نشانههای بارز ضعف رهبران ایران
دویچهوله: تهدیدهای اتمی ایران، بمبگذاریها در هند، گرجستان و تایلند که به ایران نسبت داده شده، شواهدی هستند که ایالات متحده آمریکا آنها را به حساب ضعف رهبران جمهوری اسلامی میگذارد. تفسیری از زوددویچه تسایتونگ
جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید میگوید تبلیغات جدید ایران در رابطه با پیشرفتهای هستهای و حملات تروریستی که به این کشور نسبت داده میشود، نشانه سردرگمی ایران و موفقیت غرب است: «اینها همه برای تحریک کردن است. باوجود تلاشه برای منحرف کردن اذهان، آشکار است که تحریمها اثرگذار بودهاند. ما اطمینان داریم که تحریمها فشاری سنگین بر اقتصاد و حکومت ایران وارد کردهاند!»
این مقدمه تفسیری است در «زود دویچه تسایتونگ» چاپ آلمان به قلم کریستیان ورنیکه.
نگرانی در پس ظاهری خونسرد
سخنان جی کارنی این باور را بوجود میآورند که آمریکا خونسرد و خوشبین به دشمنی مینگرد که به دست وپا افتاده است. اما وضع آنقدرها هم برای باراک اوباما آسان نیست. او خود در سال انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا زیر فشار شدیدی قرار دارد. اوباما باید خود را قدرتمند نشان دهد تا جناح جمهوریخواه از وی کاریکاتور یک رئیس جمهور ضعیف را نکشد.
جمهوریخواهان اعتقاد ندارند که اوباما خواهان استفاده از گزینه نظامی ایران است
باراک اوباما همزمان با یک حکومت عصبانی و بدبین در اسرائیل سروکار دارد که آمریکا را در مقابل همه گزینهها در قبال ایران گذاشته است، از جمله حمله نظامی به ایران. با همه اینها رئیس جمهوری آمریکا سعی میکند از تشدید هرگونه تنشی پرهیز کند. تنشی که میتواند نه فقط با جنگ که با افزایش بهای نفت تا بشکهای ۲۰۰ یا ۴۰۰ دلار، اقتصاد آمریکا را فلج کند و رویای اوباما برای ریاست جمهوری دور دوم را نقش برآب نماید.
ضربشست به ایران
روزی در کاخ سفید بدون این فشار از سوی جمهوریخواهان سپری نمیشود که «اوباما باید به ایران ضربشست خود را نشان دهد». همزمان قرار است طرحی به سنای آمریکا ارائه شود که مماشات با ایران هستهای را برای اوباما غیرممکن کند. پشت دیوارهای کاخ سفید تلاش میشود تا اعضای جناح دمکرات از همراهی با این طرح منصرف گردند. استدلال میشود که سنا باید صبر کند تا اثر تحریمها خود را نشان دهد.
DW.DE
یک روز در نقش خامنهای و بازی در سناریوی جنگ
حمله نظامی اسرائيل به ایران چه تاثیری میتواند بر برنامه اتمی ایران داشته باشد؟ این سناریو توسط کارشناسان آمریکایی با همه چهرههای تعیینکننده در آن، از جمله آیتالله خامنهای بازسازی شده است.
صالحی: آماده مقابله با بدترین سناریوها هستیم
«اسرائیل توان حمله نظامی به تأسیسات اتمی ایران را دارد»
از سوی دیگر جناحی از محافظهکاران به رهبری دانیل پلتکا از American Enterprise Institute آتشبیار معرکهای است که تبلیغ میکند: «دولت اوباما بیشتر نگران این است که مبادا اسرائیل به ایران حمله کند، بجای آن که نگران این باشد که ایران به بمب هستهای دست پیدا کند.»
واقعیت این است که لئون پانهتا، وزیر دفاع آمریکا هشدار داده که نیروی هوایی اسرائیل ممکن است ایران را تا تابستان آینده مورد حمله قرار دهد. استدلالی که بر این پیشبینی استوار است که ایران احتمالا تا آن زمان موفق میشود اورانیوم غنی شده را در اعماق غیرقابل دسترسی پنهان کند که تنها بمبهای ویژهای آمریکا با ظرفیت بالای تخریبی توان انهدام آنها را دارند..
آیا اوباما از حمله به ایران حمایت میکند؟
گفته میشود که آمریکا در حال تقویت قدرت تخریب بمبهای «پناهگاه شکن» است. ۲۰ عدد از این بمبها در حال حاضر ساخته شدهاند که نسبت به توان تخریبی آنها برای حمله به تونلهای زیرزمینی عمیقی که ایران ساخته، هنوز اطمینان لازم وجود ندارد.
منقتدین اوباما قبل از هرچیز خواست او برای استفاده از این بمبها را زیر علامت سوال میبرند. این بدبینی تنها به خاطر هشدار جیمز کلاپر، رئیس سازمان امنیت ملی آمریکا نیست، بلکه به دلیل منطق اقتصادی اوباما نیز هست: حمله هوایی به نیروگاههای اتمی ایران میتواند بهای نفت را با جهشی ناگهانی روبرو کند و آمریکا را با یک رکود اقتصادی دیگر!
اوباما اما برای موفقیت بیش از هرچیز به رونق اقتصادی و ایجاد مشاغل جدید برای میلیونها بیکار نیاز دارد، وگرنه به آرای کافی در در ششم نوامبر سال جاری میلادی دست نخواهد یافت.
پیام برای این مطلب مسدود شده.