وی که پیرامون مرگ احمد رضایی انتشار یافت، ضمن مطرح ساختن دو رویداد ظاهرا بی ارتباط در دبی و کرج، مرگ احمد را با ” شهادت همزمان سربازان ” در کرج همسو ساخت. اعلامیه یاد شده تنها از شهید خواندن مستقیم احمد رضایی خودداری کرد.

روز بعد، و به همان مناسبت، سایت تابناک مرثیه ای را از قول یکی از فرماندهان سپاه منتشر ساخت که از ابتدا تا انتها، به “شهادت ” اشاره داشت.

در رفتاری مشابه و هم عرض، روز بعد از حضور جداگانه در منزل پاسدار سرلشکر حسن تهرانی مقدم ، که در انفجار مرکز مهمات موشکی کرج به قتل رسیده بود، بیش و کم تمامی مسئولان رسمی جمهوری اسلامی در منزل محسن رضایی نیز حضور یافتند.

در جمع حاضران در هر دو مراسم نام علی لاریجانی رییس مجلس اسلامی، احمد وحیدی وزیر دفاع، جعفری فرمانده پشتیبانی نیروهای مسلح، احمدی مقدم فرمانده ناجا، شیرازی رییس دفتر نظامی علی خامنه ای، قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس و قالیباف شهردار تهران دیده میشد.

بی شک، رویداد بزرگ روز شنبه، انفجار مهمات مربوط به کلاهکهای موشک شهاب -3 در ملارد و یکی از دو هدف اصلی آن از میان بردن حسن تهرانی مقدم فرمانده موشکی زمین به زمین سپاه و بقولی پدر موشک شهاب -3 بود، و نه احمد رضایی که در بهترین شرایط، موقعیت شخصی او را میتوان در اندازه های یک مهره سوخته برای سازمانهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی و اسرائیل ارزیابی کرد.

نشانی های روشن

منابع اسرائیلی چند ساعت پس از انتشار خبر مرگ احمد رضایی در دبی، و پیش از صدور هر بیانیه ای از سوی پلیس دبی، به وجود ماده خواب آور “ساکسا متونیم ” در بدن احمد رضایی و ” تزریق ماده یاد شده به او پیش از خفه کردن وی با استفاده از یک بالش اشاره کردند.

در حالی که جسد احمد رضایی، یک هفته پس از انتشار خبر مرگ وی هنوز از سوی پلیس دبی آزاد نشده و در اختیار خانواده وی قرار نگرفته بود، منابع خبری ایران از قطع رگ دست وی ( شاید با انگیزه ایجاد شائبه خود کشی ) یاد کردند که بکلی خالی از واقعیت بود چراکه منابع اسرائیلی تنها چند ساعت پس از انتشار خبر مرگ رضایی ترکیب دقیق ماده موجود در خون و روش به قتل رسیدن وی را نیز اعلام کردند .

کنار هم قرار دادن شواهد مربوط به این دو رویداد، تاکیدی بر تصادفی نبودن هیچیک یک از دو رویداد، و طراحی و اجرا شدن طرحهای مربوط، به گمان قوی از یک منبع واحد است.

انفجار های ملارد را به هیچ وجه نمیتوان تصادفی قلمداد کرد. منابع غربی، منجمله نشریه آمریکایی کریسچین مانیتور، و لوس انجلس تایمز، یک روز بعد از انفجار مرکز نظامی امیرالمومنین آنرا به اجرای عملیات جاسوسی در محل نسبت دادند و یودیوت آهارونت آنرا به عملیات موساد نسبت داد.

اگر چه در ایران تحقیقات گسترده ای پیرامون این رویداد آغاز شده، ولی تاکنون کوچکترین توضیح روشنی پیرامون دلایل وقوع آن انتشار نیافته است.

