آغاز حمله گسترده دولت آمریکا به ناقضان کپیرایت
دویچهوله: وزارت خزانهداری آمریکا با همکاری پلیس فدرال در اقدامی بیسابقه “مگا آپلود”، یکی از محبوبترین سرویسهای بهاشتراکگذاری فایل در جهان مجازی، را از دسترس کاربران خارج کرد. ۴ نفر از گردانندگان این سرویس هم بازداشت شدهاند.
وبسایت “مگا آپلود” (Mega Upload) که از بزرگترین، مهمترین و البته محبوبترین سرویسهای بهاشتراکگذاری فایل در جهان مجازی است، به دستور پلیس فدرال آمریکا و با پیگیری وزارت خزانهداری ایالات متحده توقیف شد. در پی صدور حکم دستگیری گردانندگان این سایت کیم اشمیتس، بنیانگذار ۳۷ ساله و آلمانیتبار، بههمراه ۳ نفر از اعضای ارشد و موثر مگا آپلود، در نیوزلند بازداشت شده است. مگا آپلود حالا آفلاین شده و دسترسی به آن برای هیچ کاربری در جهان ممکن نیست.
وزارت خزانهداری آمریکا روز پنجشنبه (۱۹ ژانویه/ ۲۹ دی) با انتشار بیانیهای اعلام کرد که حکم بازداشت ۷ نفر به اتهام همکاری با مگا آپلود که به «پولشویی و تسهیل دانلود غیرقانونی و نقض کپیرایت در مقیاسی عظیم» متهم هستند، صادر شده است. وزارت خزانهداری آمریکا مگا آپلود را «از بزرگترین مجرمان سایبری و از مهمترین ناقضان کپیرایت و حقوق مولفان» خوانده و گفته این وبسایت بیش از ۵۰۰ میلیون دلار به صنعت رسانه و سرگرمی در جهان ضرر وارد کرده است.
کیم اشمیتس، بنیانگذار مگا آپلود، از مشهورترین هکرهای دنیاست و در جهان مجازی با نام مستعار “دات کام” شناخته میشود. گفته میشود اشمیتس که تابعیت دوگانه آلمانی- فنلاندی دارد و در نیوزلند و هنگکنگ زندگی میکند، تا کنون از طریق مگا آپلود بیش از ۴۲ میلیون دلار درآمد کسب کرده است.
اگر افراد دستگیر شده در دادگاهی که در آینده نزدیک برای رسیدگی به این «جرایم سازمانیافته بینالمللی» برگزار خواهد شد مجرم شناخته شوند، ممکن است ۲۰ سال آینده را پشت میلههای زندان سپری کنند.
مگا آپلود تا کنون ۱۷۵ میلیون دلار درآمد از راه تبلیغات کسب کرده استمگا آپلود تا کنون ۱۷۵ میلیون دلار درآمد از راه تبلیغات کسب کرده است
مگا آپلود که فعالیت خود را از سال ۲۰۰۵ آغاز کرده، با بیش از ۱۵۰ میلیون کاربر ثبتشده و ۵۰ میلیون بازدید روزانه، سیزدهمین وبسایت پربیننده جهان است و میلیونها کاربر از سراسر جهان نیاز خود به فرمتهای گوناگون فایل از جمله موزیک، فیلم، بازیهای کامپیوتری، نرمافزارها، کتابهای الکترونیک و … را از طریق آن تامین میکنند. این سرویس نزدیک به ۴ درصد از مجموع ترافیک اینترنت در سراسر جهان را به خود اختصاص میداد و فقط از طریق تبلیغات تا کنون بیش از ۱۷۵ میلیون دلار درآمد کسب کرده است.
به گزارش خبرگزاری اسوشیتد پرس، گردانندگان این سایت پیش از آنکه زیر تیغ سانسور پلیس فدرال آمریکا قرار گیرند، با انتشار بیانیهای در صفحه اصلی آن گفته بودند «واقعیت این است که بخش عمدهای از ترافیک موجود روی مگا آپلود کاملا قانونی است و ما به فعالیت خود ادامه خواهیم داد. اگر صنعت تولید محتوا میخواهد از محبوبیت ما استفاده کند٬ ما از گفتوگو و مذاکره با آنها استقبال میکنیم. ما ایدههای خوبی داریم. با ما در تماس باشید.»
