اتحادیه عرب به سوریه ضربالاجل یک روزه داد
بیبیسی: اتحادیه عرب یک روز به دولت سوریه مهلت داده است تا بر سر شرایط ورود ناظران این اتحادیه به خاک سوریه، به توافق برسد، در غیر اینصورت با تحریمهای اقتصادی روبهرو خواهد شد.
این ضربالاجل به دنبال برگزاری نشست نمایندههای اتحادیه عرب در قاهره، پایتخت مصر، تعیین شده است.
پیش از این، اتحادیه عرب از دولت بشار اسد خواسته بود تا به ۵۰۰ نفر اجازه دهد به عنوان ناظر برای بررسی وضعیت از نزدیک، وارد سوریه شوند، ولی دولت سوریه با این طرح مخالفت کرد.
بر اساس برآوردهای سازمان ملل متحد، از زمان آغاز اعتراضات ضددولتی در سوریه از ماه مارس (برای نزدیک به هشت ماه)، بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر در این کشور کشته شدهاند.
دولت سوریه میگوید که در حال مقابله با پیکارجویان و گروههای مسلح است.
مخالفان دولت سوریه میگویند که در سه روز گذشته، دستکم ۴۰ نفر، از جمله ۶ کودک، در شهرهای مختلف کشته شدهاند.
خبرنگاران رسانههای بینالمللی اجازه ندارند به راحتی به مناطق مختلف سوریه بروند و به همین دلیل، تایید این گزارشها به راحتی امکانپذیر نیست.
اختلاف بر سر تعداد ناظران اتحادیه عرب
عفیفی عبدالوهاب، نماینده مصر در اتحادیه عرب، اعلام کرده است: “فردا (جمعه) ضربالاجل سوریه برای رسیدن به توافق است.”
او اضافه کرد: “اگر آنها توافقنامه را امضا نکنند، شورای اجتماعی و اقتصادی (اتحادیه عرب) روز شنبه جلسه خواهد داشت تا اعمال تحریمهای اقتصادی علیه سوریه را بررسی کند.”
آقای عبدالوهاب گفت که این تحریمها میتواند شامل تعلیق پروازها به سوریه و نیز توقف مبادلات با بانک مرکزی این کشور باشد.
‘از زمان آغاز اعتراضات ضددولتی در سوریه، بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر کشته شدهاند’
دولت سوریه هنوز علنا به این ضربالاجل واکنش نشان نداده است.
اعضای اتحادیه عرب هفته گذشته، عضویت سوریه در این اتحادیه را به حالت تعلیق درآوردند و از دولت سوریه خواستند تا به توافقنامه با اتحادیه عرب برای توقف خشونت علیه معترضان عمل کند.
حضور ۵۰۰ نفر از ناظران اتحادیه عرب در سوریه برای نظارت و بررسی وضعیت این کشور از نزدیک، یکی از درخواستهای اتحادیه عرب اعلام شده است.
اما دولت سوریه خواستار کاهش این تعداد و رساندن آن به ۴۰ نفر شده است که این درخواست با مخالفت اعضای اتحادیه عرب روبهرو شد.
یک دیپلمات ارشد اتحادیه عرب به خبرگزاری رویترز گفته است که “سوریه هنوز اقدامی که نشاندهنده تمایلش به پیشرفت و بهبود وضعیت باشد، انجام نداده است.”
او با بیان این که کشورهای عرب درباره وضعیت سوریه تقریبا نظر مشترکی دارند، اضافه کرد که نباید هیچ جنگ داخلی یا دخالت خارجی در سوریه رخ دهد.
در عین حال، دولت فرانسه هم پیشنهاد کرده است که مناطقی در داخل خاک سوریه به عنوان “مناطق محافظتشده در چارچوب دخالت بشردوستانه” تعیین شود.
به گفته خبرنگار بیبیسی، این پیشنهاد فرانسه اولین اشارهای است که درباره بررسی احتمال دخالت نظامی بینالمللی در سوریه انجام میشود.
پیام برای این مطلب مسدود شده.