شباهت شیوه دو مرگ
تاکید منابع اسرائیلی بر شباهت قتل محمود عبدالرئوف المبحوح در 19 ژانویه سال 2010 در هتلی در دبی، با شیوه مرگ احمد رضایی را میتوان بر این اساس تفسیر کرد که دستگاههای اطلاعاتی اسرائیلی با ثبوت دست داشتن در مرگ احمد رضایی، و همزمان ساختن آن با انفجار ملارد قصد داشته اند که دست داشتن خود را در تدارک و اجرای عملیات منجر به انفجار در ملارد ثابت کنند.

محمود المبحوح که سال پیش توسط موساد در دبی به قتل رسید، در گذشته واسطه ارتباطی حماس با جمهوری اسلامی در دبی بود و به تدریج به مهره سوخته ای تبدیل شده بود. احمد رضایی نیز گفته شده که بعد از گریختن به آمریکا و ایجاد ارتباط با منابع اسرائیلی مدتی مورد استفاده سرویسهای اطلاعاتی آنها قرار گرفته است. بعد از مراجعت رضایی به ایران و طی شدن مدت سکوت وی همچنین ادعا شد که سازمانهای امنیتی ایران تا مدتی از وی به عنوان عامل ارتباطی در دبی استفاده میکرده اند.

توسعه عملیات سابوتاژ و ترور
از سال 2005 و بعد از بروی کار آمدن محمود احمدی نژاد، سرویسهای جاسوسی اسرائیل عملیات خاصی را بمنظور ترور کارشناسان اتمی ایران سازمان دادند. در نتیجه اجرای پروژه یاد شده تا کنون تعدادی از کارشناسان اتمی ایران به قتل رسیده، تعدادی ربوده شده و یا از راه جلب رضایت به خارج از ایران انتقال یافته اند.

منابع اسرائیلی اینک تاکید دارند که طرح ترور دست در کاران طرحهای توسعه موشکی و تخریب تاسیسات نظامی مربوط را نیز، با هدف کند ساختن رشد روند توسعه آنها و همچنین اثبات قدرت عملیاتی خود بخصوص در داخل ایران، و در قلب تاسیسات ظاهر محافظت شده نظامی، در کنار عملیات ترور کارکنان و تخریب تاسیسات اتمی ایران قرار دهند.

طی سه سال گذشته که فعالیتهای اتمی ایران به هدفهای مشکوک نظامی نزدیکتر شده، علاوه بر وقوع انفجارهای متعدد در تاسیسات نفتی، پالایشگاهها، خطوط انتقال گاز ، تاسیسات غنی سازی اورانیوم در نطنز و راکتور اتمی بوشهر نیز در نتیجه نفوذ دو نسل از ویروسهای سایبری، هدف عملیات تخریبی و 5 کارشناس اتمی ایران نیز هدف اقدامات تروریستی قرار گرفته اند.

در گزارش اخیر آمانو و ضمیمه 15 صفحه ای آن که طی اجلاس 17 و 18 نوامبر جاری در وین مورد بررسی قرار گرفت، برنامه های موشکی و طرحهای اتمی مشکوک ایران، در کنار هم مورد انتقاد قرار گرفته اند. اسرائیل نیز بنظر میرسد در برخوردی مشابه اقدام به ترور فعالان دست در کار توسعه موشکی و تخریب تاسیسات مربوط را در کنار عملیات مربوط به ترور و تخریب افراد و تاسیسات اتمی قرار داده است.

انفجار ها و موضوع کلاهک

در میان کشته شد گان انفجار پادگان امیرالمومنین در روستای بیدگنه ملارد، پاسدار سرلشکر حسن مقدم، ” مسئول تحقیقات و خودکفائی ” و بنیانگذار طرح توسعه موشکهای زمین به زمین ( توسعه شهاب -3 ) سپاه قرار داشت.

گزارش تازه انتشار یافته دبیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی، حاکی از اقدام ایران در طراحی 14 مدل کامپیوتری بمنظور نصب کلاهک اتمی بر دماغه موشکهای شهاب-3 است.

