09.01.2012

دادگاه انقلاب شهروند آمریکایی ایرانی تبار را به اعدام محکوم کرد

بی‌بی‌سی: ظاهرا حکم اعدام امیر حکمتی حدود سه هفته پس از پخش “اعترافات” تلویزیونی او صادر شده است

دادگاه انقلاب اسلامی در ایران امیر حکمتی، شهروند آمریکایی ایرانی تبار، را به اعدام محکوم کرده است.

روز دوشنبه، ۱۹ دی (۹ ژانویه)، خبرگزاری های داخلی گزارش کردند که شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی، پس از رسیدگی به پرونده اتهامی امیر میرزایی حکمتی، او را “در رابطه با اتهام همکاری با دولت متخاصم و عضویت در سازمان جاسوسی آمریکا و همچنین تلاش برای متهم سازی ایران در تروریسم، محارب و مفسد فی الارض تشخیص داده و برای او حکم اعدام صادر کرده است.”

اتهامات محاربه با خدا و افساد فی الارض پس از انقلاب اسلامی سال ۱۹۷۹ مورد استفاده محاکم قضایی جمهوری اسلامی به خصوص دادگاه انقلاب بوده و به صدور احکام اعدام منجر شده است.

در کیفرخواستی که نماینده دادستان با استناد به “گزارش های مدیرکل حقوقی معاونت ضد جاسوسی وزارت اطلاعات و اقاریر خود متهم” در جلسه دادگاه قرائت کرد، امیر حکمتی به همکاری با آمریکا و سازمان سیا علیه جمهوری اسلامی متهم شده است.

براساس گزارش خبرگزاری های داخلی ایران، متهم پرونده در برابر سئوالات قاضی “از خود دفاع کرد و ضمن اقرار به انگیزه خود برای نفوذ در سیستم اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران برای کمک به سازمان جاسوسی سیا، اظهار داشت که در این ماموریت، فریب سازمان جاسوسی آمریکا را خوردم.”

در این جلسه، متهم پرونده گفت که “هر چند با ماموریت نفوذ در سیستم اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران و تبدیل شدن به یک منبع خبری برای سیا وارد ایران شده بودم، اما شخصا قصد ضربه زدن به ایران را نداشتم، چراکه قصدم این بود که در ایران زندگی کنم و به آمریکا برنگردم.”

روز ۱۸ دسامبر (۲۷ آذر) سال جاری، تلویزیون دولتی ایران برنامه ای را با عنوان “اعترافات جاسوس آمریکا” پخش کرد که در آن، امیر حکمتی به جاسوسی برای سازمان اطلاعاتی آمریکا “اعتراف” کرده بود.

در پی پخش این اعترافات، روز ۲۷ دسامبر خبرگزاری فارس گزارشی از برگزاری جلسه محاکمه آقای حکمتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی انتشار داد و نوشت که دادستان دادگاه برای متهم تقاضای اشد مجازات کرده است.

براساس این گزارش، متهم اعتراف کرد که قبل از سفر به ایران، به مدت دو ماه در پایگاه بگرام متعلق به نیروهای آمریکایی در افغانستان در زمینه های اطلاعاتی فعالیت داشت و سپس وارد ایران شد.

ظاهرا این شهروند آمریکایی ایرانی تبار گفته بود که ماموران سیا از او خواسته بودند تا در پایگاه بگرام اطلاعاتی را جمع آوری کند و سپس در ایران، این اطلاعات را در اختیار وزارت اطلاعات قرار دهد و پس از دریافت پول، به آمریکا بازگردد.
اعتراف و دفاع در داگاه

به گزارش خبرگزاری فارس، در جلسه محاکمه، قاضی صلوانی این موضوع را هم عنوان کرد که آیا قرار بوده است که متهم با دریافت مدارکی حاکی از دریافت پول از وزارت اطلاعات، باعث شود تا “هیات حاکمه آمریکا از این مدارک علیه ایران استفاده و جو سنگینی علیه کشورمان راه بیندازند و ایران را به ارتباط با تروریسم متهم کنند.”

براساس این گزارش، امیر حکمتی به این اتهام هم اعتراف کرد و به نظر می رسد که اتهام “تلاش برای متهم سازی ایران به تروریسم” به این مورد اشاره داشته باشد.
قاضی صلواتی

قاضی صلواتی متهم به “جاسوسی” به نفع آمریکا را محارب با خدا تشخصص داده و به اعدام محکوم کرده است

به گزارش رسانه های داخلی، در جلسه محاکمه، امیر میرزایی حکمتی، در دفاع از خود، به اتهامات وارده اعتراف کرد اما گفت که “فریب خورده و قصد ضربه زدن به کشور را نداشته است.”

خبرگزاری دانشجویان ایران – ایسنا – در گزارش مربوط به رای دادگاه انقلاب علیه آقای حکمتی، به نقل از سخنگوی قوه قضاییه گفته است که “حکم صادره به وکیل متهم ابلاغ شده و این حکم قابل اعتراض در دیوان عالی کشور است.”

معمولا به محکومان دادگاه های بدوی اجازه داده می شود تا ظرف زمان معینی، از حکم صادره فرجام خواهی کنند و همچنین، اجرای احکام اعدام معمولا مستلزم تایید این احکام توسط دیوان عالی کشور است.

اعضای خانواده امیر حکمتی گفته اند که وی در تابستان سال جاری به منظور دیدار با خویشاوندان خود به ایران سفر کرد و بازداشت شد و اتهام جاسوسی را بی اساس خوانده اند.

بازداشت و محاکمه ایرانیان مقیم و یا تبعه آمریکا هنگام سفر به جمهوری اسلامی بدون سابقه نیست که از آن جمله می توان به پرونده های اتهامی علیه هاله اسفندیاری، کیان تاجبخش و رکسانا صابری اشاره کرد.

همچنین، در مواردی، شهروندان خارجی نیز بازداشت و به تلاش برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی متهم شده اند.

از جمله، در تابستان سال ۲۰۰۹، ماموران مرزی جمهوری اسلامی دو مرد و یک زن آمریکایی را در مرز ایران با کردستان عراق بازداشت و این افراد بعدا به جاسوسی متهم شدند.

زن آمریکایی پیش از برگزاری محاکمه به قید وثیقه آزاد شد و به آمریکا رفت و دو متهم دیگر نیز پس از محاکمه و محکومیت، آزاد شدند و به کشور خود بازگشتند.

در پی بازداشت برخی از شهروندان خارجی یا ایرانیان دارای تابعیت کشورهای دیگر، گاه مقامات سیاسی و امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت چند شهروند ایرانی در آمریکا را مطرح کرده اند که به این گمان دامن زده است که شاید هدف از این بازداشت ها، فشار بر آمریکا برای “مبادله زندانیان” بوده باشد.

دلیل بازداشت امیر میرزایی حکمتی مشخص نیست اما روز ۲ دی، احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، در خطبه های نماز جمعه تهران، بازداشت او را به وزارت اطلاعات تبریک گفت و افزود “جاسوس آمریکایی طعمه خوبی است و اطلاعاتی زیادی دارد که باید در بازجویی های اطلاعاتی، به آنها دست یافت.”

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates