بهاره هدايت برنده جایزه ادلستام سوئد شد
دانشجونیوز: بهاره هدایت، فعال دانشجويی که هماکنون در زندان بهسر میبرد برنده جايزه ادلستام ۲۰۱۲ سوئد شد.
به نوشته رادیو زمانه، بنیاد هارالد ادلستام Harald Edelstam در بيانيهای اعلام کرد که به دلیل “شجاعت فوقالعاده و تعهد فعالانه به عدالت در برابر نقض حقوق بشر در ایران” اين جايزه را به بهاره هدايت اعطا کرده است.
در بيانيه بنياد ادلستام آمده است که اين فعال دانشجويی “علیرغم هشدارها و تهدیدهای نیروهای اطلاعاتی و امنیتی بارها زندگی خود و آزادیاش را برای دفاع از حقوق بشر به خطر انداخته است.”
بنیاد هارالد ادلستم همچنين تأکيد کرده است که بهاره هدايت را یک زندانی عقیدتی میداند و از مقامات جمهوری اسلامی درخواست آزادی وی را دارد.
جایزه ادلستام یک جایزه معتبر بینالمللی است که از سوی بنیاد هارالد ادلستام در سوﺌد اعطا میشود.
این جایزه به کسانی تعلق میگیرد که شجاعت و فعالیت برجستهای را در دفاع از حقوق بشر از خود نشان دادهاند.
در معرفی اين جايزه بيانيه خاطرنشان ساخته که جایزه ادلستام به یاد و خاطره هارالد ادلستام، دیپلمات و سفیر سوﺌدی (١٩٨٩ – ١٩١٣) نامگذاری شده است.
هارالد ادلستام با نشان دادن قابلیت حرفهای و شجاعت مدنی خویش در راستای مبارزات حقوق بشری خود را بهعنوان دیپلمات معرفی کرده است.
وی یکی از پایهگذاران و نمادهای نخستين اقدامی بوده است که امروزه بهعنوان “مسئولیت در قبال حمایت از دیگران” نامیده میشود و سهم عمدهای در نجات جان بیش از هزار نفر داشته است.
برنده جایزه ادلستام میتواند به شخص خصوصی یا وابسته به سازمان دولتی ملی یا بینالمللی تعلق گیرد
در بيانيه همچنين آمده است برنده میتواند هر فردی چون هارالد ادلستام باشد که در کشور يا کشورهایی که حقوق بشر نقض میشود وارد عمل شده است.
نامزد دريافت این جایزه فردی است که تواناییهای قابلی در ارزیابی و مدیریت موقعیتهای پیچیده دارد و راه حلهایی نامرسوم اما کاربردی را در راستای حمایت از حقوق بشر میيابد.
بيانيه میافزايد شجاعت مدنی نقش محوری در انتخاب کاندیدای مزبور دارد.
بهاره هدايت، عضو شورای مرکزی دفتر تحکيم وحدت، در رويدادهای دهمين دوره انتخابات رياست جمهوری ايران نيمهشب ١٠ دی ٨٨ بازداشت شد.
هدايت به ٩ سال و نيم حبس محکوم شد. اين حکم سنگين مرداد ٨٩ از سوی دادگاه تجديدنظر تهران تأييد شد.
هدايت در دادگاه بدوی به اتهام “اجتماع و تبانی عليه نظام” به پنج سال حبس، به اتهام “توهين به رهبری” به دو سال و به اتهام “توهين به رئيسجمهوری” و “تبليغ عليه نظام” به شش ماه حبس محکوم شده بود.
در همين حال حکم دو سال حبس تعليقی وی به اتهام “اقدام عليه امنيت ملی از طريق برگزاری تجمع ۲۲ خرداد سال ۸۵” نيز از حالت تعليق خارج گرديد و به اين حکم اضافه شد.
بهاره هدايت که هماکنون در بند زنان زندان اوين بهسر میبرد در مدت زندان خود به دليل ممنوعالملاقات شدن و محدوديتهای زندان تاکنون چند بار دست به اعتصاب غذا زده است.
رياست هیأت داوران بینالمللی جايزه ادلستام را کارولین ادلستام، نوه دختری هارالد ادلستام و یکی از بنیانگذاران مو سسه هارالد ادلستام برعهده دارد.
اعضای دیگر این هیأت عبارتند از: لوویس آربور، عضو عالی پیشین هیأت حقوق بشر به عنوان نماینده آمریکای شمالی؛ شیرین عبادی، وکيل ايرانی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه نوبل سال ٢۰۰٣ به عنوان نماینده آسیا؛ پاسکول موکومبی، نخستوزیر پیشین موزامبیک بهعنوان نماینده آفریقا، فیلیپ آلستون، گزارشگر فراقضایی سازمان ملل بهعنوان نماینده اقیانوسیه، ریکاردو لاگوس رئيس جمهور پیشین شيلی بهعنوان نماینده آمریکای لاتین و بالتازر گارزون که در خدمت دادگاه قضایی اسپانیا بوده و در راستای محاکمه آگوستو پينوشه ديکتاتور شيلی فعاليت ويژهای داشته است به عنوان نماینده اروپا.
پیام برای این مطلب مسدود شده.