ترور در ایران با موافقت مقامات آلمانی؟
پیک ایران: حزب پژاک با آگاهی مقامات آلمانی جوانان مقیم آلمان را برای مبارزه مسلحانه به کردستان ایران میفرستد
دويچه وله : پنجشنبه شب (۳۱ خرداد) برنامهی مونیتور شبکهی ۱ تلویزیون آلمان گزارش مستندی از عملیات “حزب حیات آزاد کردستان” (پژاک) منتشر کرد. این گزارش عمدتاً به سرگذشت جوان ۲۱ سالهای به نام سرتان میپرداخت که در کنار خانوادهاش تا ۸ ماه پیش در آلمان زندگی میکرده است. سرتان یک روز ناگهان ناپدید میشود. گزارشگران مونیتور اینک او را در شمال عراق در صف مبارزان “پژاک” یافتهاند.
سرتان (Sertan) در مقابل دوربین توضیح داد که از جانب حزب کارگر کردستان ترکیه (PKK) برای مبارزه در کردستان ایران ترغیب شده است. وی پس از اعلام آمادگی برای همکاری با این حزب، ابتدا ۳ ماه در یکی از اردوگاههای پژاک در بلژیک زندگی کرده، سپس به کردستان عراق منتقل شده و در آنجا به آموزش نظامی پرداخته است.
سرتان، در این برنامه تفنگ به دست از عملیات غرور آمیز خود و یارانش صحبت میکرد، و اینکه اخیراً تنها در یک حمله بیش از ۱۳ سرباز ایرانی را به قتل رساندهاند.
عبدالرحمان حاجی احمدی، رهبر پژاک نیز در مقابل دوربین ظاهر شد. او از ۴۳ سال پیش تا کنون در آلمان زندگی میکند و تابعیت آلمانی دارد. از گفتههای حاجی احمدی چنین برمیآید که مقامات اطلاعاتی و امنیتی آلمان با او درتماسند و از فعالیتهای او و حزبش آگاهند. بخشی از این فعالیتها، تبلیغ و “سربازگیری” برای پژاک در آلمان، و مبارزهی مسلحانه در مناطق مرزی ایران است.
گزارشگران مونیتور به کردستان عراق رفته و از کلاسهای آموزشی و تمرینهای جنگجویان پژاک نیز فیلمبرداری کرده بودند. در “کلاس درس” تعداد زیادی زن و مرد جوان نشسته بودند و به سخنان معلم خود با اشتیاق گوش میدادند. معلم از شجاعت و شهامت آنان سخن میراند و اینکه مبارزهی آنان ثمر بخش خواهد بود.
به گفتهی سرتان اکثر این جنگآموزان از کشورهای اروپای غربی به اردوگاه آمدهاند؛ از آلمان، سوئد، نروژ، فرانسه …
به گزارش مونیتور، “سربازگیری” پژاک در آلمان تا کنون با مخالفت مقامات آلمانی مواجه نشده و قوهی قضائیه تاکنون واکنشی نشان نداده است.
هانس کریستیان اشتروبله (Hans-Christian Ströbele) از سران حزب سبزها، از اهمالکاری مقامات سخن میگفت و اینکه مقامات قضایی آلمان، قانوناً موظفند در چنین مواردی واکنش نشان دهند.
حزب پژاک
پژاک شاخهای از حزب کارگر کردستان ترکیه (PKK) محسوب میشود. در گزارش مونیتور نیز عبدالله اوجالان، رهبر PKK، در اردوگاه پژاک در یک قاب عکس حضور دارد. PKK در اروپا و آمریکا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته شده و فعالیت آن ممنوع است.
به گزارش روزنامهی “تاگس تسایتونگ” (Tageszeitung)، دولت ایالات متحده از پژاک به عنوان وسیلهای برای ایجاد بیثباتی در ایران استفاده میکند.
حاجی احمدی، رهبر پژاک این ادعا را رد میکند اما معتقد است که حزب او برای آمریکا “مثبت” است.
فرق سرتان و مراد
گردانندهی مونیتور در پایان این گزارش تذکر کوتاهی در مورد رفتار دولتهای آلمان و ایالات متحدهی آمریکا با مراد کورناتس (Murat Kurnaz) داد. وی با تذکرش این سؤال را در ذهن بیننده بوجود میآورد که آیا برای مقامات آلمانی کشتن سربازان ایرانی مجاز است اما کشتن سربازان آمریکایی مجازاتی سنگین دارد؟
کورناتس، یک آلمانی ترکتبار، در ژانویه ۲۰۰۲ به عنوان تروریست در پاکستان دستگیر شد و بیش از ۴ سال در زندان گوانتانامو به سر برد. او در این مدت مورد شکنجههای جسمی و روحی قرار گرفت.
دولت آلمان در بازجویی کورناتس، با مقامات آمریکایی رابطهای تنگاتنگ داشت. کورناتس مدعی شده که بازجویان آلمانی وی را برای اقرار شکنجه کردهاند.
دولت آلمان این ادعا را رد کرده است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.