واکنشهای شديداللحن به حمله به ديپلمات کويتی
بیبیسی: عنوانهای درشت صفحه نخست و سرمقاله های روزنامه چاپ کويت همگی به موضوع حمله به ديپلمات کويتی اختصاص دارد
با اينکه وزارت امورخارجه ايران از ضرب و شتم دبیر سوم سفارت کویت در تهران اظهار تأسف کرده، واکنشهای اعتراض آميز به اين رخداد همچنان در کويت ادامه دارد.
عنوانهای درشت صفحه نخست و سرمقاله های روزنامه چاپ کويت نيز همگی به اين موضوع اختصاص دارد.
از سوی ديگر، سفارت ايران در کويت تحت تدابير شديد امنيتی قرار گرفته، تا آنجا که از نزديک شدن افراد به ساختمان سفارتخانه اکيداً جلوگيری می شود.
محمد زعبی، دبيرسوم سفارت کويت در تهران بعدازظهر سه شنبه نوزدهم ژوئن (29 خرداد) پس از ترک سفارتخانه هنگامی که در حال سوار شدن به خودروی خود بود، سرنشينان دو خودرو با توقف در کنار و جلوی وی، مانع از حرکت او شدند و سپس شش سرنشين اين خودروها پياده شده، بشدت او را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
آن گونه که روزنامه های کويت نوشتند، هنگامی که نگهبانان سفارتخانه برای جلوگيری از ضرب و شتم ديپلمات کويتی وارد عمل می شدند، حمله کنندگان مانع آنان گشتند و پس از ضرب و شتم زخمی کردن ديپلمات کويتی محل را ترک کردند.
حمله به ديپلمات کويتی، حمله به يک شخص نيست بلکه حمله به کويت است
وزيرخارجه کويت
محمد زعبی، يک روز پس از حمله به کشورش بازگشت، برای بازگرداندن او به کويت، يکی از هواپيماهای شخصی اميرکويت به تهران فرستاده شد از او استقبالی بسيار بالاتر از حد معمول به عمل آمد، تا آنجا شيخ محمد آل صباح، وزيرخارجه کويت همراه با معاون و رئيس دفترش و همچنين رئيس اداره تشريفات وزارت خارجه کويت و جمعی ديگر از مسئولان وزارت خارجه و نمايندگان مجلس در مراسم استقبال حضور داشتند.
شيخ آل صباح در فرودگاه به خبرنگاران گفت که دولت کويت از آنچه رخ داده بشدت خشمگين است و “حمله به ديپلمات کويتی، حمله به يک شخص نيست بلکه حمله به کويت است”.
وی افزود که حمله به ديپلمات کويتی نه تنها با قوانين بين المللی و توافقهای ميان دولتهای ايران و کويت منافات دارد بلکه مغاير با آداب اسلامی درباره تأمين امنيت مهمانان است.
مسلم براک، رئيس يکی از سه فراکسيون مجلس کويت نيز که در فرودگاه حضور داشت به خبرنگاران گفت که حمله به ديپلمات کويتی حمله به تمام افراد ملت کويت است.
مقامات کويتی پرسشهای خبرنگاران در مورد هويت ضاربان دبيرسوم ديپلمات کويت را همچنان بی پاسخ گذاشته اند اما روزنامه های کويتی با اشاره به اينکه نهگبانان سفارت کويت نتوانسته اند در مقابل ضاربان واکنشی نشان دهند و به نقل از منابعی بدون ذکر نام، اتهام ضرب و شتم ديپلمات کويتی را متوجه گروههای تندرو هوادار حکومت ايران کرده اند.
اين روزنامه ها به مطالبی اشاره کرده اند که اخيراً در نشريات هوادار اين گروهها در تهران به چاپ رسيده و در آنها به همکاری نظامی دولتهای عرب حاشيه خليج فارس با آمريکا حمله شده است.
وزيرخارجه کويت گفته که کسانی که پشت قضيه حمله به ديپلمات کويتی بوده اند قصد ضربه زدن به روابط ايران و کويت و بلکه روابط ايران با جهان عرب را دارند.
آن گونه که از اظهارات او خطاب به خبرنگاران در فرودگاه برمی آيد، موضوع حمله به ديپلمات کويتی مسائلی ديپلماتيک ايجاد کرده که از روابط کويت و ايران هم فراتر رفته و وزيران خارجه بحرين و سوريه نيز شخصاً در اين قضيه دخالت کرده اند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.