تحریمهای شدیدتر علیه ایران در راه است
دویچهوله: مجلس نمایندگان و سنای آمریکا در مورد مفاد لایحه دور جدیدی از تحریمها علیه ایران به توافق رسیدند. بر اساس این لایحه شرکتهای مالی فعال در بازار بورس آمریکا موظف به گزارش هر گونه ارتباط مالی با ایران شدهاند.
تحریمهای جدید بخشهای انرژی، کشتیرانی و بیمه را هدف قرار دادهاند و قرار است که این لایحه روز چهارشنبه (۲ اوت) به رأی نهایی گذاشته شود. در صورت کسب رأی مثبت، این لایحه برای امضا به باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا، تسلیم میشود.
ایلنا رز لتینن، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت: «پیام روشن این لایحه به رژیم ایران این است که ایالات متحده در پی آن است که با استفاده از اهرم تحریمها مانع از عبور ایران از مرز هستهای شدن شود.»
تحریمهای تازه علیه ایران حمایت گستردهی هر دو حزب کنگره آمریکا را به همراه داشته است. در همین حال سناتور تیم جانسون، رئیس کمیته بانکداری سنای آمریکا نیز اظهار داشت چنانچه جمهوری اسلامی در مورد برنامههای هستهای خود سیاست شفافسازی را در پیش نگیرد و به سرکوب شهروندانش ادامه دهد، با انزوای شدیدتر بینالمللی و فشارهای بیشتر اقتصادی و سیاسی روبرو خواهد شد.
گفته میشود که فعالیتها برای تنظیم لایحه تحریمهای جدید از چند هفته پیش و پشت درهای بسته صورت گرفته است.
اقدامات تنبیهی برای بیمهگران
بر اساس این لایحه هر شرکتی که تجهیزات حساس به ایران ارسال کند، مشمول مجازات میشود و این اقدامات تنبیهی کسانی را نیز در بر میگیرد که برای حمل و نقل دریایی از ایران بیمه یا بیمه اتکایی فراهم کنند.
در بخش دیگری از این لایحه همچنین مسدود کردن داراییها و عدم صدور ویزا برای اشخاص حقیقی و حقوقی در نظر گرفته شده است که فناوریهای سرکوب از جمله گاز اشکآور، گلولههای پلاستیکی و تجهیزات نظارت و شنود را در اختیار دولت ایران قرار میدهند.
همچنین شرکتهای مالی فعال در بازار بورس اوراق بهادار ایالات متحده موظف شدهاند که هر گونه ارتباط مالی با ایران را به نهادهای امنیتی گزارش دهند.
تمام کسانی که به ایران برای دور زدن تحریمهای نفتی علیه این کشور از طریق جا زدن کشتیهای ایرانی زیر پرچم کشوری دیگر کمک میرسانند یا شرکتهای بینالمللی که به نحوی در معادن اورانیوم با ایران همکاری دارند و یا شرکتهای کشتیرانی که نفت خام ایران را منتقل میکنند، بر طبق لایحه جدید مجازات خواهند شد.
اتحادیه اروپا و آمریکا تحریمهای اعمال شده علیه ایران را در کاهش صادرات نفت این کشور که مهمترین منبع درآمد آن محسوب میشود، مؤثر میدانند. ایران تا پیش از اجرایی شدن تحریمها علیه صنعت نفت این کشور روزانه ۲ و نیم میلیون بشکه نفت خام به اروپا، چین، هند، ژاپن و کره جنوبی صادر میکرد.
به گفتهی مقامات آمریکایی این میزان در حال حاضر به ۱.۸ میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.