دلایل علی سعیدی برای فعالیت اقتصادی و بانکداری سپاه
دویچهوله: علی سعیدی نماینده علی خامنهای در سپاه گفت “ورود سپاه به عرصههای اقتصادی و بانکداری قابل توجیه است”. علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی هدف سپاه را “درآمدزایی” ندانست.
علی سعيدی نماينده علی خامنهای در سپاه پاسداران روز شنبه ۳ تیر ۹۱، در سخنانی در مراسم انتخاب كتاب سال سپاه، با تایید فعالیت اقتصادی و مالی سپاه گفت: «ورود سپاه به عرصه اقتصادی و بانكداری، امری قابل توجيه است.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا علی سعيدی با بیان اینکه سپاه “امکان رقابت را از بخش خصوصی نگرفته” ادامه داده است: «سپاه وارد پروژههایی میشود که بخش خصوصی تمایلی به ورود در آن را ندارد.»
آقای سعیدی همچنین ورود سپاه در “عرصههای سازندگی” را جزو “رسالت سپاه پاسداران” بیان کرده است.
در همین زمینه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز روز شنبه ۳ تیر در مراسم انتخاب كتاب سال سپاه، گفت “سپاه به دنبال درآمدزایی برای خود نیست”.
قرارگاه خاتمالانبیا
از تعداد شرکتها و مؤسسات وابسته به سپاه پاسداران آمار دقیقی وجود ندارد اما بازوی اقتصادی سپاه پاسداران برای فعالیتهای اقتصادی “قرارگاه خاتم الانبیا” است که در بسیاری از مناقصهها و پروژههای اقتصادی همچون پروژههای عظیم نفتی، مخابراتی و بانکی نقش دارد.
از جمله فعالیتهای اقتصادی جنجالبرانگیز سپاه پاسداران در سالهای اخیر نقش این ارگان در اداره اسکلهها و فرودگاه پیام بوده است. برای نخستین بار مهدی کروبی، رئیس مجلس ششم اعلام کرد که سپاه پاسداران ۶۰ اسکله غیرمجاز در جنوب کشور ایجاد کرده است.
پس از آن، علی قنبری نماینده مجلس ششم به صراحت گفت: «متاسفانه یک سوم واردات کشور از طریق بازارهای غیرقانونی، اقتصاد زیرزمینی و اسکلههای غیرمجاز صورت میگیرد.»
یکی دیگر از حوزههای فعالیت جنجالبرانگیز سپاه پاسداران کنترل فرودگاه پیام کرج است. این فرودگاه، ظاهرا یک فرودگاه پستی است، اما علی یونسی وزیر اطلاعات دولت محمد خاتمی پیرامون وضعیت این فرودگاه گفته بود: «بسیاری از کالاها، در این فرودگاه بدون حضور ماموران گمرک یا با ارزشگذاری بسیار پائين ترخیص شدهاند.»
عقد قرارداد بدون مناقصه خط لوله گاز عسلویه و توسعه فازهای ۱۵ و ۱۶ میدان پارس جنوبی از دیگر فعالیتهای بازوی اقتصادی سپاه پاسداران در سالهای اخیر است.
موسسات مالی سپاه
از جمله فعالیتهای سپاه پاسداران در زمینه بانکداری، فعالیت در زمینه موسسات مالی و اعتباری است.
دی ماه ۱۳۸۹، محمد تقی رهبر، رئیس فراکسیون روحانیون مجلس هشتم شورای اسلامی از وجود موسسات مالی و اعتباری خبر داده بود که “کاملا خودسرانه” عمل کرده و نه قوانین مجلس ایران را رعایت میکنند و نه به تذکرات بانک مرکزی ایران توجه میکنند.
آقای رهبر گفته بود: «موسسات مالی و اعتباری در ایران کار را از حد گذراندهاند. مردم از دست آنها عاصی شدهاند. گاهی تا بالای ۳۰ درصد سود میگیرند. این موسسات خون مردم را میمکند.»
به گفته این نماینده مجلس ایران، «خون مردم به اسم موسسه مالی و اعتباری و به اسم “امام هشتم”، بسیج، سپاه و نیروی انتظامی مکیده میشود.»
“موسسه مالی و اعتباری مهر” با نام قبلی “موسسه مالی و اعتباری بسیجیان” متعلق به سپاه پاسداران، از بزرگترین موسسات مالی و اعتباری در ایران است که برای فعالیتهای مالی خود تابع قوانین بانک مرکزی ایران نیست.
پیام برای این مطلب مسدود شده.