بمنظور هدف قراردادن اسرائیل، ایران نوع تازه ای از موشک شهاب را به نام سجیل، با برد 2000 کیلومتر و موتور سوخت جامد مورد آزمایش قرار داده است.

در صورت اصالت داشتن اسناد اخیر آژانس، و گزارشهای منابع اطلاعاتی غرب، و با توجه به سوابق کاری و مسئولیت وی در زمان کشته شدن، میتوان به این نتیجه رسید که حسن تهرانی مقدم میباید مستقیما در کار بخشی از برنامه های اعلام نشده اتمی ایران ( نصب کلاهک اتمی بر دماغه بمب ) ، و تکمیل و تولید موشک سجیل مستقیما دست داشته و از میان برداشتن او هدف دولت اسرائیل بوده است.

ایران رسما تولید موشکهای سجیل با برد 2000 کیلومتر و قابلیت هدف قرار دادن اسرائیل را اعلام داشته است. مطابق یک گزارش تازه انتشار یافته از سوی منابع اسرائیلی، یک فروند موشک سجیل -2 پس از انفجار مرکز نظامی امیرالمومنین در ملارد، پرتاب آزمایشی شده ولی این آزمایش نا موفق بوده و به انفجار موشک منتهی شده است.

طی یک اقدام قابل ملاحظه، 4 روز پس از انفجار مرکز نظامی ملارد، مهدی طائب رییس قرار گاه موسوم به عمار، اظهار داشت : ” یک اتفاق بزرگ بعد از
شهادت حسن تهرانی مقدم روی خواهد داد و همه موانع پروژه ای که مقدم پیگیری میکرد بر طرف خواهد شد، این پروژه به ثمر خواهد رسید و خواهید دید که خدا چگونه این راه را باز خواهد کرد.”

ده روز پیش یکی دیگر از فرماندهان سپاه مدعی شد که پرتاب 4 موشک سپاه به اسرائیل میتواند تا یک میلیون تلفات بر جای بگذار د. دست یافتن به چنین رقم بزرگی از تلفات بدون استفاده از کلاهک های کشتار جمعی ( بمب اتمی و یا میکربی) عملا غیر ممکن است.

یک یا دو انفجار؟

خبر های رسمی روز شنبه جمهوری اسلامی تنها از وقوع یک انفجار در ملارد حاکی بود که مطابق گزارش های منابع داخلی در نتیجه آن 17 کشته باقی ماند. تعداد تلفات اعلام شده از سوی ایران متعاقباً 36 نفر اعلام شد.

انفجار اول روز شنبه در ملارد در پادگان مدرس رویداد. در این پادگان مهمات مقابله با شورشهای خیابانی منجمله گلوله های با پوشش لاستیکی، گاز اشک آور و وسایل ضد شورش نگاهداری میشد.

مهمات منهدم شده پادگان مدرس شبیه تجهیزات و مهماتی بود که طی حریق گسترده جمعه گذشته انبار مهمات دیگر سپاه در تهران از میان رفت.

انفجار بسیار بزرگتر دوم روز شنبه در ملارد، بنا بر گزارشهای منابع اسرائیلی، در مرکز نظامی امیر المومنین رویداد که طی آن تلفات بیشتری بجای ماند.

حضور تعداد زیادی آمبولانس، و استفاده از هلیکوپتر و 40 دستگاه اتوبوس که به مراکز متحرک فوریتهای پزشکی تبدیل شده بودند، و همچنین ممانعت از حضور امدادگران غیر نظامی ( بجز 6 نفر ) در محل انفجار نشانه حساسیت فوق العاده این مرکز برای رژیم است.

اقدام پوششی
بی شک اهمیت نظامی پادگان امیر المومنین از نظر قدرتهای خارجی بسیار بیشتر از مهمات ضد شورش از میان رفته در پادگان مدرس بوده است. از میان بردن احمد رضایی نیز نمیتوان به تحقق یک هدف جاسوسی با اهمیت سرویسهای خارجی نسبت داد.

