06.02.2012

۷+۶در آستانه فروپاشی: عقب نشینی طیف لاریجانی و قالیباف در مقابل رهپویان و ایثارگران / مطهری، کاتوزیان و عباسپور حذف شدند

رهاپرس: محمد حسین حیدری – در حالی که کمیته ۷+۶ با برگزیدن آیت الله مهدوی کنی به عنوان رهبر معنوی و اصل قراردادن مسئله وحدت، نام جبهه متحد اصولگرایان را برای خود برگزید و کوشید تا با فضا سازی سنگین، جبهه پایداری را هم ناگزیر از پیوستن به جریان سهمیه بندی اصولگرایی نماید؛ برخی تحولات صورت گرفته طی روزهای اخیر، ازایجاد شکاف عمیق در جبهه متحد و احتمال فروپاشی این کمیته حکایت دارد.

به گزارش رهاپرس، حقیقت آن است که رقابت بر سر کرسی ریاست آینده مجلس، پیش از انتخابات و از درون جبهه متحد اصولگرایی آغاز گردیده است. در همین راستا طیف زاکانی و فدایی می کوشند تا با زمینه سازی جهت کسب رای بالا در تهران برای غلامعلی حداد عادل؛ مسیر وی برای بازگشت به ریاست مجلس و احیانا انتخابات ریاست جمهوری را فراهم کنند. در مقابل، اصولگرایان سنتی نیز به دنبال تثبیت ریاست علی لاریجانی بر مجلس هستند.

اما ورود هوشیارانه جبهه پایداری به رقابت درونی کمیته ۷+۶ و انگشت گذاشتن بر گرانیگاه لغزنده جبهه متحد؛ این جبهه را از تعادل خارج ساخت. ماجرا از آنجا آغاز شد که جبهه پایداری از انتخاب غلامعلی حدادعادل به عنوان سر لیستخود در کنار حجت الاسلام آقا تهرانی و اشتراک درمعرفی برخی چهره ها با جبهه متحد خبر دارد که با استقبال حداد عادل و طیف رهپویان – ایثارگران مواجه شد، چرا که حمایت جبهه پایداری (که حتی به اعتراف کیهان هم از وزن بالاتری نسبت به ۷+۶ برخوردار است) علاوه برافزایش آرای غلامعلی حداد عادل، از وی چهره ای مقبول گروه های مختلف سیاسی (بر خلاف علی لاریجانی) ارائه می کند.

مخالفت شدید حداد عادل با قراگرفتن سه نفر از یاران اصلی علی لاریجانی (مطهری، کاتوزیان و عباسپور) و حذف این سه چهره از لیست جبهه متحد از دیگر عوامل اصلی تعمیق شکاف در ۷+۶ محسوب می شود. اقدامی که بلافاصله با هجمه شدید رسانه های وابسته به علی لاریجانی و اصولگرایان سنتی مواجه گردید و حداد عادل متهم شد که از ترس آرای بالای علی مطهری در تهران، اقدام به حذف وی ازفهرست جبهه متحد نموده است.

نگرانی اصولگرایان سنتی از ارتقاء جایگاه حداد عادل و به ثمر نشستن هدف مشترک جبهه پایداری و طیف «رهپویان – ایثارگران» (حذف علی لاریجانی از ریاست مجلس) تا جایی بود که علی لاریجانی روز گذشته شخصا به میدان آمد و ضمن مخالفت صریح با اشتراک لیست هاگفت: « اگر لیست‌ها مجزا باشند مردم بهتر می‌شناسند و این بحث‌ها سلیقه‌ای است. معقول است که هر سلیقه‌ای افراد متناسب با خود را در فهرست خود معرفی کند.»

محمد رضا باهنر دیگر چهره با نفوذ ۷+۶ بود که آخرین تلاش ها را برای ایستادگی در برابر رهپویان انجام داد و بر حضوریاران علی لاریجانی تاکید کرد: «به اعتقاد بنده مطهری، کاتوزیان و عباسپور نیز از یک جنس نیستند و آنها می‌توانند در لیست جبهه متحد حضور داشته باشند چرا که این موضوع اشکالی ندارد و ما هم حرکت جدی خلاف اصولگرایی از آنها ندیده‌ایم.»

اکنون جبهه ای که وحدت را هدف اصلی خود عنوان کرده بود؛ شرایط جدیدی را تجربه می کند که حاکی از حرکت شتابان به سوی فروپاشی است، هر چند تا کنون دو بار عقب نشینی لاریجانی در مقابل حداد عادل (پذیرش اشتراک لیست با جبهه پایداری و حذف مطهری، کاتوزیان و عباسپور) از بغرنج تر شدن شرایط بحرانی این جبهه جلوگیری کرده است.

با این وجود رهبر معنوی ۷+۶ در سکوتی معنا دار به سر می برد. حیثیت سیاسی آیت الله مهدوی کنی با جبهه به اصطلاح متحد گره خورده و نافرمانی و احیانا فروپاشی این جبهه شرایط را برای وی دشوار خواهد ساخت.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates