16.02.2012

واکنش سرد آمریکا و اسراییل به دستاوردهای اتمی ایران

دویچه‌وله: اسراییل و ایالات متحده امریکا به اقدام ایران در رونمایی از «دستاورد‌های اتمی تازه» واکنش سردی نشان دادند. اسراییل آن‌را اقدامی «نمایشی» خواند و آمریکائی‌ها گفتند «چندان تازه و با اهمیت» نیست.

ایهود باراک می‌گوید که حکومت ایران در تلاش است پیشرفت‌های هسته‌ای خود را بهتر و بیش‌تر از آن‌چه هست نشان دهد. وی تصریح می‌کند که جمهوری اسلامی می‌خواهد به جامعه جهانی القا کند به نقطه‌ی بدون بازگشتی رسیده است، در شرایطی که چنین نیست.

جمهوری اسلامی روز چهارشنبه از راه‌اندازی نخستین زنجیره‌ی سانتریفوژهای نسل جدید در نیروگاه نطنز خبر داد. ایران مدعی است که ماشین‌های جدید غنی‌سازی در نیروگاه نطنز در مقایسه با ماشین‌های نسل قدیم دارای مزایایی از جمله «ظرفیت بالای خوراک دهی به میزان سه برابر ماشین‌های قبلی» هستند.

DW.DE
اعلام آمادگی ایران برای از سرگیری مذاکرات اتمی
آغاز به‌ کار سانتریفوژهای نسل جدید در نطنز

این اقدام ایران ممکن است بر تردیدهای کشورهای غربی در مورد صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های اتمی ایران بیفزاید. این در حالی است که مسوولان جمهوری اسلامی می‌گویند به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیستند.

به گزارش خبرگزاری رویترز وزیر دفاع اسراییل روز چهارشنبه ۱۵ فوریه (۲۶ بهمن) به رادیو اسراییل گفت که این نمایش برای ایجاد این تصور است که هرگونه اقدام قدرت‌های جهانی برای محدود کردن برنامه‌ی هسته‌ای ایران بسیار دیر است.

ایهود باراک تصریح کرد که جمهوری اسلامی در زمینه‌ی هسته‌ای قطعا در حال پیشرفت است، اما برای جلوگیری از مقابله احتمالی، به دستاوردهایی که هنوز کسب نکرده‌ افتخار می‌کند.

«نه تازه و نه با اهمیت»

در واکنشی دیگر، ایالات متحده آمریکا آنچه مقامات ایران ازآن به عنوان دستاوردهای اتمی یاد می‌کنند را «نه چندان تازه و نه چندان با اهمیت» خواند.

آمریکا دستاوردهای هسته‌ای ایران را نه چندان تازه و بی اهمیت خواند

آمریکا دستاوردهای هسته‌ای ایران را نه چندان تازه و بی اهمیت خواند

روز چهارشنبه جی کارنی، یکی از سخنگویان باراک اوباما رئیس‌جمهوری آمریکا تصریح کرد که این اقدام ایران به منظور منحرف کردن توجه‌ها از اثرات تحریم‌های بین‌المللی بر این کشور صورت گرفته است.

مقامات ایران همزمان با رونمایی از آنچه خود « دستاوردهای اتمی تازه» خوانده‌اند اعلام کردند که آماده گفت‌وگو با کشورهای ۵+۱ هستند. سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران این موضوع را در نامه‌ای به کاترین اشتون، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد.

کشورهای اروپایی و ایالات متحده‌ی آمریکا تاکنون به این نامه‌ی ایران پاسخی نداده‌اند. این کشورها پیش از چند دوره تحریم‌های مختلف را علیه ایران به تصویب رساندند که تازه‌ترین آن‌ها صنعت نفت و بانک مرکزی را نشانه رفته است.

سیاست‌مداران اروپا و آمریکا می‌گویند در تلاش هستند برای پرونده هسته‌ای ایران راه‌حلی صلح‌آمیز بیایند. آن‌ها در عین‌حال تاکید می‌کنند که برای جلوگیری ایران از دست‌یابی به سلاح اتمی، هیچ گزینه‌ای را نادیده نخواهند گرفت.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates