نیویورکتایمز: آمریکا نیروی نظامی خود در خلیج فارس را افزایش دادهاست
رادیوفردا: مقامهای ارشد آمریکایی از اعزام نیروهای تازه نظامی به خلیج فارس به منظور جلوگیری از بسته شدن احتمالی تنگه هرمز و همچنین تقویت قابلیت حمله به مناطق داخلی ایران، در صورت بروز درگیری نظامی، خبر دادند.
روزنامه نیویورکتایمز روز سهشنبه ۱۳ تیر با درج این خبر، از قول مقامهای ارشد وزارت دفاع آمریکا نوشت که نیروی دریایی ایالات متحده هماینک تعداد ناوهای مینیاب خود در منطقه را دوبرابر کرده و به هشت فروند رساندهاست.
برپایه این گزارش، همچنین برای تقویت نیروی تهاجمی ناوهای هواپیمابر آمریکا در منطقه، هواپیماهای رادارگریز اف-۲۲ و اف-۱۵سی به سوی پایگاههای آمریکا در خلیج فارس پرواز کردهاند.
تنگه هرمز گذرگاه حدود ۲۰ درصد از کل نفت معامله شده در جهان است و مقامهای نظامی جمهوری اسلامی، در ماههای گذشته با جدی شدن تحریم گسترده نفتی ایران، بارها موضوع بستن تنگه هرمز را مطرح کردهاند و مجلس شورای اسلامی نیز روز دوشنبه از تهیه پیشنویس طرحی خبر داد که در آن توصیه شده برای مقابله با تحریمهای نفتی که علیه ایران تنگه هرمز بسته شود.
یک مقام ارشد وزارت دفاع آمریکا با اشاره به گسیل نیروهای جدید آمریکا به منطقه روز سهشنبه به نیویورکتایمز گفت که پیام این تقویت نیرو برای ایران این است که «فکر بستن تنگه هرمز را از سر بهدر کنید.»
این مقام آمریکایی که نام او در گزارش نیویورکتایمز ذکر نشده در ادامه گفت که: «فکر بستن تنگه را کنار بگذارید. ما مینها را جمع خواهیم کرد، فکر فرستادن قایقهای تندرو را هم به منظور ایجاد مزاحمت برای ناوهای ما یا کشتیهای تجاری از سر بیرون کنید، ما این قایقها را به اعماق خلیج خواهیم فرستاد.»
دریادار جاناتان گرینِت، فرمانده نیروی دریایی آمریکا روز هفتم تیرماه از عبور «بدون مشکل» ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن در این روز از تنگه هرمز و ورود آن به خلیج فارس خبر داد ولی حضور این ناو در منطقه را «معمولی و طبق برنامه» اعلام کرد.
سپاه پاسداران روز دوشنبه رزمایش سهروزه موشکی خود را در مناطق مرکزی ایران آغاز کرد که به گفته رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی «پیام مانور موشکی سپاه این است که کشور ما اقتدار کامل و آمادگی برقراری امنیت در خلیج فارس و عبور و مرور محمولههای نفتی در تنگه هرمز را دارد.»
افزایش تهدیدهای ایران به بستن تنگه هرمز به عنوان یکی از دلایل افزایش بهای نفت در ماه مارس تا سقف ۱۲۸ دلار در هر بشکه ذکر میشود که رکوردی چهارساله برای قیمت این کالا بود.
نگرانی کشورهای منطقه از این تهدیدهای ایران باعث شد تا امارات متحده عربی برای دور زدن مسیر نفتی تنگه هرمز پروژه احداث خط لوله «حبشان-فجیره» را تکمیل کند. و عربستان نیز به بازگشایی خط لوله نفتی قدیمی دریای سرخ روی آورد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.