22.01.2007

اتحادیه اروپا از اوائل فوریه ایران را تحریم می کند

بی‌بی‌سی: تحریم های اتحادیه اروپا از اوائل ماه فوریه اجرا در خواهند آمد
اتحادیه اروپا از تمام کشورهای دنیا خواست تا بدون تاخیر و به صورت کامل تحریم های وضع شده توسط شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران را به اجرا بگذارند.
وزرای خارجه اتحادیه اروپا در پایان نشست خود در بروکسل، مقر این اتحادیه از تحریم های وضع شده در شورای امنیت در 23 دسامبر 2006 علیه ایران استقبال کردند.

اعضای شورای امنيت سازمان ملل در آخرين روزهای سال گذشته ميلادی به اتفاق آراء قطعنامه ای را عليه ايران تصويب کردند که کشورهای عضو سازمان ملل را از فروش تجهيزات مرتبط با برنامه هسته ای ايران منع و سرمايه های افراد و شرکت های مرتبط با اين برنامه ها را در بانک های خارج از ايران مسدود می کند.

مارگارت بکت، وزیر امور خارجه بریتانیا گفته است که انجام هماهنگ تحریم ها برای تحت فشار قرار دادن ایران برای پذیرفتن پیشنهاد جامعه جهانی برای بازگشت به میز مذاکره مهم است.

خانم بکت به خبرنگاران گفته است که 27 کشور عضو اتحادیه اروپا این تحریم ها را “هر چه سریعتر و موثرتر” به اجرا در می آورند.

مقام های اتحادیه اروپا خاطر نشان کرده اند که تحریم های این اتحادیه از اوائل ماه فوریه به اجرا در خواهند آمد.

محمود احمدی نژاد، رییس جمهوری ایران روز یکشنبه در هنگام ارائه لایحه بودجه به مجلس گفته بود که تحریم های وضع شده علیه ایران نخواهد توانست مانع از ادامه فعالیت های هسته ای این کشور شود.

ایران ادعای کشورهای غربی مبنی بر تلاش برای دستیابی به سلاح های هسته ای را رد کرده و می گوید که تنها برای مقاصد صلح آمیز می خواهد از انرژی هسته ای استفاده کند.

مقام های اتحادیه اروپا همچنین خاطر نشان کرده اند که آنها در حال تهیه آیین نامه های مربوط به تحریم های سازمان ملل علیه ایران هستند.

فیلیپ دوست بلازی، وزیر امور خارجه فرانسه گفته است که توافق و عزم گسترده ای برای به اجرا در آوردن این تحریم ها وجود دارد.

آقای دوست بلازی تاکید کرده در صورتی که ایران فعالیت های مرتبط با غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق در آورد، این اتحادیه کماکان آماده مذاکره با ایران است .

وزیر امور خارجه فرانسه گفته است که کشورش نماینده ویژه ای به تهران برای مذاکره در مورد برنامه هسته ای ایران نخواهد فرستاد و خاویر سولانا، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، کماکان از طرف این اتحادیه این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

اتحادیه اروپا در حال حاضر به صورت دو فاکتو ممنوعیت فروش سلاح به ایران را برای مدت 10 سال به اجرا گذاشته است. 27 عضو اتحادیه اروپا در نشست خود کماکان بسته پیشنهادی این اتحادیه به ایران را در صورت تعلیق غتی سازی اورانیوم تکرار کرده اند.

محدوديت در ارتباط با آژانس انرژی اتمی

بيانيه اتحاديه اروپا در حالی صادر شده که يک نماينده مجلس ايران گفته از ورود سی و هشت بازرس آژانس بين المللی انرژی اتمی به اين کشور جلوگيری شده است.

علاءالدين بروجردی، رئيس كميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس ايران، در گفتگو به خبرگزاری ايسنا، اين اقدام را ‘اولين گام’ در راستای مصوبه اخير مجلس برای ‘ايجاد محدوديت در ارتباط با آژانس انرژی اتمی’ ناميده است.

در عين حال، منوچهر متکی، وزير امور خارجه ايران، قبول يا رد بازرسان را “اقدامی قانونی و در چارچوب ضوابط آژانس بين المللی انرژی اتمی” دانسته و گفته در مورد مليت اين بازرسان در هفته آينده خبررسانی خواهد شد.

مصوبه مجلس ايران برای تجديد نظر در همکاری با آژانس بين المللی انرژی اتمی در واقع واکنش جمهوری اسلامی به صدور قطعنامه شورای امنيت بود که مقام های ايرانی از بدو صدور آنرا رد کرده و ‘بی اعتبار’ دانسته اند

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates