آزادی بیان آخوندی: پيشنهادی برای حل مشکل تاريخی دولت با صداوسيما
بازتاب: يک کارشناس علوم ارتباطات پيشنهاد داد، صداوسیما براي انعکاس اقدامات دولت و گزارش دادن خدمات و پيشرفتهاي آن به مردم، يک شبکه تلويزيوني مستقل تأسيس کند.
اين کارشناس در گفتوگو با «بازتاب» اظهار داشت: در حال حاضر عدهاي از مديران صداوسيما و شماري از مردم معتقدند رسانه ملي به صورت کامل در خدمت دولت و انعکاس اقدامات آن است و حتي رئيس سازمان صداوسيما اظهار کرد که ما خودمان را در اختيار دولت ميگذاريم، با اين حال عدهاي از مسئولان دولتي و فعالان رسانهاي هوادار دولت، ديدگاه متفاوتي دارند و اقدامات حمايتي رسانه ملي از دولت را ناکافي دانسته و برخي برنامههاي راديو و تلويزيون را در راستاي تخريب دولت ارزيابي ميکنند.
وي گفت: به هر حال بخواهيم يا نخواهيم، اين اختلاف نظر وجود دارد و بايد براي حل آن تصميمگيري کرد. البته درخواست همراه با انتقاد دولت از صداوسيما براي انعکاس اقداماتش مخصوص به دولت نهم نيست، بلکه در دولتهاي گذشته هم سابقه دارد. به عنوان نمونه، سخنگوي دولت هشتم نيز اين موضوع را در پايان عمر آن مطرح کرد که صداوسيما با دريافت بودجهاي ميليوني، در فيلمهاي مستندي به تشريح اقدامات و خدمات دولت آقاي خاتمي بپردازد که به دلايلي اين امر محقق نشد، ولي نشان ميدهد اين که دولتمردان انتظار داشته باشند مردم ازخدماتشان آگاه شوند، مربوط به تمام دولتهاست.
اين کارشناس ارتباطات افزود: به نظر ميرسد اين که مردم از اقدامات خدمتگزاران خود مطلع شوند، هم حق مردم است و هم حق مسئولان و در صورتي که اين اطلاعرساني شفاف و بيپرده انجام گيرد، مردم در شناخت مسئولان کشور موفقتر عمل ميکنند و گامي به سوي تعميق دموکراسي به شمار ميرود؛ به ويژه که اين حق براي مردم و نمايندگان آنها در مجلس از چنان اهميتي برخوردار بوده که در اصل شصت و نهم قانون اساسي به آن اشاره شده و تأکيد کرده که مذکرات مجلس شوراي اسلامي بايد به طور کامل از راديو پخش شود.
اين کارشناس ارتباطات در پاسخ به انتقاد خبرنگار ما در خصوص هزينهبر بودن تأسيس چنين شبکهاي گفت: قاعدتا قريب به اتفاق برنامههايي که از اين شبکه پخش ميشود، مستندهايي از برنامههاي رسمي و اقدامات رئيسجمهور، وزرا و ديگر مسئولان است، که هماکنون نیز چه از سوي صداوسيما و چه از سوي مسئولان روابط عموميها نسبت به ضبط آنها اقدام ميشود و ميتوان آنها را تنها با يک سري اقدامات مديريتي و نرمافزاري پخش نمود، بنابراين نياز به توليد آنچناني براي اين شبکه نيست. به علاوه اگر چنين شبکهاي ايجاد شود، بسياري از اقداماتي که هماکنون در قالبهاي ديگر با هزينههاي گزاف و اثربخشي پايينتر انجام ميشود، حذف ميگردد.
وي به عنوان نمونه به توزيع هزاران نسخه سي.دي از برنامههاي ساخته شده از سفرهاي استاني دولت اشاره کرد و گفت: علاوه بر اين، برخي ارتباطات مستقيم مسئولان دولت با مردم و حتي دريافت خواستههاي آنان و پاسخ به آنها، ميتواند از اين طريق انجام شود. به ويژه که ميتوان با اختصاص ميزان ساعات مشخصي از برخي شبکههاي کنوني، باز هم هزينهها را کاهش داد.
اين کارشناس ارتباطات همچنين به تجربه برخي کشورهاي ديگر اشاره کرد و گفت: اين شيوه در بسياري از دولتها نظير ونزوئلا و جمهوري آذربايجان به کار گرفته شده و در انگليس هم مذاکرات مجلس عوام به طور مستقيم از تلويزيون پخش ميشود. دولت ونزوئلا در يک شبکه قريب به اتفاق سخنرانيهاي هوگو چاوز را پخش ميکند و تلويزيون متعلق به الهام علياف هم ديدگاههاي دولت را انتشار ميدهد که البته بايد تلاش کرد تا با استفاده از دستاوردهاي مثبت نمونههاي خارجي، تجربيات منفي آنها را تکرار نکرد.
اين کارشناس در پايان به رهنمود اخير رهبر انقلاب در ديدار با مديران اجرايي اشاره کرد و گفت: به نظر ميرسد اين شبکه مصداق کامل توضيح اقدامات دولت با استفاده از پتانسيل رسانه ملي باشد و در اين صورت نهتنها مطالبه دولت تأمين ميشود، بلکه از گلايههاي برخي مسئولان صداوسيما نيز کاسته ميشود و آنان با تأسيس اين شبکه، در فضايي آزادتر به برنامهسازي خواهند پرداخت.
پیام برای این مطلب مسدود شده.