روز جمعه پیشین در انبار سپاه در تهران، اتش سوزی بزرگی رویداد. در انبار یاد شده نیز مانند پادگان مدرس در کرج، تجهیزات مقابله با شورش نگاه داری میشد. اقدام یاد شده پیشتر به یک گروه مسلح مخالف جمهوری اسلامی موسوم به ” عقاب ” نسبت داده شده بود.

جمهوری اسلامی مدعی است که نمایندگان این گروه را که توسط یکی از خلبانان نظامی سابق ارتش ایران هدایت میشود، از میان برده است. رهبر گروه دخالت داشتن در این اقدام را رد کرده است.

انتشار همزمان خبر مرگ احمد رضایی در دبی، با تاکید بر امضاء قابل رویت در تدارک و اجرای طرح قتل وی نیز میتواند به عنوان اثبات تدارک انفجار پادگان مهمات موشکی کرج و از میان بردن حسن تهرانی مقدم،که چهره با اهمیت در توسعه برنامه های موشکی ایران بود، توسط موساد، مورد استفاده قرار گرفته باشد. به زبان ساده قتل احمد رضایی در دبی میتواند بمنظور اثبات دست داشتن موساد در انفجار مرکز مهمات موشکی ملارد صورت گرفته باشد.

نظرهای خارجی و ضعفهای داخلی
روز بعد از انفجار های ملارد، یدیوت آهارونوت، پرفروش ترین روزنامه اسرائیل اعلام دشت که ” انفجار های ملارد در نتیجه عملیات نظامی و بر پایه اطلاعات جاسوسی صورت گرفته است. ”

طی اظهار نظر دیگری، ریچارد سیلور استین که گزارشهای اطلاعاتی او پیشتر در داخل اسرائیل مورد سانسور قرار گرفته، در وبلاگ خود اعلام داشت که انفجار های ملارد کار موساد و با استفاده از عوامل مجاهدین خلق در محل بوده است.

مجاهدین خلق در گذشته نسبت به برنامه های اتمی ایران علاقه فراوان نشان داده اند و بسیاری از افشاگری های گذشته پیرامون اماکن اتمی اعلام نشده ایران، منجمله، کارخانه آب سنگین اراک و مرکز غنی سازی نطنز پیشتر ( سال 2002 ) از زبان سخنگوی ایران گروه در واشنگتن صورت گرفته- اگر چه اطلاعات سازمانهای ضد جاسوسی غرب و اسرائیل از فعالیتهای اتمی ایران بسیار گسترده تر از حدود قابلیتهای اطلاعاتی مجاهدین خلق است.

نسبت دادن انفجار های ملارد به عملیات مستقل گروه نه چندان شناخته شده و کم سابقه عقاب نیز تا حدودی بزرگ نمایی این گروه تازه پا خواهد بود.

بر پایه شواهد، انفجار بزرگ در ملارد را به سادگی نمی توان تصادفی شمرد. نکته با اهمیت دیگر در این است که طرح انفجار در محل صورت گرفته و از پیش سازمان داده شده است. فارغ از قبول و یا رد هویت منبع واقعی انفجار های اخیر در یک یا دو مرکز نظامی در ملارد و یک انبار مهمات سپاه در تهران، و وجود ارتباط مابین مرگ “مشکوک ” و همزمان احمد رضایی با انفجار های روز شنبه، و یا عدم ارتباط آن، آنچه غیر قابل تردید بنظر میرسد قابلیت اندک اطلاعاتی سازمانهای امنیتی جمهوری اسلامی در شناسایی عوامل نفوذی، و پیشگیری از شکل گیری اقدامات مشابه است که بخصوص برنامه های اتمی ایران و پرسنل و تاسیسات سپاه را هدف قرار داده است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates