13.01.2012

شورای امنیت برای اقدام علیه ایران آماده می‌شود

دویچه‌وله: قدرت های بزرگ غربی به دور تازه‌ای از تحریم‌های شدید علیه جمهوری اسلامی مصمم هستند. روسیه و چین در عین ابراز نگرانی، با تحریم‌های شدیدتر مخالفند. دیپلمات‌های غربی بار دیگر از ایران خواستند که باب “مذاکرات جدی” را باز کند.

نمایندگان فرانسه، بریتانیا، آلمان و ایالات متحده روز چهارشنبه (۱۱ ژانویه) پس از ملاقاتی پشت درهای بسته، اقدام جمهوری اسلامی مبنی بر غنی‌سازی اورانیوم در سایت زیرزمینی “فردو” را محکوم کردند. این کشورها قصد دارند، قطعنامه تازه‌ای با تدابیر تحریمی شدیدتر علیه ایران وضع کنند، اما گفته می‌شود که دشوار است بتوان در شورای امنیت به توافقی در این جهت دست یافت، زیرا روسیه و چین، دو عضو دائمی شورای امنیت، با اتخاذ تحریم‌های بیشتر علیه ایران مخالف هستند.

به گفته مارتین بریان، معاون نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد، ایران با راه‌اندازی تأسیسات زیرزمینی “فردو” نه تنها قطعنامه‌های پیشین شورای امنیت و بیانیه شورای حکام “آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای” را زیر پا گذاشت، بلکه به اقدامی تحریک‌آمیز علیه جامعه بین‌المللی دست زده است.

سیاست دوگانه ایران

دیپلمات فرانسوی به خبرنگاران گفت که جمهوری اسلامی با لحنی دوگانه با جامعه بین‌المللی سخن می‌گوید: از سویی به تهدیدات خود مبنی بر بستن “تنگه هرمز”، که برای اقتصاد جهان اهمیت حیاتی دارد، ادامه می‌دهد و از سوی دیگر پیشنهاد می‌کند که گفت‌وگوها با مجموعه قدرت‌های غربی “پنج به علاوه یک” از سر گرفته شود. اما آقای بریان یادآوری می‌کند: این ایران بود که از ادامه‌ی این گفت‌وگوها خودداری ورزید.

وی افزود: «ما به شروع مذاکرات جدی با ایران علاقه‌مند هستیم، اما ایران هنوز پاسخ نداده است.»

ماه گذشته، ایالات متحده و “اتحادیه اروپا” تدابیر تحریمی تازه‌ای علیه ایران اعلام کردند. انتظار می‌رود که آنها تحریمات گسترده‌تری، شامل واردات نفت خام از ایران را نیز اعلام کنند. از چین و روسیه نیز نگرانی‌هایی نسبت به گسترش برنامه هسته‌ای ایران دیده می‌شود.

فیلیپ پرهام، معاون نماینده بریتانیا در سازمان ملل، به خبرگزاری‌ها گفت که اعضای شورای امنیت، به توافق درباره اقدامات شدیدتر علیه جمهوری اسلامی نزدیک می‌شوند. آقای پرهام گفت: «تردیدی نیست که همه از ادامه فعالیت‌های هسته‌ای ایران نگران هستند.» او در رابطه با شروع کار سایت “فردو” در نزدیکی قم، سؤال کرد: «اگر واقعا برنامه هسته‌ای ایران، آن طور که ادعا می‌شود، مبنایی صلح‌آمیز دارد، پس به چه دلیل برنامه‌ی غنی‌سازی در نزدیکی قم به صورت مخفیانه و زیرزمینی انجام می‌گیرد؟»

بامداد چهارشنبه (۲۱ دی/۱۱ ژانویه)، مصطفی احمدی روشن، کارشناس ایرانی، بر اثر انفجار یک بمب در تهران کشته شدبامداد چهارشنبه (۲۱ دی/۱۱ ژانویه)، مصطفی احمدی روشن، کارشناس ایرانی، بر اثر انفجار یک بمب در تهران کشته شد

رزماری دی‌کارلو، معاون نماینده ایالات متحده در سازمان ملل، با اشاره به تولید اورانیوم ۲۰ درصدی از سوی ایران، گفت: «ایران برای غنی‌سازی اورانیوم تا این سطح هیچ توجیهی ندارد.» خانم دی‌کارلو تائید کرد که روسیه و چین به رغم نگرانی از ادامه برنامه هسته‌ای ایران، با قطعنامه تازه‌ای علیه جمهوری اسلامی موافق نیستند.

فرصتی دوباره برای ایران

محافل سیاسی آمریکا عقیده دارند که باراک اوباما، رئیس جمهور، قصد دارد برای آخرین بار فرصتی دیگر به ایران دهد تا از برخوردی فاجعه‌بار جلوگیری شود. پرزیدنت اوباما سه سال پیش در آغاز زمامداری خود در “کاخ سفید” وعده داده بود تمام تلاش خود را به کار برد تا درگیری تازه‌ای در خلیج فارس پیش نیاید.

گیدو وستروله، وزیرخارجه آلمان، روز جهارشنبه (۱۱ ژانویه) از مقامات ایرانی خواست همکاری با جامعه جهانی را از سر گیرند. وزیر خارجه افزود: «ما مدتی ‌است که با نگرانی بسیار فعالیت‌های هسته‌ای ایران را دنبال می‌کنیم و ضروری می‌دانیم به ایران و مقامات ایرانی هشدار دهیم که بیش از این خود را در جامعه جهانی منزوی نکنند.»

وزیرخارجه آلمان در انتها تأکید کرد که ایران هنوز فرصت دارد با “شفا‌ف‌سازی و همکاری مانع تصویب تحریم‌های در نظر گرفته شده شود”
.

دیپلمات‌های غربی گفتند در اجلاسی که در حاشیه “شورای امنیت” برگزار شد، درباره ماجرای قتل کارشناس ایرانی که بامداد چهارشنبه (۱۱ ژانویه/ ۲۱ دی) در تهران کشته شد، چیزی گفته نشده است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates