28.04.2012

وزارت نفت ایران: ماهیت و عوامل حمله سایبری را شناسایی کردیم

بی‌بی‌سی: وزارت نفت اعلام کرده که هدف از حمله سایبری “تخریب و سرقت اطلاعات بود.”

در پی حمله سایبری به سامانه مخابراتی و وب سایت وزارت نفت ایران، حمدالله محمد نژاد جانشین وزیر نفت در حوزه پدافند غیرعامل گفته که “ماهیت حمله و عوامل آن شناسایی شده اما به دلیل این که روی آن کار می کنیم قابل اعلام نیست.”

به گفته آقای محمدنژاد، “حمله توسط یک ویروس انجام شد که قصد آن دزدی و تخریب اطلاعات بود.”

در پی حمله سایبری هفته گذشته به سامانه مخابراتی وزارت نفت، این وزارتخانه ستاد بحران تشکیل داد و به خاطر نگرانی از وارد آمدن خسارت “سامانه اینترنتی در مناطق عملیاتی خارک، بهرگان، سیری، لاوان، قشم و کیش” قطع شد اما اکنون آقای محمدنژاد می گوید که “این حمله سایبری خسارت چندانی برای صنعت نفت نداشته است.”

حمله اینترنتی به بخش نفت ایران موجب قطع سرور اصلی وزارت نفت و چهار شرکت اصلی آن شده بود و همان موقع علی نیکزاد رهبر، سخنگوی وزارت نفت گفته بود که “ویروس، مادربرد کامپیوتر‌ها را سوزانده و برای پاک کردن اطلاعات اقدام کرده است با این همه اطلاعات اساسی این وزارتخانه صدمه ندیده است.”

با این حال آقای نیکزاد رهبر گفته بود که از همه اطلاعات اصلی و غیر اصلی، بک‌آپ [نسخه پشتیبان] وجود داشته است.

اکنون آقای محمد نژاد می گوید که “در حال حاضر سیستم سایبری وزارت نفت فعال و مشغول به کار است و سرورها نیز بازیابی شده اند.”

وب سایت اینترنتی وزارت نفت ایران از روز یکشنبه سوم اردیبهشت دچار اختلال شده بود و بعد از آن هم مقام های ایرانی اعلام کردند که به سایت های وزارت نفت حمله سایبری شده است.

روزنامه اعتماد چاپ تهران گزارش داده که حمله سایبری “برای چهار روز کل سیستم وزارت نفت را مختل” کرده بود.

رابین میلز، استراتژیست انرژی و اقتصاددان در دوبی، حمله سایبری در صنعت نفت را در دنیاکم سابقه می داند. او به بی بی سی فارسی گفت: “من خودم حمله سایبری دیگری به تاسیسات نفتی را سراغ ندارم و برای همین دست کم برای من، تحول جدیدی است. من کارشناس امنیت اینترنت نیستم و مسلما شاید مواردی باشد که هرگز خبرش پخش نشده باشد. جالب است که این حمله پس از انتشار ویروس استاکس نت علیه تاسیسات اتمی ایران و اتفاقاتی در صنعت نفت این کشور، از جمله انفجار خط لوله ها، رخ می دهد که هرگز مشخص نشد حادثه بود یا خرابکاری.”

آقای محمدنژاد می گوید که بعد از حمله ویروس، وزارت نفت “با بستن اینترنت و سیستم داخلی وزارت نفت” راه مقابله با آن را پیدا کرد و اکنون “سیستم سایبری وزارت نفت فعال و مشغول به کار است.”

دو سال پیش هم اعلام شد که ده ها هزار کامپیوتر ایران به ویروسی رایانه ای به نام استاکس نت آلوده شده، ویروسی بسیار پیچیده که بیشتر تجهیزات تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی را هدف قرار داده بود.

ایران در این مورد دستگاه های اطلاعاتی غرب را متهم کرد و کارشناسان مستقل هم با بررسی طراحی و هوشمندی استاکس نت نتیجه گرفتند که این ویروس نمی تواند ساخته فرد یا گروهی هکر باشد که آن را برای سرگرمی ساخته اند.

سرتیپ غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیر عامل ایران پیشتر گفته بود که حوزه انرژی ایران هدف بیشترین حملات در دو سال گذشته بوده است.

پدافند غیرعامل به معنای کاهش آسیب‌پذیری در هنگام بحران‌، بدون استفاده از اقدامات نظامی و صرفا با بهره‌گیری از فعالیت های غیرنظامی، فنی و مدیریتی است.

سازمان پدافند غیرعامل ایران که از سال ۱۳۸۴ شروع به فعالیت کرد، از نمایندگان نیروهای مسلح، وزارتخانه ها و سازمان های دولتی مختلف تشکیل شده است.

این سازمان وظیفه ایجاد هماهنگی میان نهادهای مختلف حکومتی به منظور آماده سازی آنها برای مقابله غیرنظامی با حملات نظامی احتمالی را بر عهده دارد، تا درصورت انجام حمله علیه ایران، خسارت های وارد شده به زیر ساخت ها و تأسیسات را به حداقل برسد.

وزیر نفت ایران اواسط فروردین ماه سال جاری خورشیدی و پیش از شدت گرفتن حملات سایبری به این وزارتخانه، طی حکمی جانشین خود در حوزه پدافند غیر عامل را که سمتی تازه در این وزارتخانه است، منصوب کرده بود.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates