02.07.2012

ثمین احسانی فعال حقوق کودک و شهروند بهایی به پنج سال زندان محکوم شد

خبرگزاری هرانا: ثمین احسانی فعال حقوق کودک و شهروند بهایی از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی مقیسه به پنج سال زندان محکوم شد.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، این حکم روز جای به وکیل وی ابلاغ شده است. دادگاه احسانی در تاریخ ۲۰ خرداد ماه سال جاری در این شعبه برگزار شده بود. اتهامات این فعال حقوق کودک «تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت ملی و عضویت موثر در جامعه بهایی» عنوان شده است.

احسانی با برگزاری کلاس‌های آموزشی به چندین کودک افغانی که از حق تحصیل در ایران محرومند در طی سال‌های اخیر کمک‌های آموزشی کرده و آن‌ها را در بسیاری از امور یاری کرده است. اما این مسأله از جمله اتهامات مطرح شده علیه او در دادگاه بوده و مبنای صدور این حکم قرار گرفته است.

ثمین احسانی جهت رفع پاره‌ای مشکلات پیرامون پاسپورت خود در تاریخ ۲۶ مردادماه ۱۳۹۰ به دادسرای اوین مراجعه کرده و در آن‌جا بازداشت شده بود. پس از بازداشت مامورین امنیتی به منزل وی آمده و ضمن تفتیش آن، تمام وسائل شخصی وی از جمله کامپیو‌تر و همینطور وسائل مربوط به دیانت بهایی را ضبط کردند.

احسانی ۱۱ روز اول بازداشت خود را در سلول‌های انفرادی بند ۲ الف زندان اوین به سر برده بود و سپس در سلول‌های چند نفره بند ۲ الف زندان اوین به سر برده بود.

وی نزدیک به یک ماه را در بازداشت به سر برده و سپس با تودیع وثیقه ۱۸۵ میلیون تومانی از زندان آزاد شده بود.

بررسی موارد حقوقی نقض شده در این گزارش:

• اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی: تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ کس را نمی‌توان به صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مواخذه قرار داد.
• بند ۱ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هیچکس را نمی‌توان بمناسبت عقایدش مورد مزاحمت اخافه قرار داد.
• بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی بیان دارد. این حق شامل آزادی تفحص و تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سر حدات خواه شفاهاً یا بصورت نوشته یا چاپ یا بصورت هنری یا به هر وسیله دیگر به انتخاب خود می‌باشد.
• ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر شخصی حق دارد از آزادی اندیشه، وجدان و دین بهره‌مند شود: این حق مستلزم آزادی تغییر دین یا اعتقاد و همچنین آزادی اظهار دین یا اعتقاد، در قالب آموزش دینی، عبادت‌ها و اجرای آیین‌ها و مراسم دینی به تنهایی یا به صورت جمعی، به طور خصوصی یا عمومی است.
• ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر: هر فردی حق آزادی عقیده و بیان دارد.
• بند ۱ ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی: هر کس حق آزادی فکر، وجدان و مذهب دارد. این حق شامل آزادی داشتن یا قبول یک مذهب یا معتقدات به انتخاب خود، همچنین آزادی ابراز مذهب یا معتقدات خود، خواه بطور فردی یا جمعی، خواه به طورعلنی یا در خفا در عبادات و اجرای آداب و اعمال و تعلیمات مذهبی می‌باشد.
• بند ۱ ماده ۱ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: از موجودیت و هویت ملی، قومی، فرهنگی، دینی و زبانی اقلیت‌ها در سرزمین‌های خود حمایت و ایجاد شرایط را برای ارتقای این هویت تشویق شود.
• بند ۱ و ۲ ماده ۲ اعلامیه مربوط به اشخاص متعلق به اقلیت‌های ملی یا قومی، دینی و زبانی: اشخاص متعلق به اقلیت‌ها حق دارند در نهان و به طور علنی، آزادانه و بدون مداخله و یا هر شکل از تبعیض، از فرهنگ خاص خود بهره‌مند و برخوردار شوند، دین خود را اعلام و به آن عمل کنند و به زبان خاص خود سخن بگویند و به صورتی موثر در زندگی فرهنگی، دینی، اجتماعی، اقتصادی و عمومی شرکت کنند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates