07.07.2012

فرزند جنتی: برای خودمان در دنیا دوستی باقی نگذاشته‌ایم

دویچه‌وله: علی جنتی، سفیر سابق ایران در کویت و معاون سابق وزارت کشور، گفت که پدرش، آیت‌الله احمد جنتی، دیگر مدافع سرسخت احمدی‌نژاد نیست. او همچنین انتقادات تندی را نسبت به سیاست خارجی ایران مطرح کرد.

به گزارش منابع خبری علی جنتی، فرزند ارشد آیت‌الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان قانون اساسی جمهوری اسلامی و امام جمعه موقت تهران، در مصاحبه با هفته‌نامه “آسمان” از تغییر موضع پدر خود در قبال محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران، سخن گفت. علی جنتی در این مصاحبه گفت: «پدرم دیگر مدافع سرسخت احمدی‌ن‍ژاد نیست.»

علی جنتی سیاست‌مدار و دیپلمات ایرانی است که برخلاف پدرش در حلقه طرفداران اکبر هاشمی رفسنجانی قرار دارد. او حدود ۱۷ سال سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور کویت بود. فرزند ارشد آیت‌الله احمد جنتی در سال ۸۴ و با روی کار آمدن دولت محمود احمدی‌نژاد از طرف مصطفی پورمحمدی، وزیر کشور وقت، به سمت معاون سیاسی وزارت کشور منصوب شد. او پس از گذشت کمتر از یک سال، در سال ۸۵، از این سمت برکنار و دوباره به عنوان سفیر ایران در کویت مشغول به کار شد.

علی جنتی که در سال ۱۳۶۳ نیز به سمت استانداری خوزستان منصوب شده بود، تا سال ۸۹ به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در کویت باقی ماند. او اما بعد از اظهارات مقامات کویت مبنی بر کشف یک شبکه جاسوسی وابسته به سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در این کشور و ارتباط این جاسوسان با اعضای سفارت ایران در کویت، از سمت خود برکنار شد و دوباره به ایران بازگشت.

مدافعان سرسخت احمدی‌نژاد که به مخالفان او تبدیل شدند

علی جنتی در مصاحبه اخیر خود با هفته‌نامه “آسمان” که نشریه‌ای نزدیک به اصلاح‌طلبان است درباره پدرش آیت‌‌الله جنتی گفت: «نگاه آیت الله جنتی به دولت تغییر کرده است. ایشان جزو مدافعان سرسخت آقای احمدی نژاد بودند، اما الان دیدگاه ایشان تغییر کرده است.»

آیت‌الله احمد جنتی در سال‌های اخیر جزو مدافعان سرسخت محمود احمدی‌نژاد محسوب می‌شد

آیت‌الله احمد جنتی در سال‌های اخیر جزو مدافعان سرسخت محمود احمدی‌نژاد محسوب می‌شد

آیت‌الله احمد جنتی در سال‌های اخیر جزو مدافعان سرسخت محمود احمدی‌نژاد محسوب می‌شد. او پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ بارها در مراسم نماز جمعه با حمایت آشکار از احمدی‌نژاد، همزمان مواضع تندی در قبال میرحسین موسوی و مهدی کروبی اتخاذ می‌کرد.

در سال‌های اخیر بسیاری از روحانیان، دولتمردان و سیاستمداران حامی آیت‌الله خامنه‌ای که زمانی جزو طرفداران سرسخت محمود احمدی‌نژاد به شمار می‌آمدند، با آشکار شدن اختلافات میان رئيس جمهور و رهبر جمهوری اسلامی، رفته رفته حلقه اطرافیان احمدی‌نژاد را “جریان انحرافی” نامیده و به مخالفان سرسخت او تبدیل شده‌اند.

«بدترین وضعیت سیاست خارجی ایران در ۳۳ سال گذشته»

علی جنتی، فرزند آیت‌الله احمد جنتی، دربخش دیگری از گفت‌وگو با هفته‌نامه “آسمان” به سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران پرداخت و گفت: «وضعیت روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر بدترین وضعیت را در طول سه دهه گذشته دارد. یعنی ما الان برای خودمان دوستی در دنیا نگذاشته‌ایم. وضعیت اروپا که کاملا روشن است و حتی در حد معاون وزیر هم نمی توانیم رفت و آمدی داشته باشیم. با شرق آسیا هم وضعیت مشابهی داریم.»

سفیر سایق ایران در کویت افزود که انتظار می‌رفت جمهوری اسلامی حداقل رابطه متعادلی را با همسایگان به‌خصوص همسایه های عرب حوزه خلیج فارس برقرار کند، اما نوع عملکرد جمهوری اسلامی به گونه‌ای بوده که تقریبا همه این کشورها اکنون علیه جمهوری اسلامی بسیج شده‌اند.

علی جنتی همچنین گفت: «با چین و هند روابط نسبتا نزدیک است ولی با بقیه کشورها به دلیل مسائل هسته‌ای و فشارهای آمریکا و تحریکات غرب و هم به دلیل عملکردهای نامناسب خودمان، رابطه مان دچار مشکلات جدی است.»

در ادامه این گفت‌وگو علی جنتی آیت‌الله خامنه‌ای را مسئول سیاست‌‌های خارجی‌ای دانست که اتخاذ می‌شوند. او گفت: «وزارت خارجه در واقع مجری سیاست‌های ابلاغی است نه اینکه تعیین کننده سیاست خارجی باشد. سیاست های کلی نظام را نه رئیس جمهور تعیین می کند و نه وزارت خارجه. بخشی از آن توسط رهبری یا توسط شورای امنیت ملی تعیین می شود که نهایتا به تصویب مقام رهبری می رسد و عموما دستگاه اجرایی در آن چارچوب عمل می کند.»

سخنان علی جنتی مبنی بر منزوی شدن جمهوری اسلامی ایران در دنیا در حالی ابراز می‌شود که مقامات جمهوری اسلامی، همچون نماینده ایران در سازمان ملل متحد، همواره از سیاست خارجی ایران به عنوان سیاستی مبتنی بر “صلح و دوستی” یاد می‌کنند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates