لاريجاني: عده اي به واشنگتن رفته و غرب را به صدور قطعنامه ترغيب كرده بودند
انتخاب: دكتر لاريجاني از سفر افرادي به واشنگتن و ترغيب آمريكا به صدور قطعنامه عليه ايران پرده برداشت.
به گزارش خبرگزاری انتخاب به نقل از بصيرت، دكتر لاريجاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي در همايش سراسري مسؤولان و هاديان سياسي سپاه در خصوص ضرورت تحليل عميق در مسائل مختلف، گفت: عده اي به واشنگتن رفته و غرب را به صدور قطعنامه ترغيب كرده بودند.آنها هم فكر مي كردند با سيگنالهاي داخلي، اوضاع به نفع آنها در حال تغيير كردن است. البته ايران خيلي قدرتمند تر از آن است كه چهار تا بچه بتوانند خللي ايجاد كنند.
بر پايه اين گزارش، وي با اشاره به صدور دو قطعنامه از سوي شوراي امنيت(قطعنامه هاي 1737 و 1747) جدا از هياهوها و فضاسازيها افزود: در صدور قطعنامه ها، حرف اصلي آنان اين بود كه قطعنامه برگشت پذير است. به اين معنا كه اگر ايران از فن آوري هسته اي دست بردارد، قطعنامه برگشت پذير است. البته اين بهانه است. آنها از ما مي خواهند كه از فن آوري اتمي دست برداريم. بخشي از قطعنامه ها شامل تعليق غني سازي است و بخشي مربوط به كارخانجات است كه هيچ ربطي به مسائل هسته اي ندارد. حوزه مسائل موشكي ايران، چه ساخت موشك و چه قطعات و لوازم يدكي، ربطي به هسته اي ندارد. اين كه چرا وارد اين حوزه شده اند، توضيح نمي دهند و مي گويند چون قدرتش را داريم، اقدام مي كنيم.
دكتر لاريجاني با بيان اينكه يك بخش از قطعنامه دوم مربوط به فرماندهان سپاه پاسداران و عدم سفر آنها مي باشد، گفت: نسبت سپاه پاسداران به مسائل اتمي و هسته اي صفر است، ولي آنها مي گويند فرماندهان سپاه نبايد سفر كنند. اين براي اين است كه ايران غني سازي را متوقف كند. جالب اين است كه اسامي بعضي از مسؤولان انرژي اتمي در دو قطعنامه آمده است، اما در مورد سپاه، اسامي همه فرماندهان سپاه ذكر شده است.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به اين كه آنها مسائل اقتصادي را نيز نشانه گرفته اند كه نمونه آن، بحث بانك سپه مي باشد، در خصوص اين كه چرا از بين نيروهاي نظامي، سپاه را انتخاب كرده اند، گفت: حريف شما در بحث هسته اي فقط به مسائل هسته اي نمي انديشد، بلكه او يك متن بزرگتري را مي بيند و گاهي از دستشان در مي رود و در جلسات به ما مي گويند كه شما كشوري هستيد كه از لحاظ موقعيت استراتژيك بسيار برجسته ايد، انقلاب شما، انقلابي الهام بخش و تأثيرگذار است، نيروي انساني قوي و مؤثر داريد، به شرق و غرب هم متكي نيستيد.
وي افزود: وگرنه همسايه ما پاكستان بمب اتم دارد، نيروگاه دارد، اما نكته اساسي اين است كه پاكستان متحد آمريكاست و ما نيستيم. به صراحت به ما مي گويند كه شما متحد غرب نيستيد.
لاريجاني با بيان اين كه از نظر نظام سلطه، عناصر قدرت شامل ژئوپلتيك، توسعه و قدرت توسعه و قدرت نظامي است، افزود: اينها به ژئوپلتيك ايران كه نمي توانند دست بزنند، لذا سراغ توسعه و قدرت نظامي رفته اند و تحليل آنها اين است كه سپاه پاسداران عنصر مهم قدرت نظامي است. شرايط منطقه آنها را به اين روز انداخته ، در عراق، افغانستان و لبنان، اعتقادشان بر اين است كه تفكر انقلاب اسلامي ريشه دارد و صرف تفكر هم نيست، بلكه در قدرت ريشه دارد. اينها را در حرفهايشان هم به ما مي گويند، در مذاكرات مي گويند و اين نگراني آنها است. پس سپاه از عناصر مهم قدرت است. اينها فكر مي كنند با اين كارها(درج نام فرماندهان سپاه در قطعنامه ها) به سپاه ضربه مي زنند، در حالي كه سپاه محبوب تر مي شود. فرماندهان سپاه كه به مسافرت خارجي نمي روند و… اخم آنها باعث فربه شدن ما و نفوذ بيشتر ما شده است. كشورهاي منطقه، بالاترين مقامهايشان هم اصلاً جرأت ندارند حرفي عليه آمريكاييها و… بزنند، اما در ايران فرماندار يك شهر، شهردار و حتي مردم هم عليه آنها حرف مي زنند.
