عضو اتاق فکر جنبش سبز، مهمان عربستان سعودی
خودنویس: در حالیکه حساسیتهای حکومت جمهوری اسلامی نسبت به عربستان سعودی بیشتر و بیشتر میشود. یک عضو «اتاق فکر» سابق جنبش سبز در اجلاس «الجنادریه» عربستان حاضر شد. دو سال پیش، مهاجرانی در کنفرانس «واشینگتن اینستیتوت» نیز حاضر بود که با انتقاد فراوانی از سوی حکومت وبسیاری از اصلاحطلبان روبرو شد. علیرضا نوریزاده مدیر «مرکز مطالعات ایران و عرب» نیز در این اجلاس حاضر بود.
به دنبال برگزاری بیست و هفتمین جشنواره میراث فرهنگی عربستان سعودی موسوم به «الجنادریه»، رسانههای نزدیک به حکومت تلاش کردهاند حضور عضو «اتاق فکر» سابق جنبش سبز را در این مراسم، جلب کمک جنبش سبز از حکومت عربستان قلمداد کنند. این در حالی است که مهاجرانی که رابطه بسیار نزدیکی با هاشمی رفنسجانی نیز دارد، مدتهاست از «رسانه جنبش سبز» دوری گزیده و تنها برادر همسرش مدیریت آن رسانه را بر عهده دارد.
اما حضور عطالله مهاجرانی که دو سال پیش نیز به خاطر حضور در کنفرانس «واشینگتن اینستیتوت» که نزدیک به اسرائیل است، با انتقادهای فراوانی روبر شده بود، این بار نیز برای وزیر ارشاد کابینه خاتمی که رابطه نزدیکی با هاشمی رفسنجانی دارد، بیهزینه نبوده است. گرچه گفته میشود هزینه شرکت و حضور مهاجرانی در این کنفرانسها کاملا پرداخت میشود.
خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران ابتدا اعلام کرده بود که: «دستگاه امنیتی رژیم سعودی علاوه بر کمک ۱۸ میلیون دلاری به این فرد، به وی وعده داده تا با گسترده کردن بخش فارسی شبکه العربیه، تعدادی از عناصر رسانهای وابسته به این گروه را بکارگیری کند.» این در حالی است که علیرضا نوریزاده که رابطه نزدیکی با گروههای مختلف در عربستان دارد نیز در این اجلاس حاضر بود.
برخی از رسانههای داخلی، مرکز تحت اداره نوریزاده را متهم به دریافت کمک مالی از عربستان سعودی میکنند، اما او که مدیر «مرکز مطالعات ایران و عرب» است، چند ماه پیش در گفتگو با خودنویس با شرح سابقه این مرکز گفت که این مرکز نشریهای منتشر میکند که در جهان عرب معتبر است و قیمتی بالا دارد و اشتراکش ۱۵۰ دلار است که هزینههای دفتر از محل فروش این نشریه تامین میشود. همچنین گزارشهایی که این دفتر منتشر میکند از سوی مراکز مختلف خریداری میشود. نوریزاده تاکید کرد که مرکز از هیچ دولت خارجی پولی دریافت نمیکند. این مرکز برگزاری کنفرانس دربسته بخشی از «اپوزیسیون» در لندن را بر عهده داشت که جلسات پاریس و استکهلم دنبالههای آن محسوب میشوند. نوریزاده آن زمان به شبکه العربیه گفته بود: «این کنفرانس برای بررسی اوضاع کشورهای منطقه وتاثیر آن بر ایران، ایجاد همبستگی بین مخالفان برای تغییر نظام جمهوری اسلامی ایران وزمینه سازی برای تشکیل نظامی فراگیر با مشارکت همه قشرهای جامعه ایرانی تشکیل شده است.» کنفرانس استکهلم نیز با عنوان «اتحاد برای دموکراسی در ایران» برگزار شده بود.
پیام برای این مطلب مسدود شده.