لاوروف: هدف از تحریمها تحریک نارضایتی در ایران است
خُسن آقا: با این لاوروف هم چشم بسته غیب میگه ها!!
بیبیسی: وزیر خارجه روسیه می گوید که هدف از تحریمها تلاش برای تحریک مخالفت سیاسی در ایران است
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، می گوید که هر گونه حمله نظامی به ایران مصیبت بار خواهد بود و هدف از تحریم نفتی جمهوری اسلامی، ایجاد نارضایتی عمومی است.
آقای لاوروف غرب را متهم کرد که می خواهد اقتصاد ایران را فلج کند تا مردم علیه حکومت جمهوری اسلامی بشورند.
هنگامی که در یک مصاحبه مطبوعاتی از وزیر خارجه روسیه درباره احتمال اقدام نظامی اسرائیل و آمریکا علیه تاسیسات اتمی ایران سوال شد، او جواب داد: “درباره احتمال وقوع این مصیبت، شما باید از کسانی سوال کنید که مرتبا می گویند آن به عنوان یک گزینه روی میز باقی مانده است.”
مقامهای روسی در روزهای اخیر با تلاش ایالات متحده و اتحادیه اروپا برای تحریم نفتی ایران، که باعث قطع منبع اصلی درآمد دولت این کشور می شود، مخالفت کرده و خواسته اند به جای وارد کردن فشار بیشتر بر جمهوری اسلامی، زمینه از سرگیری مذاکرات برای حل مساله اتمی این کشور فراهم شود.
آقای لاوروف افزود که در صورت وقوع جنگ در ایران، اختلافات شیعه و سنی در منطقه خاورمیانه تشدید خواهد شد.
او افزود: “نمی دانم که واکنشهای زنجیره ای متعاقب (حمله به ایران) به کجا خواهد انجامید.”
آقای لاوروف پیش بینی کرد که جنگ در ایران موجی از مهاجرت ایرانیان جنگزده به کشورهای همسایه از جمله روسیه را به جریان می اندازد.
وزیر خارجه روسیه گفت: “اما این فقط یکی از مشکلات خواهد بود و اصلا مهمترین مشکلات نخواهد بود. این آسان ترین آنها خواهد بود.”
او اعلام کرد: “تحریمهای یکجانبه بیشتر علیه ایران هیچ ربطی با تمایل غرب برای اطمینان یافتن از تعهد رژیم ایران به عدم تکثیر تسلیحات اتمی ندارد. جدا هدفش خفه کردن اقتصاد ایران و رفاه مردمش است، شاید به این امید که نارضایتی تحریک شود.”
سخنان وزیر خارجه روسیه در حالی بیان می شود که وزرای خارجه اتحادیه اروپا دوشنبه آینده درباره آغاز تحریم نفتی ایران تصمیم می گیرند.
دانمارک، رئیس دوره ای اتحادیه اروپا، پیشنهاد داده است که این تحریمها از اول ژوئیه (۱۱ تیر ۱۳۹۱) آغاز شود تا قراردادهای موجود منقضی شود.
رهبران روسیه، که خود نیز گاه با اتهام زیرپا گذاشتن برخی اصول دموکراتیک مواجه بوده اند، نگران آن هستند که تحولات اخیر خاورمیانه و شمال آفریقا به ایجاد حرکت های دموکراتیک و سقوط یا تضعیف حکومت های متمایل به روسیه منجر شود و گسترش دموکراسی در منطقه، نفوذ و امتیازات این کشور را به مخاطره اندازد.
مخالفت جمهوری اسلامی با کشورهای غربی و نظام های سیاسی غرب باعث شده است تا برخی مقامهای روسی، ایران را یکی از کشورهای واقع در حوزه نفوذ خود بدانند و نسبت به هرگونه تحولی در صحنه سیاست داخلی و خارجی این کشور احساس نگرانی کنند.
مذاکره برای مذاکره
در همین حال امروز علی اکبر صالحی، وزیر خارجه ایران در آنکارا اعلام کرد که رایزنی با گروه پنج به علاوه یک بر سر زمان و مکان از سرگیری مذاکرات اتمی در جریان است.
آقای صالحی گفت که احمد داوود اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، برای تعیین زمان و مکان این مذاکرات در حال تماس با کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپاست.
وزیر خارجه ایران احتمال داد که تازه ترین دور مذاکرات ایران و پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل همراه با آلمان در شهر استانبول ترکیه برگزار شود.
ایران همواره آمادگی خود را برای مذاکره درباره برنامه اتمی خود ابراز کرده ولی غرب این کشور را متهم می کند که در جریان مذاکرات به بحث بر سر مسائل حاشیه ای مانند صلح و عدالت در جهان اصرار می کند. این کشور همچنین بر خلاف نظر قدرتهای بزرگ جهان توقف غنی سازی را ناممکن می داند.
روز گذشته معاون وزیر خارجه روسیه از این رویکرد ایران انتقاد کرده و آن را دلیل به بن بست رسیدن مذاکرات اتمی عنوان کرده بود.
گنادی گاتیلف، معاون آقای لاوروف گفته است تصمیم دولت ایران در غنی سازی اورانیوم تا خلوص ۲۰ درصد “با توافقات بین المللی مغایرت دارد.”
ایران دو هفته پیش اعلام کرد که غنی سازی اورانیوم در تاسیسات زیرزمینی نزدیک قم را آغاز کرده و همین بر نگرانی ها درباره ماهیت غیرنظامی برنامه اتمی ایران افزوده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.