وي در ادامه با بيان اين كه در تجزيه و تحليل قطعنامه، وضع رو به رشد ايران ديده مي شود، تصريح كرد: به نظر مي رسد در اين يك سال و نيم اخير، يك بيداري براي آنها پيدا شده كه هر چند قدرت اقتصادي و قدرت نظامي مهم است، اما قدرت تأثير جمهوري اسلامي، اينها نيست. اصل ماجرا، فكر اسلام نوين است كه انقلاب اسلامي در منطقه ايجاد كرده است. جنس مبارزات از جنس جنگهاي نامتقارن است. فكر انقلاب اسلامي، بيداري و مقابله با ظلم بود. اتفاقاً بيشتر هم شده است. هر چه آنها بيشتر فشار بياورند، محبوب تر مي شويم. در لبنان مي خواستند حزب ا… را نابود كنند، حزب ا… محبوب و به يك جريان مقاومت اصيل تبديل شد.
لاريجاني سپس به چرايي صدور قطعنامه عليه ايران توسط شوراي امنيت پرداخت و گفت: اول اين كه آنها فكر مي كردند با صدور قطعنامه، ما عقب نشيني مي كنيم. براي آنها، چه از لحاظ رفتار گذشته و سيگنالهايي كه به آنها رسيده بود، چنين وانمود شده بود كه اگر پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت برود، ايران عقب نشيني مي كند. در يكي از جلسات، طرف مقابل گفت، خوب است به قطعنامه برلين عمل كنيد. گفتم چه شد؟ شما كه زير آن زديد… گفتند: برخي از ما تصورمان اين بود كه اگر قطعنامه صادر كنيم، شما عقب نشيني مي كنيد.
دوم اين كه آنها فكر مي كردند با صدور قطعنامه، در داخل كشور، اختلافات و شكافهاي عميق و بهم ريختگي ايجاد مي شود. البته يك موجي هم شروع شد كه اين چه كاري است كه كرديد؟
نماينده دولت انگليس به يكي از مأموران ما گفت كه ما مي دانيم داخل شما به خاطر قطعنامه دارد به هم مي ريزد و مشكلات اقتصادي هم زياد مي شود! آنها متوجه نبودند كه در داخل كشور، سكانداري وجود دارد.
وي در ادامه تأكيد كرد: ما به آنها گفته بوديم، اگر قطعنامه صادر كنيد، شما مذاكره را به هم زده ايد. لذا ما گام بعدي را بر مي داريم. ما به صراحت، هم به آژانس و هم به اينها گفتيم كه چه كار خواهيم كرد. ما شروع كرديم. آنها باور نكردند تا اين كه آژانس آمد، ديد و ديدند كه ما جدي هستيم. اين كه قطعنامه صادر كردند، آيا جلوي برنامه هسته اي ما گرفته شد؟ اين اقدامي كه عليه سپاه كردند، سپاه تكان خورد؟ سپاه كي سفر خارجي مي رفته است؟
دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به درخواست دوباره غربيها براي مذاكره با مختصات و فضاي جديد و اين كه نمي توان بدون در نظر گرفتن جايگاه ما توافقي داشت، گفت: آنها عجيب اميد دارند كه در داخل كشور تغييراتي به وجود بيايد تا به جايي برسند و بتوانند خواسته هاي خود را تحميل كنند. در بحث هسته اي بيش از ده پانزده مرتبه از زبانشان در رفت و گفتند كه شما در داخل دچار مشكل مي شويد. سؤال اين است كه چه كساني به آنها اين احساس را مي دهند؟
گاهي يك حرف، 5 يا 6 ماه كار را طولاني تر مي كند. آخر شما چه كساني هستيد. مسؤول پرونده هستيد كه اين حرف را مي زنيد؟ يك سري اقدامات آنها باعث مي شود كه غربيها احساس كنند در درون نظام اختلاف است، لذا مي روند به سمت قطعنامه بعدي.
وي سپس به تأكيدات مقام معظم رهبري روي وحدت و همبستگي داخلي اشاره كرد و گفت: اين واقعيت دارد. آنها دارند با همين مسأله(تفرقه افكنيهاي داخلي و سيگنالها) تصميم گيري مي كنند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي افزود: ما يك دوره سينوسي داشتيم، با سيگنالهايي كه عواملشان در داخل داده بودند.
سازگارا، حقيقت جو و… كه به واشنگتن رفته بودند و غرب را به صدور قطعنامه ترغيب كرده بودند.آنها هم فكر مي كردند با سيگنالهاي داخلي، اوضاع به نفع آنها در حال تغيير كردن است. البته جمهوري اسلامي ايران خيلي قدرتمند تر از آن است كه چهار تا بچه بتوانند خللي ايجاد كنند. انقلاب اسلامي ريشه دارتر و صدايش هم طنين اندازتر است. من ترديد ندارم استقامت ملي، نقش تعيين كننده اي دارد. آنها بايد متوجه شوند كه با زبان زور، نمي توانند با ما برخورد كنند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.