هکرهای ناشناس در دفاع از مگا آپلود به میدان آمدند
انتشار خبر سانسور و توقیف در بحبوحه بحثهای گسترده پیرامون طرحهای “سوپا” و “پیپا” و اعتراضات گسترده پدیدههای موثر جهان مجازی نظیر ویکیپدیا، گوگل و هزاران وبسایت دیگر، واکنشهای گوناگونی را برانگیختهاند.
واکنش هکرهای ناشناس را شاید بتوان تهاجمیترین واکنش موجود دانست.
هکرهای ناشناس میگویند انتقامگیریهای سختتری در راه استهکرهای ناشناس میگویند انتقامگیریهای سختتری در راه است
این گروه از هکرها در اقدامی تلافیجویانه، ساعاتی پس از انتشار خبرها پیرامون این اقدام دولت آمریکا، در حملهای که گفته میشود عظیمترین حمله “انانیمس” از زمان ظهورش بوده، وبسایتهای پلیس فدرال آمریکا، وزارت خزانهداری آمریکا، مرکز کپیرایت ایالات متحده، “یونیورسال موزیک”، “Motion Picture” و چندین وبسایت مرتبط و حامی این طرح را از کار انداخته است. در هنگام تنظیم این گزارش، پس از نزدیک به ۶ ساعت، وبسایت پلیس فدرال آمریکا فعالیت خود را از سر گرفته است.
ناشناسها اعلام کردهاند که انتقامگیریهای سختتری هم در راه است. آنها پیش از این نیز در واکنش به دستور دولت آمریکا به سرویسهای مالی آنلاین نظیر “پیپل”، “ویزا” و “مستر کارت” برای جلوگیری از کمکهای ارسالی به ویکیلیکس، با حملات گسترده این سرویسها را از دسترس کاربران جهان خارج کردند.
این دومین رویارویی رسمی “انانیمس” با دولت ایالات متحده است و گفته میشود برای اولین بار بیش از ۵ هزار و ۶۰۰ نفر از اعضای جنبش ناشناس در حمله به وبسایتهای دولتی ایالات متحده مشارکت کردهاند.
موج گسترده اعتراض به «اقدامات سرکوبگرانه» دولت آمریکا
بسیاری از فعالان آزادی بیان و متخصصان فنآوری اطلاعات بار دیگر قوانین ایالات متحده برای مقابله با نقض کپیرایت را به نقد کشیدهاند. مقامات اروپایی و فعالان حقوق دیجیتال در قاره سبز، اقدام بیسابقه دولت آمریکا را تهدیدی جدی برای قوانین بینالمللی درباره حمایت از حقوق مولفان خواندهاند.
ریک فالکوینگ، بنیانگذار حزب “پایرتها” در سوئد (دزدان دریایی جهان مجازی و مخالفان کپیرایت) در گفتوگو با بخش انگلیسی دویچهوله گفت: «اینکه یک شهروند غیرآمریکایی که پروژهای غیرآمریکایی را در خاکی غیر از خاک آمریکا اجرا کرده و با این حال در خاک همان کشور بهخاطر نقض قوانین ایالات متحده بازداشت میشود، بهشدت نگرانکننده است.»
ماریته شاکه، نماینده هلندی پارلمان اروپا، هم به دویچهوله گفت که نسبت به «تاثیرات منفی اقداماتی از این دست بر عرصه نوآوریهای آنلاین و آزادی اینترنت» بهشدت نگران است.
این اقدامات غیرمنتظره دولت آمریکا پس از آن انجام شده که از سوی غولهای جهان مجازی کمپینهای گسترده و اعتراضات بزرگی به طرحهای “سوپا” و “پیپا” صورت گرفته است؛ طرحهایی که اگرچه برای مبارزه با نقض کپیرایت و حقوق مولفان طراحی شدهاند، اما به اعتقاد متخصصان ابزارهای کافی برای سانسور و اعمال محدودیتهای سختگیرانه را به دست دولت آمریکا میدهند. به اعتقاد آنها در صورت تصویب این طرحها آزادی بیان آنلاین و گردش آزاد اطلاعات در معرض تهدیدات جدی قرار خواهد گرفت.
وبسایت “پروپابلیکا” گزارش داده که با راهاندازی کمپینهای گسترده مجازی بر ضد “سوپا” تعداد حامیان این طرح در کنگره از ۸۰ به ۶۵ نفر کاهش و تعداد مخالفان آن از ۳۵ به ۱۱۰ نفر افزایش یافته است. اگرچه بسیاری از نمایندگان کنگره آمریکا رسما عقبنشینی کردهاند، اما اقدامات ناگهانی دولت ایالات متحده بر نگرانیهای فعالان و متخصصان افزودهاند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.