08.12.2011

ایران هواپیمای تجسسی آمریکا را نمایش داد

بی‌بی‌سی: تلویزیون ایران تصاویری از یک هواپیمای تجسسی بدون سرنشین آمریکایی را پخش کرد که سه روز پیش اعلام شده بود در مرز شرقی ایران به دست نیروهای مسلح این کشور افتاده است.

منابع نظامی ایران می گویند که این هوایپما را “با خسارت اندکی” در اختیار گرفته‌اند.

در تصاویر تلویزیونی هم دیده می شد که هواپیمای به نمایش گذاشته شده ظاهرا سالم است.

امیر علی حاجی زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران از هواپیمای تجسسی آمریکا رونمایی کرد.

همزمان وزارت امور خارجه ایران سفیر سوئیس در تهران را احضار و با ارائه یادداشتی به او به “تجاوز یک فروند هواپیمای جاسوسی آمریکا به عمق حریم هوایی ایران” اعتراض کرده است.

ایران و آمریکا با یکدیگر روابط سیاسی ندارند و به همین دلیل سفارت سوئیس در تهران حافظ منافع ایالات متحده آمریکا است.

ایران خواستار “توضیحات فوری و اقدامات جبرانی دولت آمریکا” در این باره شده است.

در جریان برنامه ای که از تلوزیون دولتی ایران پخش شد، مقام های ارشد نظامی گفتند که سرنگونی این هواپیما “با اطلاعات جمع آوری شده و مراقبت های دقیق الکترونیکی” صورت گرفته است.

گفته می شود که این هواپیما از نوع «RQ۱۷۰ سنتینل» است.

«RQ۱۷۰ سنتینل» نوعی هواپیمای بدون سرنشین شناسایی است که خبر ساخت آن در سال ۲۰۰۹ به رسانه های فعال در حوزه امور نظامی درز کرد و در سال ۲۰۱۰ نیروی هوایی آمریکا به کار گیری آن را تایید کرد.

بر اساس گزارش‌ها، این نوع هواپیمای بدون خلبان در عملیات شکار اسامه بن‌لادن، رهبر سابق القاعده، برای زیر نظر گرفتن محل اقامت او در هنگام انجام حمله کماندوهای آمریکایی مورد استفاده قرار گرفت.
مشخصات فنی به روایت ایران

مشخصات فنی هواپیماهای تجسسی آمریکا معمولا اعلام نمی شود اما فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران در تلویزیون ایران اعلام کرده است که طول دو بال این هواپیما حدود ۲۶ متر، طول بدنه ۴ و نیم متر و ارتفاع آن یک متر و ۸۴ سانتی متر است.

مشخصات فنی هواپیماهای تجسسی آمریکا معمولا اعلام نمی شود، اما فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران در تلویزیون ایران گفت که طول دو بال این هواپیما حدود ۲۶ متر، طول بدنه ۴ و نیم متر و ارتفاع آن یک متر و ۸۴ سانتی متر است.

ساعاتی پس از آنکه ایران اعلام کرد هواپیمای بدون سرنشین آمریکا را سرنگون کرده است، نیروهای ائتلاف به رهبری ناتو در افغانستان در بیانیه‌ای به انتشار این خبر واکنش نشان دادند.

نیروهای ائتلاف اعلام کردند که هواپیمای مورد اشاره ایران احتمالا یک هواپیمای شناسایی آمریکایی بوده که در یک ماموریت بر فراز غرب افغانستان پرواز می‌کرده است.

بنابر این بیانیه، گردانندگان این هواپیما کنترل آن را از دست داده‌ بودند.

هیچ‌یک از این منابع خبری، اطلاعاتی درباره زمان و مکان این حادثه منتشر نکرده‌اند.

وزارتخانه‌های دفاع و امور خارجه آمریکا و همین طور سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در پاسخ به بی‌بی‌سی فارسی گفته بودند که درباره این موضوع اظهار نظر نمی‌کنند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates